A fővárosban bizonyítana az OKC, Indianában a Spurs

Wall vs. Westbrook Washingtonban - javíthat a San Antonio - Denverben a GSW - Jazz-Clippers ki-ki meccs - bravúrra készül a Dallas.

 

Charlotte Hornets - Philadelphia 76ers 01:00

Jelenleg jobb formában van a Philly, az Embiidet nélkülöző együttes megnyerte előző két összecsapását, míg a Hornets továbbra is maximum egy-egy jó félidőre képes, Kemba Walker mintha teljesen más játékos lenne, mint a szezon első felében. Kérdés, hogy mennyi van most a Sixersben, a védekezésük nem igazán állt össze, de a McConnell-Saric kettős jól mozgatja a támadójátékot, ebben most is bízhatnak. Idén kétszer találkoztak már a felek, mindig a hazai alakulat nyert, de ehhez most legalább Walkernek össze kell magát kapnia, hogy működjön a Charlotte rendszere - ha hozza magát a vendégcsapat, akkor jó esélyei lehetnek még Embiid és Okafor nélkül is.

Indiana Pacers - San Antonio Spurs 01:00

Fontos rangadó lesz, a Spurs idegenbeli back-to-backet játszik, és már a túra ötödik állomásához érkezik, ráadásul előző este gyenge játékkal kikapott New Yorkban, így kérdés, hogy most mire lesz képes. Az Indiana egy parádés széria után elvesztette az előző három találkozóját, és főleg a védekezéssel vannak gondok, meglepő hullámvölgybe került a gárda - náluk az a kérdés, hogy ezt maguk mögött tudják-e hagyni és hozni tudják-e megszokott játékukat. A George-Leonard csata döntő lehet, de a fáradtabb Spursnek elsősorban támadásban kell javulnia, mert a Knicks ellen bebizonyosodtt, hogy Leonard egyedül kevés - ráadásul elképzelhető, hogy Gregg Popovich pihentet is valakit a gyenge formában lévő sztárjai közül.

Brooklyn Nets - Memphis Grizzlies 01:30

Itt mindenképpen kötelező a győzelem a Memphis számára, a Netstől zsinórban tizenkét vereség után nem várhatunk sokat - ráadásul a Grizzlies nem is engedheti meg magának a hibát, túl szoros ahhoz a nyugati playoff-harc. Túl nagy elemzésekről nincs értelme beszélni, a Brooklyn fő reménye az "egyszer minden sorozat megszakad" elv lehet - ezen felül más nem szól mellettük.

Miami Heat - Orlando Magic 01:30

Megszakadt a Miami győzelmi szériája. de itt a lehetőség megkezdeni egy újat: a rossz formában lévő és egyébként is gyenge Orlando ellen esélyesek otthon Whiteside-ék. A vendégek védekezésben stabilan borzalmasak, rendszeresen száztíz pont felett kapnak, míg a Heat még Waiters nélkül is eredményes elöl - jóval eredményesebb, mint a Magic, amelyben sem tűzerő, sem különösebb potenciál nincs, bár néha azért elkapják a fonalat. Kérdés, hogy a legutóbbi vereség mennyire törte meg a Miami lendületét, Waiters és Richardson most sem lesz ott a pályán, de ettől függetlenül hozniuk kell a találkozót.

Washington Wizards - Oklahoma City Thunder 02:00

Ez mindenképpen rangadó lesz, az otthon ellenállhatatlan (18-1 az előző 19 meccsen) és 2017-ben ligamásodik Wizards fogadja a kissé hektikus, a Cavs legyőzése után a Golden State-től simán kikapó OKC-t. Nagy kérdés természetesen, hogy mihez kezdenek Wallék Westbrookkkal, de azt azért elég sokszor láttuk már, hogy még ha jól is játszik a Thunder vezére, egymaga kevés a sikerhez - a fővárosiak pedig annál azért jobbak, hogy egyedül meg lehessen őket verni. Fontos lesz majd a csata az egyes poszton, valamint a Beal-Oladipo és a Gortat-Adams párharc is, ezeken nagyon sok múlhat - mindkét félnek megvan a saját stílusa, és attól nem nagyon tud eltérni, egy-egy extra védekezés vagy hiányzó, pályáról levett láncszem eldöntheti az összecsapást.

Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 02:00

A Bucks legutóbb nagyon jól játszott és nyerni is tudott Indianapolisban, ami komoly fegyvertény 2017-ben, és ha azt a játékot képes most is hozni, akkor ezúttal is lehet keresnivalója. A Pistons kifejezetten jó formában van, az utóbbi hat meccsből négyet is megnyert, de előző este is pályára lépett, méghozzá óriásit harcolva, 16 pontos hátrányt ledolgozva aratott győzelmet - ez valószínűleg sokat kivett a társaságból. A pihentség és a hazai pálya tehát a Jabari Parkert elveszítő és lehet, hogy Khris Middletont is nélkülöző Milwaukee mellett szól, de annyira gyengék voltak heteken keresztül, hogy egyelőre erősen kérdéses, hogy tudják-e ismét hozni legutóbbi kiegyensúlyozott támadójátékukat. Kulcskérdés lehet a tripladobás, de az is, hogy Drummondot mennyire tudja limitálni a hazai alakulat, főleg ami a lepattanókat illeti.

Dallas Mavericks - Boston Celtics 02:30

A Mavs két vereség után megnyerte az előző két összecsapását, míg a Celtics a sacramentói kisiklást szintén két nagyszerű idegenbeli győzelemmel feledtette, így mindkét csapat jó formában érkezik az összecsapásra. Alapvetően természetesen jóval esélyesebb a Boston, de a dallasi támadójátékot nem lehet leírni, Dirk Nowitzki korábbi önmagát idézi, főleg clutch helyzetekben, és rajta kívül elég sok opciójuk van, főleg a periméteren. A Boston is elsősorban a támadójátékban bízik, Isaiah Thomasra nincs igazi ellenszer a túloldalon, de Crowder és Brown játéka is kérdéses, az ő hiányukat pedig azért megérezheti a társaság, főleg hogy Avery Bradley el sem utazott velük a túrára. Most zárja négymeccses kitérőjét Brad Stevens alakulata, emiatt kicsit tompábbak lehetnek Horfordék, de a Dallastól így is bravúr lenne a győzelem - viszont ha mindenki hozza magát a hátvédsorból, akkor lehet keresnivalójuk.

Denver Nuggets - Golden State Warriors 03:00

Nincs könnyű túrán a magas poszton továbbra is hiányos Warriors, hiszen alig, hogy lezárta az előzőt és otthon megverte a Chicagót, már el is kellett utaznia Memphisbe, majd Oklahoma City-be, most pedig a szintén playoff-helyen lévő Denverhez. Panaszkodni viszont a Nuggetsnél van több ok, hiszen a gárda a Cavs után újabb ligaelit csapattal meccsel, ráadásul Mudiay, Harris, Gallinari, Chandler, Arthur és Faried is sérült, szinte a fél csapat kidőlt már - jó esély van rá, hogy közülük senki se legyen ott a parketten. Így pedig hiába lesz papíron fölényben Nikola Jokics és hiába használhatja ki fizikai (vagy szellemi...) fölényét, egymaga nem fogja megverni a Golden State-et, ráadásul a hazaiak teljes kerettel is gyengén védekeznek, ami biztos, hogy nem fér bele a Warriors ellen.

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 03:00

Igazi ki-ki meccs lesz, hiszen a Jazz jelenleg fél meccsel előzi meg a Clipperst a nyugati negyedik-ötödik helyen. A Jazz hiába ligaelit védekezésben, az utóbbi két találkozón valami félrecsúszott náluk, a Dallas és a Boston ellen sem közelítették meg korábbi önmagukat hátul, ezen pedig mindenképpen javítaniuk kell a Chris Paul nélkül is komoly tűzerővel rendelkező Clippers ellen. A vendégek éppen most szedték össze magukat és behúzták az előző két találkozójukat, Blake Griffin mellé Crawford és Rivers is fel tudott nőni, ha pedig ezt hozzák most is, akkor bőven lehet esélyük. Kérdés, hogy Gobert-nek most mekkora hatása lesz a játékra saját palánkja alatt, ő azért Jordan és Griffin életét is megkeresítheti, míg a túloldalon Hill szívhatja az éppen legjobb formában lévő hátvéd vérét. 

Phoenix Suns - New Orleans Pelicans 03:00

A felek egy hete találkoztak New Orleansban, akkor 111-106-ra nyert a Pelicans, most viszont fordulhat a kocka - a New Orleans előző este Sacramentóban játszott, fáradtabb, ráadásul vereségből érkezik, míg a Suns hazai pályán jóval keményebb, mint idegenben. Kérdés, hogy ki lesz bevethető, Bledsoe és Tyson Chandler is pihent legutóbb, ha most frissen pályára lépnek, náluk lehet az előny - a két együttes eddig háromszor találkozott és mindháromszor szoros meccset játszott, most is apróságokon múlhat a győzelem.

Portland Trail Blazers - Atlanta Hawks 04:30

Mindkét együttes ingadozó teljesítményt nyújt, de nagyon kellene nekik a győzelem, a Portland a nyugati playoffért, az Atlanta pedig a keleti "felsőházért" hajt. Védekezésben egyikük sem túl meggyőző mostanában, támadásban változó, a Blazersnél alapvetően a Lillard-McCollum kettős betörései adják az alapot, míg a Hawksnál sokkal több lábon áll a dolog, bár elsősorban ott is Schröder bontásaiból indulnak az akciók. Az fontos lehet, hogy őt tudják-e lassítani a hazaiak, mert védekezésben főleg a periméteren vannak gondjaik, de a vendégeknél a Millsap-Howard kettős révén bentről is érkezhetnek a pontok, ha arra van szükség. Kérdés, hogy ki kapja össze magát jobban, a Portlandnél nincs komoly sérült, az Atlantánál viszont Sefolosha még mindig maródi, bár a helyén nagyon jól játszik Hardaway - igaz, ez a "csere" összekapcsolható a védekezés gyengülésével...

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus