A Gerald Green-show megérkezett Miamiba

Rangadót nyert a Grizzlies Atlantában, Green húzta a Miamit, Anthony Davis 33 pontja kevés volt - két sérülés is történt hajnalban. 

 

Orlando Magic – New Orleans Pelicans 110-107 – hosszabbítás után

Villogó magasemberek. A hazaiaknál Nik Vucsevics mutatta meg, hogy ennek a csapatnak továbbra is ő lehet az elsőszámú fegyvere, a center 24 pontig, 14 lepattanóig és 4 gólpasszig jutott 33 perc alatt – igaz, a hajrában kipontozódott. Még őt is túlszárnyalta Anthony Davis, aki 33 ponttal, 16 lepattanóval és 5 blokkal tolta meg csapatát, de bár 17/19 büntetője parádés, 8/24-es mezőnymutatója jelzi, hogy azért nem volt hibátlan a teljesítménye – a hosszabbításban nem is tudta megnyerni a meccset a vendégeknek.

Több opció volt a Magicnél. Amíg a New Orleansnál Davis mellé szinte csak Nate Robinson tudott fellépni pontszerzésben, a hazaiaknál jól játszott Harris, a legfontosabb pillanatban talált be Fournier és eddigi legjobb NBA-meccsét hozta a 19 pontos (4/6 tripla) újonc Mario Hezonja is. Mindkét fél nagyon gyengén dobott mezőnyből, de a 27-10-es arány a gólpasszoknál jelzi, hogy melyik gárda játéka volt gördülékenyebb – ráadásul a lepattanókat is uralták a hazaiak. Ugyan Payton és Napier (a túloldalon Evans, Ajinca, Asik, Pondexter, Cole, Babbitt) hiányzott ma, az Orlando előszezonja kimondottan eredményesnek nevezhető.

A Magic legjobb dobói: Vucsevics 24, Hezonja 19/12, Harris 18
A Pelicans legjobb dobói: Davis 33, Robinson 18/9, Gordon 14/3

Detroit Pistons – Charlotte Hornets 94-99

Hetedik meccsét is megnyerte a Charlotte. Továbbra is veretlenek Batumék annak ellenére, hogy ezúttal Walker, Lamb és Kidd-Gilchrist sem lépett pályára – ellenben Jeremy Lin úgy fest, hogy meghálálja a bizalmat. Az irányító ma 18 pontot és 5-5 lepattanót ill. gólpasszt tett hozzá, jól kiegészítette a magas szerkezetben kettest játszó, de hatékony (18 pont, 10 pattanó, 6 gólpassz) Batumot és bár a csapat dobószázaléka nem volt az igazi, jól irányította övéit. Troy Daniels 16 perc alatt beszórt 15 pontja is fontos volt, hiszen hátvédposzton eléggé szűken vannak most a vendégek – Daniels a 29-18-ra megnyert negyedik negyedben is sokat tett hozzá.

Caldwell-Pope megsérült. Hiába volt brutális fölényben a festékben (52-20) a Detroit, ezt nem tudta végül kamatoztatni – szinte nem is tudtak máshonnan pontot szerezni, csak a palánk alól, ez pedig az utolsó negyedben visszaütött. Drummond ismét remekelt (21 pont, 15 pattanó) és Ilyasova ismét halovány volt mellette, ezúttal Morris kezdett hármasként, Stanley Johnson viszont nem igazán tudott hozzátenni a padról. Ugyan a vereség egyik fő oka Reggie Jackson gyenge dobóteljesítménye (0/8 tripla, ő vállalta az utolsó dobást is) volt, ennél sokkal nagyobb gond, hogy egy zsákolás után sántítani kezdett Caldwell-Pope, le kellett cserélni és már nem is tért vissza – egyelőre nem tudni, hogy mennyire komoly a baj, ma MRI-vizsgálatokon vesz részt. 

A Pistons legjobb dobói: Drummond 21, Morris 12, Jackson 10
A Hornets legjobb dobói: Batum 18/9, Lin 18/3, Jefferson 17

Atlanta Hawks – Memphis Grizzlies 81-82

Alapszakasz-hangulat volt. Nem csak a két csapat minősége miatt érezhettük komolynak az összecsapást, de azért is, mert mindkét félnél a kezdőjátékosok voltak pályán az utolsó másodpercekben. Végül a koncentráltabb Memphis győzött, hiszen előbb az addig 0/6-os mezőnymutatóval álló Conley süllyesztett el egy nagy triplát, majd az utolsó másodpercekben támadópattanót szereztek Randolph-ék, így nem maradt idő a hazaiak számára. Sajnos ezt a mérkőzést sem úsztuk meg sérülés nélkül, Courtney Lee bicegett le a pályáról, miután megsérült a térde - elmondása szerint nem komoly, bár egyelőre fájdalmai vannak. 

Bazemore bizonyít. A Carroll távozása után a kezdőcsapatba kerülő kiscsatár 18 ponttal, 7/10-es mezőnymutatóval húzta csapatát és védekezésben sem tűnik elveszettnek – bár más stílus, joggal bízhatnak abban az Atlantánál, hogy vele is jól fog működni a gárda. Rajta kívül elsősorban Horford és Millsap játszott ma jól, a leszűkített kispad (csak négyen kaptak érdemi időt, a kezdők viszont 30 perc felett) szinte semmit nem tett hozzá. A Memphis is tulajdonképpen csak nyolc embert forgatott annak ellenére, hogy Marc Gasolnak nem ment a dobás, igaz, Zach Randolph talán eddigi legjobb mérkőzését hozta.

A Hawks legjobb dobói: Bazemore 18/6, Millsap 17/6, Horford 13/3
A Grizzlies legjobb dobói: Randolph 19, Jeff Green 10, Lee 10/6

 Miami Heat – Washington Wizards 110-105

Gerald Green bombaformában. A teljes előszezon során gyakorlatilag ő a Heat legmegbízhatóbb játékosa és sorra hozta a húsz pont feletti meccseket –ezúttal is ő állt a floridai csapat élére. A negyedik negyedben egymaga 13 pontot rámolt be, összesen 28-cal zárt 9 lepattanó mellett, kinti dobásaival és betöréseivel sem tudott mit kezdeni a Wizards. Az utolsó szót 40 mp-cel a vége előtt Wade mondta ki egy floaterrel, de összességében a kispad hozta a meccset a Miaminak: Tyler Johnson és Mario Chalmers is villogott, a második sorok csatáját pedig 67-30-ra nyerték a hazai cserék.

Tökéletesen működött a Washington magasember-sora. A pazarul játszó Gortat (18 pont, 13 lepattanó, 4 blokk) mellett Humphries is pontosan azt hozta, amit remélnek tőle – masszív dupla-duplája mellett valós veszélyt jelentett kintről, ráadásul védekezésben is nagyon jól dolgozott Chris Bosh ellen. Ez megalapozhatta volna a vendégek győzelmét, de Bradley Beal nélkül védekezésben akadtak gondjaik a periméteren, ez pedig döntőnek bizonyult: az utolsó negyedben 38 pontot kaptak, a Miami Greenre építve szétdobta őket ebben a periódusban.

A Heat legjobb dobói: Green 28/9, Johnson 14/6, Bosh 13/6, Chalmers 13
A Wizards legjobb dobói: Gortat 18, Humphries 16/6, Wall 14/3, Porter 14/3

Dallas Mavericks – Phoenix Suns 87-99

Kifulladt a Dallas. A Dirk Nowitzkit ismét jegelő, valamint Deron Williamst, Matthewst, Parsonst, McGee-t, Harrist, Dalembert-t és Villanuevát is nélkülöző Mavs remekül kosarazott két és fél negyeden keresztül – az ezúttal is húsz egység fölé jutó John Jenkins vezérletével 16 pontos előnyt épített ki. Itt jött azonban az összeomlás, hiszen az utolsó 21 perc már egyértelműen a Sunsé volt, a hazaiak 2/23-as triplamutatója és 21 eladott labdája eldöntötte a mérkőzést – a Morris-Leuer párosra építve fordított és végül simán nyert a Phoenix. A B-csapattal kiálló texasiak így továbbra is nyeretlenek az előszezonban…

Érződött a back-to-back. Hiányzott a Spurs ellen látott intenzitás és lendület a Suns játékából, ráadásul Tyson Chandler kiülte a meccset volt csapata ellen, így Alex Len került be a kezdőbe. A csapat élére Markieff Morris állt, de az utolsó negyedben a három triplát is elsüllyesztő Leuer volt a vezér, elsősorban ők fordították meg a találkozót – Bledsoe 3/10 büntetője jól jelzi, hogy nem volt minden rendben a vendégeknél, Hornacek igyekezett is forgatni együttesét.

A Mavericks legjobb dobói: Jenkins 22/3, Felton 17, Anderson 11/3
A Suns legjobb dobói: Morris 18/3, Warren 14, Bledsoe 12/3, Knight 12/6

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus