A Clippershez látogat a GSW - mit lépnek Griffinék?

46 pontos vereségre kell válaszolnia a Clippersnek - Houstonban az Atlanta - pályán a Spurs és a Wizards is.

 

Washington Wizards - Los Angeles Lakers 01:00

A Wizards ellenállhatatlan formában van, sorozatban tizenöt hazai győzelemnél tartanak Bealék, így most is egyértelmű esélyesek a Lakers ellen. A vendégeknél visszatért D'Angelo Russell, és rögtön sikerre is vezette csapatát legutóbb, de Julius Randle játéka ezúttal is kérdéses, a védekezésüket nem igazán tudták összeszedni az előző találkozón sem, ennél pedig több kell, hogy megtörjék a fővárosiak lendületét. A rendkívül kiegyensúlyozott, több lábon álló washingtoni támadójáték alaposan megbüntetett az utóbbi időben komoly csapatokat, például a Bostont is, ha csak nem éppen most kerül porszem a gépezetbe, akkor kötelező a győzelem számukra.

Houston Rockets - Atlanta Hawks 02:00

Mindkét félnek nagyon kellene a győzelem, a Rockets már hetek óta bukdácsol, de a Hawks is lassul, ráadásul előző este sima vereséget szenvedett Miamiban. A hazaiaknál elsősorban a védekezés kérdéses, hosszú idő után legutóbb végre sikerült összerakniuk a rendszert hátul, cserébe viszont kisebb sérülést szenvedett James Harden, így a támadójáték nem működött igazán jól. Az Atlantánál is hátul vannak gondok, most már hosszú meccsek óta nem találják magukat a saját térfelükön, ha dobni kell, akkor viszont az otthon lévő, pihentebb és támadásban egyébként is kategóriákkal jobb Rockets a favorit.

San Antonio Spurs - Philadelphia 76ers 02:30

A Spurs legutóbb összeszedte magát és két vereség után nyerni tudott, most pedig egyértelmű favorit a back-to-backet játszó és sérültekkel küzdő Sixers ellen. A vendégek mágiája elszállt, Joel Embiid és Robert Covington nélkül kikaptak előző este, és bár a San Antonio hajlamos könnyen venni ilyen meccseket mostanában, nagyon meglepő lenne egy vendégsiker. A texasiak most Pau Gasolt leszámtva egészségesek, Kawhi Leonard óriási formában van, és ha most sem játszik az Embiid-Covington kettős, akkor ezúttal is elég vérszegény lehet a Philly támadójátéka.

Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 04:30 (Sport1 - ÉLŐ)

Mindenképpen ez lesz a játéknap rangadója, és alighanem nagyon készül erre a Clippers: alig egy hete ugyanis 46 ponttal kaptak ki a Warriors otthonában, és bár előző este nyertek, Chris Paul nélkül most sem ők számítanak esélyesnek. Plusz adalék, hogy sorozatban nyolc meccset bukott a LAC a ligaelső ellen, márpedig ha bajnokok akarnak lenni, ahhoz mindenképpen a GSW testén át vezet az út, mindenképpen módot kell találniuk a legyőzésükre. A legutóbb találkozóhoz képest Blake Griffin elkapta a fonalat, tegnap már korábbi önmagát idézve vezete sikerre csapatát, a Warriors viszont Steph Curry és Klay Thompson extrájával agyonverte a Charlotte-ot. Ők lesznek idegenben, de ők kiülhették a negyedik negyedet, a matchupot, a formát és a keretet tekintve is ők vannak fölényben, de Pachulia, West és Livingston is sérüléssel bajlódik, a rotáció azért rövidebb a megszokottnál.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus