A CSZKA majdnem megverte a Spurst is

A CSZKA második meccse is csak hosszabbításban dőlt el. Ginobili, Shumpert: hibátlan! A Grizzlies cseréinek cseréi is dupla-dupláznak. Dirk Nowitzki egészséges és már most nagyon éles. A Pelicans sajnálhatja, hogy ezek a meccsek még nem számítanak sehová. Éledezik a Timberwolves backcourtja. Channing Frye jó játékkal tért vissza.

(Az eredményekre kattintva érhetitek el a hivatalos statisztikát és videós anyagokat.)

Boston Celtics – New York Knicks 102-103

A Providenceben rendezett összecsapáson a Celtics már jóval szebb arcát mutatta, mint néhány napja. Rajon Rondo még mindig inaktív, így ismét Avery Bradley kezdett a helyén, de nem nagyon érezte az irányítást. Jared Sullinger és Gerald Wallace került be a kezdőbe Jeff Green és Kris Humphries helyén az előző meccshez képest, de egyelőre a Wallace-Bass-Sullinger felső trió sem tűnik életbiztosításnak, komoly munka vár még a frontcourtban Brad Stevensre. Ami örömteli lehet: Phil Pressey 28 perces bevetése alatt remekül dobott és 7 gólpasszt osztott ki, ami a csereirányítókban szegény Bostonnál még stabil csapattagságot is érhet; a 23 éves, draftolatlan triplavető, Chris Babb igazolta, hogy az NBA-távolság sem jelent gondot neki (4/5 a vonal mögül, ráadásul mind a 4. negyedben); a brazil cserecenter, Vitor Faberani biztatóan mozgott.

A Knicks kezdői közül Carmelo Anthony és Raymond Felton volt legtöbbet a pályán, de 22 percet már ők sem kaptak. Andrea Bargnani hosszú sérülése után még nem érzi a triplát (viszont hibátlanul büntetőzött), míg Tyson Chandler jó iparos módjára tette a dolgát. A Knicksnél komoly verseny van az alsó posztokon a minél több percért, amit mi sem mutat jobban, hogy Metta World Peace odatette magát, Tim Hardaway Jr. remekül játszott és győztes kosarat szerzett – azonban erre Iman Shumpert rátett még egy lapáttal, ugyanis nem rontott dobást (7/7 mezőny, 1/1 büntető).

A Celtics legjobb dobói: Pressey 13, Bradley 12/6, Babb 12/12.
A Knicks legjobb dobói: Shumpert 18/9, Hardaway Jr. 16/9, World Peace 13/3.

Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks 90-95

Dallasban nem hívei a nagyobb kísérletezéseknek, nagyjából azok kaptak lehetőséget, akikkel számol a későbbiekben a szakmai stáb, a későbbi kezdők is 23-27 perceket játszottak, hogy élesben szokják egymást. Nowitzki láthatóan teljesen egészséges, ami meglátszik a dobásain (csinált egy 3+1-es akciót is), mellette Monta Ellis is megtalálta az egyensúlyt (4/6 mezőnyből, 8 gólpassz!). A leendő fontos láncszemek közül Vince Carter és DeJuan Blair remekelt – ha visszatér az aktív rotációba Jose Calderon, Devin Harris és Brandan Wright, a Dallasnak nagyon hosszú és változatos rotációja lehet.

A Grizzliesnél a pihenő Gasol-Allen-Prince-Pondexter négyes mellett most Kosta Koufos sem lépett pályára, így a Macik csere-cseremagasainak is jutott hely és lehetőség, amit Ed Davis és Jon Leuer is meghálált: mindketten dupla-dupláztak. Nick Calathes továbbra is kiváló fitnek tűnik David Joerger rendszerébe – teljes kerettel, papíron ez a Grizzlies sokkal erősebb és mélyebb, mint a tavalyi főcsoportdöntős alakulat. Beszédes adat: két centerük (Gasol, Koufos) nélkül is hozták a lepattanócsatát…

A Grizzlies legjobb dobói: Leuer 17, Conley 12/3, Randolph 12.
A Mavericks legjobb dobói: Nowitzki 20/6, Carter 12/6, Ellis 11/3, Dalembert 11.


Orlando Magic - New Orleans Pelicans 95-99

Oladipo nagyon hasznosan játszott, leszámítva, hogy kintről teljesen veszélytelen volt a vendégekre nézve - ám 10 pontja mellé 9 gólpassz és 4 szerzett labda társult. Az első félidőben végig vezető, ám a harmadik játékrészben hullámvölgybe kerülő Magic hatalmas hajrát vágott ki a negyedik negyed végén: 11-0-s rohanással feljöttek két pontra, ám a hátralévő másfél percben hibátlanul büntetőzött a vendég együttes és megnyerték a találkozót.

A Pelicansban az előző mérkőzéshez képest visszaesett Rivers teljesítménye, ám Roberts ismét ponterős játékkal tette le a névjegyét. Ha Anthony Davis ilyen elánnal játszik - plusz egészséges marad -, akkor komoly elismeréseket gyűjthet be a későbbiekben. Érdekesség, hogy a két pozitív hős mellett csak Aminu érte el az 50%-os mezőnymutatót, és még így is ostromolta a száz pontot a New Orleans - mely őrzi veretlenségét az előszezonban.
 
A Magic legjobb dobói: T. Harris 17/6, Vucevic 17, Nicholson 13/3
 A Pelicans legjobb dobói: Davis 29, Roberts 16/3, Anderson 12/12

 
Toronto Raptors - Minnesota Timberwolves 89-101

Másfél negyednyi alvás után ébred fel a Raptors, rájöttek, hogy valójában meccsen vannak és a Gay – DeRozan duó vezetésével a maguk javára fordították az állást. Itt azonban be is fejeződtek az örömteli percek a torontói drukkereknek: a második félidőben mindössze 30 pontot tudott összeszorgoskodni a hazai alakulat, egyedül DeRozan teljesítményét lehet kiemelni 11 komolyabb játékpercet felvonultató kosaras közül. Ez még akkor is kevéske, ha egy felkészülési meccsről beszélünk
 
A mérkőzés kezdetén Pekovic és Love húzta a Minny szekerét, minden jól alakult náluk egészen a második negyed közepéig. Ott némileg megtorpantak, ám a fordulás után megérkezett a felmentő sereg. Pontosabban a hátvédek, ugyanis Rubio, Barea és Shved nehéz, s mint később kiderült megoldhatatlan feladat elé állította a hazaiakat. Ritkán láthatunk olyat, hogy NBA mérkőzés utolsó három és fél percében ne essen mezőnykosár, az Air Canada Centerben ez most megtörtént.
 
A Raptors legjobb dobói: DeRozan 17, Gay 11, Novak 9/9, Valanciunas 9, T. Hansbrough 9
A T’wolves legjobb dobói: Love 20/3, Barea 12/9, Pekovic 12

San Antonio Spurs – CSZKA Moszkva 95-93 h.u.

A CSZKA hosszabbítást játszott kétmeccses amerikai miniturnéja második állomásán is, ám győzniük ezúttal nem sikerült a nyugati bajnok ellen. A Spursnek ez volt a bemutatkozó meccse, ennek megfelelően Popovich nagyon figyelt a játékidő elosztására, 15-20 perc körül kapott minden alapembernek számító játékos. Ennyi idő alatt kiugró teljesítmény nem is született, Ginobili és Mills voltak a legjobb dobók a maguk 14-14 pontjával. Az ausztrál játékos volt a meccs hőse, aki a rendes játékidőben még kihagyta, a hosszabbításban viszont bedobta a győzelemért elengedett triplát. Ginobili extra hatékony volt, 100%-os dobóteljesítménye mellett szerzett 4 labdát, 5 lepattanót, illetve a +/- mutatója is neki volt a legjobb a mezőnyben. Kellemes meglepetés volt továbbá Aron Baynes harcos játéka, Mills mellett a tavalyi peremember volt a végjáték másik főszereplője. A Spurs háza táján nagy változások nem történtek, így várhatóan csak Belinelli fog komolyabb perceket kapni a tavalyi 9-10 emberes rotáció mellett, a távozó Gary Neal helyén.

Az NBA csapatokkal ellentétben a CSZKA már a felkészülés utolsó állomásánál, a forma élesítésénél tart, így nem meglepő a jó szereplésük. Két legjobbjuk ezúttal a két ex-NBA-s amerikai, Jeremy Pargo és Sonny Weems volt.

A Spurs legjobb dobói: Ginobili 14/9, Mills 14/3, Baynes 12, Duncan 10.
A CSZKA legjobb dobói: Pargo 20/9, Weems 16/6, Hjapa 12, Fridzon 10/6.

Portland TrailBlazers – Phoenix Suns 98-104

Goran Dragic jó formája tovább tart az Eb után is, ezúttal csapata legeredményesebbje volt a maga 19 pontjával (9/7 mezőnyből), emellett kiosztott még 5 gólpasszt is, kevesebb mint 18 perc alatt. A másik irányító, a Clipperstől megszerzett Bledsoe is jó volt, bár csak 6 pontig jutott borzalmas mezőnyszázalékkal (11/3), 9 gólpasszára nem jutott egyetlen eladott labda sem, illetve 4 labdát is elcsent az ellenféltől. Nagy visszatérője is volt a Sunsnak, a szívproblémák miatt a teljes tavalyi idényt kihagyó Channing Frye 14 ponttal jelezte, hogy felkészült a komolyabb feladatokra is.

Hazai oldalon sem lehetett panasz az irányítójátékra, a tavalyi év újonca, Damian Lillard ott folytatta, ahol tavasszal abbahagyta, úgy tűnik idén is a tőle eddig megszokottakat hozza majd. Aldridge visszatért, a 13 perc alatt hozott 10 pont és 6 lepattanó alapján miatta sem kell különösebben aggódnia a portlandi közönségnek. Előszezon meccs ide, előszezon meccs oda, az indulatok már most forrnak, Thomas Robinson Gortat lekönyöklése miatt a kiállítás sorsára jutott.

A Blazers legjobb dobói: Lillard 19/6, Crabbe 14/6, Barton 13/6, Aldridge 10.
A Suns legjobb dobói: Dragic 19/6, Marcus Morris 15/9, Frye 14/9.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus