A Golden State a Jazzt fogadja, Memphisben a Portland

Gobert-ék Curry-ékhez látogatnak - Mirotic a Pistonst is szétszedi? - Memphisben zár túrát a Blazers - ki fogja meg Hardent? 

Indiana Pacers – Brooklyn Nets 00:00

Kulcsfontosságú a Pacers számára, hogy ma megállítsák a zuhanást, tegnap a Cleveland ellen már korábbi arcát mutatta a csapat védekezésben, még Stuckey és West dobásai hiányoztak elöl. A Brooklyn valószínűleg nincs tökéletes fizikai állapotban, tegnap három hosszabbításban sikerült nyerniük a Milwaukee-val szemben, a kulcsjátékosok 45-50 percet játszottak – ezután nem esik igazán jól a back-to-back. A Nets tegnap mutatott életjeleket védekezésben, ezt kell folytatniuk, továbbá kérdés, hogy ma a Lopez-Hibbert párharcból mennyit tud kihozni a vendégek centere – ha Hibbert limitálni tudja őt, bajban lehet a Brooklyn. A hazaiaknál elsősorban David Westnek kell javulnia, az előző két meccsen összesen 3 (!) mezőnykosarat szerzett – az viszont biztos, hogy a pletykákkal ellentétben Paul George ma nem fog pályára lépni.

Detroit Pistons – Chicago Bulls 00:30

A Chicagónál Nikola Mirotic bődületes teljesítményéről szólnak a hírek, az újonc spanyol erőcsatár tegnap is 29 pontot rámolt be, Taj Gibson visszatérése ellenére ő vállalta a legtöbb dobást a csapatból, és első számú opcióként is használható támadásban. Gibson után Jimmy Butler lehet a következő, aki visszatér a vendégekhez, bár nem biztos, hogy ez ma be is fog következni – a periméteren nagy szükség lenne a 20,2 pontot átlagoló dobóhátvédre. Persze az nem biztos, hogy ma is égető szükség van rá, a Pistons hátvédsora egy-egy villanást leszámítva rendkívül pontatlanul dolgozik, Reggie Jackson és Caldwell-Pope is inkább csak tüzel, mint talál, a munka dandárja így a belső emberekre hárul – pech, hogy Greg Monroe játéka is valószínűtlen. Joakim Noah tegnap szétpasszolta a Torontót, és ma is könnyen megteheti ezt, szerkezetileg a hazaiaknak nem igazán van válaszuk Gasolra és Miroticra sem, ha nem sül el extrán a két hátvéd keze, nehéz elképzelni, hogy hol tud nyerni a Pistons.

Houston Rockets – Phoenix Suns 01:00

Sorozatban három győzelemmel a Rockets megindult a nyugati második helyért, de a sok sérülés jelentősen nehezebbé teszi a feladatot. Dwight Howard még mindig nem léphet pályára, de Terrence Jones is megsérült, Papanikolaou is jó ideje harcképtelen, most Terry és Beverley játéka is kérdéses – James Harden „kénytelen” ötven pontokat dobálni, hogy tovább meneteljen a gárda. Ezt nyilvánvalóan nem lehet tőle mindig elvárni, ugyanakkor a Suns „mérsékelt” védekezése ellen ismét jó esély van az ő rengeteg kiharcolt faultjára és büntetőjére – viszont Beverley nélkül Bledsoe is jobban ficánkolhat a túloldalon. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy az irányító a New Orleans ellen mindössze öt pontig jutott, és a Phoenix egész támadójátéka eléggé akadozik, főleg Markieff Morrisra és legutóbb Brandan Wrightra építhetnek – Josh Smith és Motiejunas ellen nem lesz könnyű dolguk. Len és Knight hiányozni fog tőlük ma is, és még egy beszédes adat a végére: James Harden az előző két Suns elleni mérkőzésén összesen 73 pontot szerzett.

Memphis Grizzlies – Portland Trail Blazers 01:00

Nehéz helyzetben van a Portland, mert sorozatban harmadik vereségüket is elszenvedték, és nem igazán látni, hogy miként másznak ki ebből a gödörből – ha csak úgy nem, hogy véget ér az idegenbeli túrájuk és otthon új lapot nyitnak. Erre még várni kell, bár így a túra végén valószínűleg szívesebben gondolnak már a hazai találkozókra, mint erre, még akkor is, ha a Grizzlies sem túl acélos mostanság. Bár Conley-ék játékából is hiányzik az átütőerő, tegnap a Green-Allen csere kicsit frissített a gárdán, ráadásul elég sokat mondó statisztika, hogy az utóbbi kilenc Blazers elleni találkozójukból nyolcat megnyertek – közte mindhárom idei összecsapásukkal. A back-to-backek második napján általában a Portland a nyerőbb, de jelen helyzetükben ezt nem jelentenénk ki, Aldridge hiába parádés, egyrészt Gasolék ellen ő is hosszú este elé néz, másrészt Lillard rengeteg dobást elront és más sem tud fellépni a helyére.

Golden State Warriors – Utah Jazz 03:30

Február 7-e óta a Jazz védekezése a liga legjobbjának számít a kapott pontokat, az ellenfél dobószázalékát és a száz támadásra jutó kapott pontokat figyelembe véve is – viszont amellett, hogy a GSW otthon egészen félelmetes támadójátékot mutat, sokan elfelejtik, hogy száz támadásra vetítve még mindig ők kapják a legkevesebbet a teljes szezont nézve. Curry-ék Klay Thompson nélkül sem lassítottak, bár az irányító nem feltétlenül gálázik, remekül kiszolgálja a társakat és megmutatkozik, hogy milyen borzasztóan erős csapat a Warriors – Barnes, Iguodala és Green is képes azonnal húszpontos estéket gyártani. Bármilyen keményen védekezik a Utah, ezt a Golden State-et borzalmasan nehéz lelassítani, ráadásul erősen kérdéses, hogy Hayward (akire több embere is van Steve Kerrnek) és Favors elég lesz-e – a Hood-Exum páros legutóbb speciel kosár nélkül zárt. Még ha minden klappol is a vendégeknél, a 39-2-es hazai mérleget „nem a szél fújta össze” a Warriors számára, nehéz elképzelni, hogy a (igaz, óriásölőként már többször funkcionáló) Jazz ellen szedik be a harmadikat.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus