A Clipperst is átlépi a Warriors?

Paulék látogatnak Curry-ékhez - Washingtonba utazik a Spurs - összecsap a Thunder és a Raptors - visszatér Jabari Parker

 

Indiana Pacers – Boston Celtics 01:00

Mindkét csapatnál érdekes kettősség figyelhető meg, hiszen a Pacersnél voltak jó periódusok, de 0-3-mal rajtoltak, majd tegnap gyengén dobta legyőzték az addig veretlen Pistonst, míg a Celtics feljavuló védekezéssel, de nagyon gyenge támadójátékkal hozta összes 1-2-es mérlegét. A Bostonnál most is főleg ez lesz a kérdés, hiszen bár Thomas 22 pontot átlagol eddig, a kezdőcsapat -36-os mutatót hozott össze a három meccsen, és nem igazán látszódik egyelőre a játékuk – ugyan a Pacers is még tanulja az új rendszert, és George 33%-os mezőnymutatója is nagyon gyenge, úgy fest, hogy ők vannak jobb állapotban.

Washington Wizards – San Antonio Spurs 01:00

A San Antoniónál úgy fest, hogy kezdik megtalálni LaMarcus Aldridge dobásait, de egyelőre ez a triplák kárára megy, kintről eléggé veszélytelen eddig a texasi csapat. A Washingtonnál is kicsit szokni kell még a helyzetet, próbálnak gyorsabban játszani, ami a Wall-Beal párosnak nagyon fekszik is, de egyelőre hol a támadójáték, hol a védekezés nem stimmel – Randy Wittman főleg utóbbival elégedetlen. Kérdés, hogy Wallt ki fogja majd meg vendégoldalon, illetve hogy a small-ball felé irányuló Wizards ellen hogyan fest majd a Duncan-Aldridge páros – persze a rohanással általában a San Antoniónak sem szokott gondja lenni…

Atlanta Hawks – Brooklyn Nets 02:00

Az Atlanta rossz első meccs óta négyet nyert zsinórban, tegnap Miamiban arattak magabiztos győzelmet, és a kulcsemberek egyre inkább elkapják a fonalat – Jeff Teague All-Star formába lendült nagyon hamar, de Horford is nagyon hatékony. A Nets is javulóban van, de nyerni továbbra sem tudtak, jelenleg 24,6%-kal dobnak kintről, ami vállalhatatlan ebben a ligában – ráadásul a nyerő mentalitás is kissé hiányzik a gárdából. A hazaiaknál Korver valószínűleg pihenőt kap és Schröder kerülhet be a kezdőbe, viszont hiába lesz a lepattanózás ismét fontos (Lopez kulcsfontosságú lesz a Nets számára), meglepő lenne, ha Atlantában aratná első sikerét a Brooklyn.

Cleveland Cavaliers – New York Knicks 02:00

A Cavsnél mintha semmi sem változott volna az előző idény vége óta, a védekezésük továbbra is nagyon impresszív, elöl viszont akadnak gondok – ráadásul újabb sérülttel kell számolniuk, JR Smith nem játszhat a térde miatt, Shumpert és Irving pedig továbbra sem bevethető. A Knicksnek voltak már villanásai idén, Porzingis újonc létére fontos szerepet tölt be és kisebb nyaksérülése után valószínűleg ma is pályára léphet majd – viszont ismét döntő lesz, hogy Carmelo Anthony dobásai mennyire fognak ülni. Az ő csatája a nem teljesen egészséges LeBron Jamesszel alapjaiban határozhatja meg a mérkőzést, mint ahogy Love és Porzingis összecsapása is, de természetesen még ebben az állapotban is esélyesebb a sorozatban három győzelemből érkező Cleveland.

Houston Rockets – Orlando Magic 02:00

Mindkét gárda most szerezte meg első sikerét a 0-3-as rajt után, a Rockets az OKC-t, a Magic pedig a Pelicanst győzte le – a back-to-back hátráltathatja a Magicet, de a nagyobb kérdőjel amúgy is a Houstont övezi. James Harden legutóbb 37 ponttal próbálta feledtetni az addigi borzalmas előadását, de a csapatjáték továbbra sem működött jól, ellentétben az Orlandóval: Payton irányítása mellett Fournier élete formájában játszik, Vucsevics is hozza magát, de Harrisben és Oladipóban is ott van egy-egy húszpontos meccs. A hazaiaknál a legnagyobb kérdés az, hogy mennyire nyugszanak meg a Thunder elleni győzelemtől, és hogy ez mit okoz majd náluk – ha egy újabb lassú, „nemtörődöm” játékot, akkor könnyen beleszaladhatnak egy vereségbe megint. Howard valószínűleg játszik, Jones viszont jó eséllyel nem, ami jót tehet a festékben borzasztóan erős (50 pont meccsenként) Magicnek.

Milwaukee Bucks – Philadelphia 76ers 02:00

Minden szépre fordulhat Milwaukee-ban, miután a gárda megszerezte első győzelmét, ma pedig bemutatkozhat Jabari Parker – a tavalyi 1/2-es választott remek számokat hozott és partiban volt Andrew Wigginsszel az előző idényben, ám sajnálatos sérülése miatt utoljára szűk 11 hónapja láthattuk mérkőzésen. Ő nyilván segíthet a csapaton, de nem biztos, hogy ma sokat fog még pályára kerülni, ellenben érdekes lesz, hogy a bombaformában lévő Antetokounmpo mihez kezd Nerlens Noellel – a magasembernek valószínűleg sokat kell rohangálnia a periméter felé, ez egy érdekes matchup lesz. A két center összecsapása is izgalmasnak ígérkezik, Monroe eddig nagyjából hozza, amit vártak tőle Milwaukee-ban, ugyanakkor az újonc Okafor húsz pontot átlagol a Philly-nél, az ő párosuk is nagyokat vívhat majd.

Oklahoma City Thunder – Toronto Raptors 02:00

A Toronto 4-0-s rajtjában a rendkívül olajozott támadójátéknál csak egy dolog játszott nagyobb szerepet, mégpedig a védekezés: mindössze 38,7%-kal dobtak eddig ellenük. Az igazi vizsga most jön, hiszen a Durant-Westbrook párost és a rengeteg fegyverrel bíró OKC-t kell megfogniuk, ez pedig rögtön az irányítóposztnál kezdődik – Lowry és Westbrook csatája élményszámba mehet majd, ez a párharc eldöntheti a mérkőzést is. Carroll valószínűleg szívja majd Durant vérét, de érdekes lesz még a lepattanózás is, hiszen ebben a Thunder jelenleg ligaelső, viszont a Raptors is ott van a legjobbak között. A hazai pálya, a Toronto back-to-backje az OKC mellett szól, mindenesetre óriási csatára van kiltátás.

Phoenix Suns – Sacramento Kings 03:00

Azon a három meccsen, amíg DeMarcus Cousins játszott, a Kings a liga egyik legjobban támadó csapatának tűnt, jól ment Rondónak és jöttek a pontok, főleg a festékből – amikor azonban nem volt a pályán a center, szinte teljesen veszélytelennek bizonyult George Karl csapata. Márpedig Cousins ma sem lesz, így rögtön megnőnek a Suns esélyei annak ellenére is, hogy eddig borzasztóan dobnak mezőnyből és főleg kintről Bledsoe-ék – nem számíthatunk túl látványos és pontgazdag összecsapásra. A Phoenixnél Tyson Chandler jelenléte a festékben sokat érhet (Booker viszont valószínűleg nem játszik), a vendégeknek pedig valószínűleg a Collison-Belinelli-Gay trió tripláiban kell bízniuk a győzelemhez.

Utah Jazz – Portland Trail Blazers 03:00

A Portlandnek kétszer bejött eddig a Lillard-McCollum páros erőltetése, mindketten jártak már harminc pont felett – kétszer viszont nem. A Jazz védekezése ellen nem számíthatnak könnyű estére még akkor sem, ha Gobert-ék azért nem olyan kőkemények hátul, mint a tavalyi szezon végén, ugyanakkor a periméteren sem Neto, sem Burke nem túl acélos védő, máshogy kell megoldaniuk Lillard semlegesítését a vendégeknek. A Utah főleg a palánk alatti párosában bízhat, de Haywardék azért kintről is meg tudják szórni ellenfelüket, a kérdés velük kapcsolatban továbbra is az irányító poszt…

Golden State Warriors – Los Angeles Clippers 04:30

A két veretlen nyugati topcsapat találkozója szikrázó rangadónak ígérkezik még a szezon ezen szakaszában is, ráadásul Doc Rivers előszezonbeli beszólása után túl sok motivációt sem kell keresniük a hazaiaknak – márpedig ők a hihetetlen formában lévő Steph Curry-vel az utolsó csapat, akit jelenleg bárki is motiválni akar. A Clippersnél Blake Griffin eddig a húzóember, Chris Paul kicsit csendesebb és a 4-0 ellenére azért van min dolgozniuk, a játékuk közel sem elsöprő – ellentétben a bajnokkal, amely legutóbb 50 pontot mért a Memphisre, Steph Curry pedig nem nagyon járt még 30 pont alatt. A kérdés velük kapcsolatban az, hogy meddig tud „dagadni a gömböc”, mert ez a forma nyilván nem fenntartható hosszútávon – azért arra tippelnénk, hogy ezen a meccsen még biztosan 100%-kal fognak pörögni…

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus