A Golden State hozta az elsőt

Steph Curry 34-et szórt, James Harden 28-at - 16 pontos hátrányból állt fel a GSW - Dwight Howard megsérült

Steph Curry 34 pontja túlragyogta James Hardent, a Warriors 16 pontos hátrányból fordítva nyerte meg a nyugati döntő első meccsét az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában – ezzel 1-0-ra vezet a Rockets ellen. Íme a részletek!

Amiről a Festékben beszélnek: a Smith-Howard karambol

Golden State Warriors – Houston Rockets 110-106

Megfordította a Warriors. A Clippers elleni, sírból visszahozott széria lendülete érződött a Houstonon, Hardenék remekül kezdtek és meg is tudták nyerni az első negyedet. A második játékrész elején (Howard nélkül) lógott meg igazán a Rockets, de a hajrára szerkezetet váltott Steve Kerr és egy 25-6-os (!) futással nem csak hogy eltüntették a 16 pontos hátrányukat Curry-ék, de a vezetést is átvették a nagyszünetre. Innentől végig szorosan alakult a meccs és bár James Harden kézbe vette a dolgokat, pár ponttal folyamatosan előrébb járt a GSW. Egy labdaszerzés után Ariza triplájával labdán belülre kerültek a vendégek az utolsó húsz másodpercben, viszont Curry két büntetője után Harden elrontotta a hármast, így nagy csatában, de hozta az elsőt a Golden State.

Howard megsérült. A Rockets centere az első negyed végén ütközött Josh Smith-szel, a térde pedig nem viselte jól a karambolt – ugyan egy időszakra még visszatért, úgy fest, hogy komolyabb a baj. Nélküle mindkét fél alacsony szerkezettel játszott a legtöbbet, kőkemény védekezéseket és zseniális leindításokat produkáltak – 28-28 pontot szereztek ilyen helyzetekből. Az most is megmutatkozott, hogy miért Curry (34 pont, 13/22 mezőnyből, 6/11 tripla) és Harden (28 pont, 11 lepattanó, 9 gólpassz, 4 labdaszerzés) harcolt az MVP-címért az alapszakaszban, mindketten parádés teljesítménnyel húzták csapatukat, de az első összecsapást egy hajszállal Curry nyerte. Izgalmas és látványos széria elé nézünk, a sakkjátszma már az első meccsen megkezdődött…

A párharc állása: 1-0 a Warriors javára.

A Warriors legjobb dobói: Curry 34/18, Livingston 18, Thompson 15/3
A Rockets legjobb dobói: Harden 28/3, Ariza 20/12, Smith 17/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus