A Denver ellen törné meg rossz szériáját az OKC

Ezúttal is nyolc meccset rendeznek hajnalban, pályán a Spurs, a Celtics, a Hornets, a Raptors, a Hawks és a Jazz is - íme a részletek!

 

Indiana Pacers – New York Knicks 01:00

A Knicks idegenbeli back-to-backet vív és meglehetősen fáradt is lehet, hiszen előző este óriási csatában, nagy hajrával tudott nyerni Milwaukee-ban – ugyanakkor a sorozatban hat vereség után aratott győzelem extra erőt is adhat a társaságnak. A Pacers jó formában van, hiszen megnyerte az előző négy mérkőzését, támadásban szenzációsan működik a Teague-George-Turner tengely, otthon pedig ez általában elég is, mint azt a 14-5-ös hazai mérlegük mutatja. Mindenképpen ők a pihentebbek, a New Yorknál Porzingis még csak most tért vissza a sérüléséből, ráadásul erősen kérdés, hogy az idegenben alapvetően harmatos Knicks mennyire tudja a liga alsó részéhez tartozó védekezésével lelassítani az Indiana gépezetét.

Boston Celtics – New Orleans Pelicans 01:30

Érdekes meccs lesz, a Celtics óriási formában van, de back-to-backet vív, és előző este a Philly-vel is alaposan megszenvedtek Bradley-ék – a Pelicans egyre acélosabb védekezése ellen nem számíthatnak könnyű meccsre. A vendégek nagyon stabilak az elmúlt időszakban, de nyerhető meccseket veszítettek el, idegenben pedig most sem ők az esélyesek még akkor sem, ha pihentebbek. Kérdés, hogy az Embiid ellen szenvedő hazaiak mire mennek majd Anthony Davisszel, illetve hogy a vendégek támadójátékában mennyi átütőerő lesz, ezzel azért voltak gondjaik mostanában.

Chicago Bulls – Toronto Raptors 02:00

Az biztos, hogy nyugodtabban készülhet a Toronto, a Bullsnál Jimmy Butler extráival sikerült nyerni két meccset, ebből egyszer elkapták a tartalékos bajnokot is, de éppen Butler elcseréléséről szólnak a hírek az utóbbi napokban – emellett továbbra is terítéken van a Rondo-ügy. A vendégeknél Patterson és Sullinger küzd sérüléssel, és nincsenek kirobbanó formában, de a Jazz legyőzése azért mutatja, hogy néhány vereségtől még nem lettek gyengébbek, csak már nem annyira kiegyensúlyozottak. Ezzel együtt ők vannak jobb állapotban, és bár a Chicago mellett szól a hazai pálya, egyelőre kérdéses, hogy valójában mennyire tudták összeszedni magukat – illetve hogy tudják-e tartani a lépést a ligaelit támadójátékkal.

Oklahoma City Thunder – Denver Nuggets 02:00

Megint nem jó irányba halad Russell Westbrook és a Thunder, a hátvéd minimum 28 mezőnydobást vállalt az előző három meccsének mindegyikén, a gárda pedig el is veszítette mindhármat – igaz, legutóbb már hatékonyan dolgozott Westy, de a Houston így is jobbnak bizonyult. Ezen mindenképpen változtatnia kell, mert akkor egész másképp nézett ki a játék és az eredményesség is, amikor csapatban gondolkodott és bevonta Oladipót, valamint a társakat, illetve jutott ereje a védekezésre is – utóbbi most is fontos lesz. A Denver hátul átjáróház, legutóbb nagyon leoktatta őket a Spurs, de az OKC más szint azért, ha az utóbbi találkozókon látott formájukat hozzák a hazaiak, akkor a Nuggetsnek is lesz esélye – ugyan Westbrookra nincs megoldásuk, de cserébe ők is képesek 110-120 pontokat beszórni, még idegenben is.

Minnesota Timberwolves – Utah Jazz 02:00

A Wolves back-to-backet játszik, és előző este Andrew Wiggins 41 pontos meccse ellenére kikaptak Washingtonban, megint nem jó irányba haladnak – védekezésben továbbra is sok a gond, a támadójáték pedig szinte kizárólag a három fiatal pontgyárostól függ. Ennél komolyabb feladatokat is megoldott már a Jazz, legutóbb Torontóban álltak helyt három negyeden keresztül, és ha a megszokott védekezésüket hozzák, ezúttal is ők az esélyesek – Gobert egy személyben leveheti Towns-t, és a betörő Wiggins dolgát is jelentősen megnehezítheti.

Dallas Mavericks – Atlanta Hawks 02:30

Javult a Dallas, de még mindig nem nevezhető jó csapatnak, legutóbb otthon kaptak ki Barnesék a Phoenixtől, és most is bravúr lenne tőlük a győzelem – az Atlanta ugyanis a liga egyik legjobb formában lévő csapata jelenleg. A vendégeknél még nem történt meg a Korver-trade, de a dobógép már legutóbb sem játszott, most sem fog, viszont nélküle is elég produktív a gárda – Schröder átvette a vezérszerepet, a védekezés összeállt, ez pedig hozza a sikereket. Papíron kötelező a győzelem a Hawksnak, persze ez sosem ilyen egyszerű…

San Antonio Spurs – Charlotte Hornets 02:30

Nagyon belendült a San Antonio, az atlantai vereség óta két 28 pontos győzelmet aratott a gárda szenzációs támadójátékkal, ha ezt tudja tartani, biztos, hogy most is nyerni fog – a kérdés persze az, hogy meddig tartható fenn ez a forma. A Charlotte az elmúlt négy meccsből csak egyet nyert meg, legutóbb a Detroit ellen állt fel nagy hátrányból, majd rontotta el a hajrát, ezeken a meccseken mindig kapott legalább 110 pontot, ami nem túl jó jel – kategóriákat kellene javulniuk hátul a sikerhez. A jelenlegi Spurs mindenki ellen esélyes lenne, így van ez most is.

Portland Trail Blazers – Detroit Pistons 04:00

Damian Lillard visszatért, a Portland nyerni tudott, sőt, az előző öt találkozóból hármat is behúzott a társaság, a két vereség pedig a Warriors és a Spurs ellen érkezett, ami nem meglepő – úgy fest, hogy elindulhat felfelé Terry Stotts legénysége. Ehhez a gyenge formában lévő Detroitot mindenképpen meg kell verniük otthon, ha tudják hozni az utóbbi időben látott játékukat, akkor esélyesek is, bár a Pistons támadásban azért már javul – a Charlotte legyőzése adhat némi önbizalmat is nekik. Idegenben azért még nem fogadnánk Drummondékra, ellenben a Blazers otthon 10-7-re áll – ha hátul nem omlanak össze megint, akkor folytathatják a felzárkózást.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus