A Denver is belerúgna a Clippersbe, visszavágna a Wizards

Back-to-backet vív a Cleveland - kötelező előtt a Rockets - Portlandben a Toronto, Orlandóban a Memphis - tizenegy meccs jön.

 

Washington Wizards - Milwaukee Bucks 01:00

Karácsony előtt találkoztak a felek, akkor Antetokounmpóval nem tudott mit csinálni a Washington - kérdés, hogy most hazai pályán mennyire tudják lassítani a görög klasszist. A fővárosiak alapvetően jó formában voltak az említett találkozó előtt, de ha a festékben nem tudnak stabilabbá válni, főleg védekezésben, akkor most is nagyon nehéz dolguk lesz - otthon azért más lehet a játékuk, saját közönségük előtt jóval eredményesebbek voltak eddig. December elején 110-105-re megverték már ebben a csarnokban a Milwaukee-t, azt a teljesítményt kell felidézniük, különösen hátul.

Orlando Magic - Memphis Grizzlies 01:00

Úgy fest, hogy összekapta magát a Memphis, a Detroit legyőzése után a Houston ellen már régi önmagát idézte Conley, remekelt a cserepad, és jól működött a támadójáték, így komoly rangadót tudtak megnyerni - eközben a Magic a Lakers ellen aratott győzelmet. Kérdés, hogy a már teljesen kiegészült vendégek mennyire tudják tartani a javuló tendenciát, hogy Chandler Parsons elkapja-e már a fonalat, illetve hogy a Magic melyik arcát mutatja - Evan Fournier sérüléssel bajlódik, az ő hiányát ugyan legutóbb elbírták, a Grizzlies védekezése ellen már hiányozhat az ő pontereje.

Brooklyn Nets - Charlotte Hornets 01:30

Felszálló ágban van a Hornets, a gárda megnyerte az előző három találkozóját, méghozzá egészen jó játékkal, eközben a Brooklyn zsinórban öt vereségnél tart - csak felvillanásaik vannak Lopezéknek, de ilyen védekezéssel sok reményük nem lehet. Otthon azért voltak már kifejezetten jó mérkőzéseik, amikor extra dobóformával képesek voltak nyerni, és most is ebben bízhatnak - a Hornets 14-5-re áll 50% alatti csapatok ellen, általában behúzza az ilyen találkozóit. Mióta Walker mellé felnőtt Nic Batum is, azóta igazán eredményes a Charlotte, és ez a meccs már csak azért is kötelező számukra, mert elég nehéz a sorsolásuk - külön pikantériát adhat az összecsapásnak a vendégektől nyáron Brooklynba igazoló Jeremy Lin játéka.

Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 01:30

A Cavs back-to-backet vív, ráadásul egy rendkívül intenzív, végletekig kiélezett, fizikális, playoff-szintű mérkőzés másnapján lép pályára - nagyon szívták magukat a GSW ellen, és siker koronázta erőfeszítéseiket. A Pistons komoly gödörben volt az ünnepek előtt, kérdés, hogy a pihenő alatt mennyire tudták összeszedni magukat, főleg ami a támadójátékot illeti - Van Gundy legutóbb Harrist padoztatta, ami bejött, de győzelmet ez sem ért számukra. Nem lepődnénk meg, ha a bajnoknál pihenne James vagy Irving, JR Smith pedig sérült, így ha fejben összekapta magát a hazai alakulat, ezúttal lehet keresnivalója.

Chicago Bulls - Indiana Pacers 02:00

A Bulls back-to-backet vív, ami eddig nem igazán feküdt nekik, lehet, hogy Wade pihenőt is kap, ráadásul a Spurs elleni zakó után mentálisan sem lehet a legjobb állapotban a gárda - az utóbbi hat találkozóból csak egyet tudott megnyerni Fred Hoiberg csapata. A Pacers is rendkívül hullámzó teljesítményt nyújt, idegenben pedig csak 4-11-re áll, igaz, most két vereség után papíron győzelemnek kellene következni - Ellis továbbra sem bevethető, Stuckey viszont a hírek szerint most visszatérhet. Érdekes, de megjósolhatatlan meccs lesz, a győzelem nagyon kellene mindkét félnek, hiszen mindketten 50% alatt vannak, és mindketten szeretnének lendületbe jönni.

New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 02:00

Az utóbbi időben több győzelemmel is megörvendeztette (a nem a tankolásért szorító) szurkolóit a Mavs, az előző négy meccsből hármat behúzott a gárda, mindháromszor parádésan védekezett, és már Dirk Nowitzki is visszatért - ráadásul a Portlandet és a Clipperst is sikerült elkapniuk. A Pelicans továbbra is kiegyensúlyozatlan, legutóbb a Miami ellen nagyon jól védekezett a társaság, de éppen az a gondjuk, hogy ezek csak egy-egy napig tartanak, nem képesek folyamatosan hozni - ha most sikerül, akkor jó esélyeik lehetnek. Kérdés, hogy Davisszel mihez kezd majd a Dallas, és hogy idegenben mennyire lesz hatékony majd a periméter, vendégként azért továbbra is csak 3-13 a texasiak mérlege, de mindenképpen érdemes lesz megnézni ezt az összecsapást.

Houston Rockets - Phoenix Suns 02:00

A Memphis elleni vereség után most kötelező a győzelem a Houston számára, és az eddigiek alapján meglepődnénk, ha nem hozná ezt a meccset a gárda - iszonyatos tűzerővel bírnak Hardenék, a Phoenix pedig borzalmasan védekezik, főleg a periméteren. December 21-én idegenben is 125 pontot rámolt be a Rockets Bledsoe-éknak, most otthon hasonlóra számíthatunk tőlük, főleg némi pihenés után - ugyan tűzerővel a Suns sem áll rosszul, ezen a téren nincs egy szinten a két csapat.

Minnesota Timberwolves - Atlanta Hawks 02:00

December 21-én Atlantában is nyerni tudott a Minnesota, akkor remekül védekeztek Wigginsék és elszívták a levegőt a Hawks elől, most is hasonló koncentrációra lesz szükségük - ugyan otthon lesznek, de a dolgukat nehezíti, hogy back-to-backből érkeznek. Az Atlanta érdekes módon inkább idegenben nyert az utóbbi időben, és most egyértelműen ők a pihentebbek, igaz, vannak sérültjeik - a hírek szerint Howard és Hardaway is hiányozhat, Korver viszont ott lesz majd a pályán. A center hiányát megérezhetik, legutóbb éppen a palánk alatt kaptak ki, Townsék 52-35-re nyerték a lepattanózást és uralták a festéket - itt viszont nincs túl sok lehetősége Mike Budenholzernek, csak a small-ball. Ez akkor nem működött...

Portland Trail Blazers - Toronto Raptors 04:00

Az egészen nevetséges dolgokat művelő Portland sorozatban öt vereség után igyekszik valami pozitívumot csempészni a szezonba, de egyelőre az is kérdés, hogy Damian Lillard pályára léphet-e - esélyes, hogy igen, de semmiképp sem lesz 100%-os állapotban. Vele együtt is kabaré, amit védekezik a gárda, és nem nagyon látni, hogy hogyan verné meg azt a Torontót, amely egészen extra támadójátékot művel és éppen hátvédposzton parádézik - ugyan a vendégek is hajlamosak lazázni hátul, itt most hatalmas a különbség a javukra.

Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 04:30

A Clippersnek minden győzelemre égető szüksége lenne most, hiszen Blake Griffin és Chris Paul nélkül egy teljesen más csapatól beszélünk, amely elveszítette az előző két meccsét és back-to-backből érkezik. Most ráadásul JJ Redick játéka is kérdéses, így pedig végképp nehéz helyzetbe kerül a társaság, főleg, hogy a Denver nagyon komoly tűzerővel bír az elmúlt időben - igaz, az előző két találkozójukat elveszítették Jokicsék, egyet éppen a Clippers ellen. Csakhogy akkor még játszott Paul, így most nagyon másképp nézhet ki a történet, és ha védekezésben képes bármennyit javulni a vendégcsapat, ők is kihasználhatják a LAC gyengeségeit - ahogy azt a Dallas és a Lakers is megtette.

Sacramento Kings - Philadelphia 76ers 04:30

Ismét lehet a kosárlabdáról beszélni a Kings kapcsán, DeMarcus Cousins hatalmas formában van, és nyertek is zsinórban hármat - ez idő alatt a center 36 pontot átlagolt, most is hasonlóra készül. A Sixersnél más a helyzet, nyugati túrán vannak és Phoenixben is kikaptak, jelenleg nagyon más szintet képviselnek, mint a playoff-helyen álló Sacramento, ráadásul éppen centerposzton vannak gondban az Embiid-Okafor-Noel trióval. Embiidnek komoly szerepe lehet Cousins ellen, de most nagy blama lenne a hazaiak számára, ha nem hoznák a kötelezőt.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus