A Dallas nem jelentett gondot a Thundernek

Westbrook újabb nagy estéjével könnyedén verte az OKC Nowitzkiéket, a Clippers pontgazdag derbin múlta felül a címvédő Spurst

 

A játéknap legfontosabb jelenetei videós rovatunkban megtekinthetők!

Oklahoma City Thunder – Dallas Mavericks 104-89

Egy félidő alatt eldőlt. Ugyan a Dallas egy nagy rohanással próbált zárkózni az utolsó negyedben, a mérkőzés érdemi része már a nagyszünetig lezárult – az első két játékrészben mindössze 28%-kal dobtak mezőnyből Nowitzkiék. A Westbrook-húzta Thunder viszont nem viccelt, félidőre 16 pontos fórt épített ki és a palánk alatti dominanciájukat kihasználva simán lemenedzselték a „maradék” huszonnégy percet is.

A festékben óriási különbség volt. Egyrészt Westbrook (34 pont, 10 gólpassz) teljesen megállíthatatlannak bizonyult, azt csinált, amit akart, folyamatosan nyomás alatt tartotta a vendégek védekezését – másrészt Ibaka 21 pontos, 22 pontos dupla-duplája sem jött rosszul a Thundernek. A pattanózást végül 62-39-re nyerték a hazaiak és az látszott, hogy Westbrook továbbra is MVP-formában van – viszont Durant kétszer cserélt cipőt, fájlalta a lábfejét és nem igazán ment neki a játék.

Stoudemire majd csak vasárnap. A Mavs új szerzeménye majd csak hétvégén mutatkozhat be, de ma már Rondo visszatérhetett – igaz, sokat nem tett hozzá csapata játékához (2/9 mezőnyből, 5 gólpassz). Mellette Ellis (2/13 mezőnyből) és Parsons (3/12) is csak szenvedett, így csoda hogy csak ennyivel kaptak ki – a 36%-os mezőnymutató és az, hogy nem tudtak mit kezdeni Westbrookkal, nem adott nekik esélyt a győzelemre.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 34/6, Ibaka 21, Morrow 16/6
A Mavericks legjobb dobói: Nowitzki 14, Harris 13/3, Villanueva 11/6

Los Angeles Clippers – San Antonio Spurs 119-115

Jordan megalapozta, Paul és Crawford lezárta. Végig szoros volt a mérkőzés, az utolsó negyedben is nagyon kicsi volt a különbség – a hajrában aztán a Clippers bizonyult stabilabbnak. DeAndre Jordan újabb nagy estét produkált, hiszen 26 pontja mellé 18 lepattanót húzott le – viszont a 10/28-as büntetőmutató egyszerre zseniális és borzasztó. A hajrában érthetően nem is őt tömték labdával, viszont Crawford a legjobbkor süllyesztett el triplát az utolsó percben és bár erre Belinelli még válaszolt, Paul egy kettessel újra hárompontos előnyhöz juttatta a hazaiakat – erre pedig hét másodperc alatt már nem tudott válaszolni a Spurs.

Leonard betlije elrontotta Duncan extráját. A címvédő mindenese nagyon gyenge napot fogott ki, védekezésben nem volt hatása, támadásban pedig 1/11-es mezőnymutatóval szenvedett össze négy pontot. Ezt nem tudta ellensúlyozni Tim Duncan nagy estéje, a veterán magasember 30 pontot és 11 lepattanót tett a közösbe, mégpedig 12/14-es mezőnymutatóval. Védekezésben viszont nem tudtak mit kezdeni Jordannel és a hajrában a kinti dobókkal sem, így hiába dobtak 51%-kal, a Clippers ennél pontosabban tudott dolgozni.

Nagyot vívtak az irányítók. Mindkét karmester remekelt, Paul 22 ponttal és 16 gólpasszal, Parker 21 ponttal és 13 gólpasszal zárt – élményszámba ment ez a párharc. Mindketten jól mozgatták csapatukat, ennek is köszönhető Duncan és Jordan nagy estéje – viszont az 52 kiharcolt büntető és a 26 pontos, 5/7 triplát elsüllyesztő Crawford végül a hazaiak oldalára billentette a mérleg nyelvét.

A Clippers legjobb dobói: Jordan 26, Crawford 26/15, Paul 22/6
A Spurs legjobb dobói: Duncan 30/3, Parker 21/3, Baynes 14

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus