A Detroit és a Kings a sírból fordítottak, de hiába

Öt mérkőzést rendeztek ma hajnalban az NBA-ben. Ezek közül három eléggé simán alakult - a Minnesota, ha nem is nagy különbséggel, de végig vezetett a Boston ellen, a Utah csak tisztes távolból nézte a Thunder lökhárítóját, a Grizzlies pedig annyit adott ki magából az Atlanta ellen, amennyi éppen kellett. A Pistons -23-ról jött vissza a Magic ellen, de az Orlando végül nyerni tudott, míg a Kings DeMarcus Cousins nélkül is jól helyt állt Portlandben, ők -19-ről fordítottak, de a végén ők is kapituláltak.

Az eredményekre kattintve eléritek a meccsek videóit és bővebb statisztikáit.

 

Atlanta Hawks - Memphis Grizzlies 82-90

Már az első negyedben úgy tűnt, hogy a Grizzlies eldönti a meccset, de a harmadik felvonást majdnem ugyanannyival vesztették el (11), mint amennyivel az elsőt nyerték (14). Az utolsó felvonásban aztán rákapcsoltak, így nyertek idegenben Mike Conley és Tayshaun Prince nélkül is.

A Conley helyén játsszó Jerryd Bayless egészen kitűntő teljesítményt nyújtott, hiszen 22 pontját 6/6-os triplamutatóval szerezte. A pad szerepei is kezdenek körvonalazódni, hiszen az alapvetően ma is scorer funkciót betöltő Bayless mellé kitűnő játékmester lehet a most 10 gólpasszig jutó Nick Calathes, Ed Davis pedig ma is megbízható volt, 14 ponttal, 8 pattanóval és 2 blokkal fejezte be a meccset, neki valószínűleg bérelt helye lesz a második ötösben. A túloldalon a térsérüléséből félpülni vágyó Lou Williamsen kívül mindenki bevethető volt. A pad a 15 perc alatt 6 lepattanóig jutó Elton Brand kivételével botrányos teljesítményt nyújtott, és a kezdők közül is csak Jeff Teague (15 pont, 5 gólpassz) és Paul Millsap (19 pont, 8 pattanó) voltak elfogadhatóak.

A Hawks legjobb dobói: Millsap 19 pont, Teague 15 pont.

A Grizzlies legjobb dobói: Bayless 22 pont, Davis 14 pont, Franklin - Gasol 10-10 pont.

 

Orlando Magic - Detroit Pistons 87-86

Érdekes meccset játszott egymással a két együttes, hiszen 8 ponttal nyerte az első negyedet a Detroit, majd 15-tel a másodikat, 11-gyel a harmadikat a Magic és vezettek már 23 ponttal is, a Pistons azonban nem adta fel. Fordítottak egy perccel a vége előtt Greg Monroe ziccerével, hogy aztán Kyle O'Quinn egy támadás múlva visszavegye a vezetést csapatának, több kosár pedig már nem született, így egy egységgel nyert az Orlando.

A vendégeknél szinte a teljes külső sor hiányzott, hiszen nem játszott sem Billups, sem Jennings, sem Stuckey, sem Datome. A legjobbak természetesen a nagy hármas tagjai voltak, közülük a 19 pontos Monroe volt a legeredményesebb, de a 14 pontig, 15 pattanóig és 2 blokkig jutó Andre Drummond a leghasznosabb. A túloldal is tartalékos volt, hiszen a nagyobb nevek közül Vucsevics, Nelson és természetesen a sérült Davis is hiányzott. Nem nagyon lehet tőlük kiemelni senkit, 1/2-n kiválasztott újoncuk, Victor Oladipo rendesen megtöltötte a statlapot (8 pont, 6 pattanó, 7 gólpassz, 3 szerzett labda, 5 eladott labda).

A Magic legjobb dobói: Moore 14 pont, Harris 13 pont, O'Quinn 12 pont.

A Pistons legjobb dobói: Monroe 19 pont, Drummond 14 pont, Smith 13 pont.

 

Minnesota Timberwolves - Boston Celtics 104-89

Már az első negyedben megalapozta győzelmét a Timberwolves egy 12-0-ás rohammal. Bár nem sikerült döntő fölényt kialakítaniuk, csak a mérkőzés legvégére, végig vezettek, és magabiztosan nyertek a Celtics ellen. Meglepő módon mindkét csapatban játszott mindenki, már aki bevethető volt, egyik csapat sem pihentette egyetlen játékosát sem.

A hazaiaknál Derrick Williams kezdett - pedig az nagyjából nyílt titok, hogy Chase Budinger visszatéréséig Corey Brewer lesz a kezdő kiscsatár -, de nem valószínű, hogy ma győzte meg Rick Adelmanékat (5 pont, 7 pattanó). Kevin Love (22 pont, 9 pattanó) és Kevin Martin (21 pont, 5/8 tripla) voltak a legeredményesebbek. A túloldalon Gerald Wallace kihasználta, hogy őt fogta Williams (16 pont), a többiek azonban közepes teljesítménynél többet nem tudtak ma hozzátenni.

A Timberwolves legjobb dobói: Love 22 pont, Martin 21 pont, Rubio 15 pont.

A Celtics legjobb dobói: Wallace 16 pont, Green 12 pont, Bradley 11 pont.

 

Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 88-82

A végeredményből szorosabb meccsnek gondolnánk ezt, de három negyed után tükörsimán vezetett a hazai alakulat (77-62), a záró felvonás legvégén csak kozmetikázni tudta az eredményt a Jazz, fordítani esélyük sem volt.

A hazaiaknál nem játszott most sem Kendrick Perkins, Thabo Sefolosha helyén pedig Andre Roberson kezdett - ez jó hatással volt a svájcira, 10 büntetőt harcolt ki, mind a 10-et bedobta és összességében 14 pontig jutott. Kevin Durant ma szabadnapot vett ki (5 pont, 2/10 mezőnyből), a legjobbak helyette Reggie Jackson (18 pont, 6 gólpassz) és Serge Ibaka (17 pont, 8 pattanó) voltak. A vendégeknél Derrick Favors 4 ponttal és 8 pattanóval hálálta meg azt, hogy anyagi biztonságban van a következő 1+4 évre, Enes Kanter (15 pont, 7 pattanó) és Gordon Hayward (18 pont) azonban ma is jók voltak.

A Thunder legjobb dobói: Jackson 18 pont, Ibaka 17 pont, Sefolosha 14 pont.

A Jazz legjobb dobói: Hayward 18 pont, Kanter 15 pont, Burks 10 pont.

 

Portlan TrailBlazers - Sacramento Kings 109-105

A Magic-Pistons mellett a nap másik legizgalmasabb, talán legjobb találkozóját a Rose Gardenben (Moda Center) játszották. A Kings már az első negyedben 11 pontos hátrányba került legjobbja, DeMarcus Cousins nélkül, és egészen sokáig hiába próbáltak meg felzárkózni. A harmadik felvonás elején már 19-cel is vezetett a Blazers, onnan jött vissza egészen -3-ra a Sacramento még ebben a játékrészben. A negyedik negyedben át is vették a vezetést, ám 92-94 után futott egy 9-0-át a Blazers, ez pedig eldöntötte a meccset.

A vendégeknél Cousins hiányában Patrick Patterson (27 pont, 8 pattanó) lépett elő, de nagyon jó volt a padról érkező két hátvéd, Isaiah Thomas (15 pont, 10 gólpassz, 2 szerzett labda) és az újonc Ben McLemore (23 pont) is. A túloldalon is hiányzott egy sztár, LaMarcus Aldridge, távollétében nem meglepő, hogy Damian Lillard (28 pont) lett a legjobb. Az irányító mellett az Aldridge helyén játszó Thomas Robinson (14 pont, 8 pattanó) és az agyrázkódásából visszatérő Nic Batum (14 pont, 11 pattanó) emelhető ki leginkább.

A TrailBlazers legjobb dobói: Lillard 28 pont, Robinson - Batum - Lopez 14-14 pont.

A Kings legjobb dobói: Patterson 27 pont, McLemore 23 pont, Thomas 15 pont.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus