A Dallas is megpróbálja San Antonióban

A Mavs elvenné a Spurs hazai veretlenségét - a Heat Oklahoma City-ben zárja túráját - a Houstont fogadja a Lakers - 21:30-kor kezdés!

 

Minnesota Timberwolves – Phoenix Suns 21:30

Nyugati alsóházi rangadó, mindkét csapatnak a „kit verünk meg, ha őket sem” mondat járhat a fejében, a hazaiak az utóbbi kilenc, a vendégek pedig az utóbbi három meccsüket vesztették el, de a Suns is legalább akkora mélyrepülésben van összességében, mint a Minny. Jelenleg jobb csapatnak is tűnik a Wolves, Towns nagyon élhet a festékben, Wiggins is jó formában van, és bár a védekezésük nem az igazi, a Sunsnál azért kérdés, hogy ezt mennyire tudják kihasználni – igaz, a tűzerejükkel jobb napjaikon azért nincs gond. Túl nagy színvonalra nem számíthatunk, a győzelem nagyon kell mindenkinek, talán jobban egyben van most a hazai csapat.

Oklahoma City Thunder – Miami Heat 01:00

A Miami most zárja hatmeccses idegenbeli túráját, ami eddig nagyjából a vártnak megfelelően alakul – 2-3 a mérlegük, de a két „kötelező” meccset hozni tudták. A Thunder alapvetően borzasztóan hatékony támadójátékot ad elő, de a jó védekezések ellen akadozni szokott a gépezet, ahogy december elején Miamiban is akadozott – akkor 97-95-re nyert a Heat. A hazaiak viszont pihentebbek és főleg egészségesebbek, a vendégeknél Wade és Dragic játékára is nagyon kevés esély van, nélkülük pedig ismét Whiteside-éknak kellene dominálni a palánk alatt – itt viszont nagyon erős az OKC is. Döntő lehet, hogy Westbrook betöréseit hogyan tudja kezelni a floridai alakulat, illetve hogy a védekezéssel sokszor hadilábon álló Thunder mennyire lesz stabil hátul, de annyival erősebbek most Duranték, hogy meglepetés lenne, ha a túra zárásaként nyerni tudna a Miami.

San Antonio Spurs – Dallas Mavericks 01:00

Egyre erősödnek azok a hangok, melyek szerint a San Antonio jelenleg a liga legjobb csapata, a GSW botlásai után pedig most 1,5 meccsre közelíthetnek Leonardék – ráadásul sorozatban 11. győzelmükre készülnek. Ebből a csarnokból idén továbbra sem távozott senki győztesen, de a Dallas mindenképpen veszélyes csapat, Nowitzkiék megmutatták, hogy tudnak kőkeményen védekezni, de ha hagyják őket, akkor szét is tudják dobni ellenfelüket – novemberben pontszegény, de rendkívül szoros meccsen kaptak ki San Antonióban. A Mavs az utóbbi hat ellenfelét átlagosan 92,3 ponton tartotta, így most is hasonlóra számíthatunk, tehetség és klasszis pedig az ő oldalukon is található, aki esetleg eldönthet egy-egy meccset – nem lesz könnyű dolga az utóbbi két hazai meccsét „épphogy” megnyerő Spursnek.

Denver Nuggets – Indiana Pacers 02:00

A kérdés az, hogy tud-e száz pont felett dobni a Denver, az Indianánál nagyon élesen elválnak a sikerek és bukások attól függően, hogy hogyan működik a védekezés – a legutóbbi back-to-back vereségeik alatt például simán száz felett kaptak, az előtte lévő jobb időszakban viszont csak 98-at. Egyik csapat sem nevezhető stabilnak, a Nuggets legalább védekezésben nagyjából az az utóbbi időben, támadásban erősen függnek Gallinaritól, az ő csatája Paul George-dzsal kulcsfontosságú lehet. A palánk alatt mindkét oldalon lesz hiányzó, a hazaiaknál Nurkic, a vendégeknél pedig Mahinmi játéka mutatkozik kevés esély. Érdekesség, hogy az utóbbi tíz denveri meccséből csak egyet tudott megnyerni az Indiana.

Los Angeles Lakers – Houston Rockets 03:30

A Lakers tegnap teljesen reménytelen játékkal kapott ki, így most sem számíthatunk tőlük sok jóra – a back-to-back miatt Kobe Bryant valószínűleg nem lép pályára, a védekezésük továbbra sem létező fogalom (107,7 pont 100 támadásra vetítve), elöl pedig sokszor Lou Williams heroballjára építenek. A Rockets győzelmi szériáját legutóbb alaposan beárazta a Cleveland, ennek ellenére klasszisokkal jobb csapatot alkotnak Hardenék, a Lakers védekezése ellen pedig aligha lesznek gondjaik – a Cavs elleni meccs előtt kimondottan hatékonyan működött a támadójátékuk. Nyerniük is kell, ha nem akarnak ismét 50%-ra süllyedni, illetve ha tartani akarják a lépést a Memphis-Dallas párossal.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus