A Golden State megint szétdobta a Clipperst

Megint nem volt ellenfél a Clippers a GSW számára - hozta a kötelezőt a Spurs és a Wizards - Houstonban győzött az Atlanta.

Bő egy hét alatt másodszor is simán verte a Los Angeles Clipperst a Golden State az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, ezúttal 133 pontot dobtak Kevin Duranték. Az Atlanta Tim Hardaway parádés negyedik negyedével és Dwight Howard remek játékával nyerni tudott a 41 pontos James Harden által húzott Houston otthonában, a Wizards legyőzte a Lakerst, a Spurs pedig a tartalékos Philly ellen hozta a kötelezőt.

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

A mérkőzések rövid videós összefoglalói ide kattintva megtekinthetők!

Washington Wizards – Los Angeles Lakers 116-108

Wall sebességet váltott a hajrában. Bő kilenc perccel a meccs vége előtt még egálban voltak a felek 91-91-nél, ám ekkor feljebb kapcsolt John Wall és megnyerte a meccset a hazai alakulatnak. Az irányító ebben a kilenc percben egymaga 16 pontot szerzett (míg a Lakers összesen 17-et), azonnal bevert két triplát és egy duplát, amivel meglépett a csapata, majd az utolsó bő egy percben hozzátett még nyolc egységet – amikor leginkább kellett, mindig érkezett egy kosárral. Bradley Beal eddigre teljesen elfogyott, ő 19 pontnál járt félidőben, majd megállt, Marcin Gortat viszont ismét stabilan termelt – a Wizards most már hatmeccses sikerszériája alatt 80,7 %-kal dobott, ma 10/13 kísérlete volt jó. A fővárosiak formájához Keleten jelenleg csak a Miamié fogható, mindössze fél meccsre vannak a harmadik helyen álló Torontótól.

Sok Lakers-drukker volt Washingtonban. Luke Walton nehéz meccsre és főleg nehéz első félidőre számított, ez így is történt, a Wizards meglépett 14 ponttal, mielőtt a fordulás után összekapták volna magukat a vendégek. Ebben nagy segítségükre voltak szurkolóik, akik jelentős számban képviseltették magukat a csarnokban, Bradley Beal szerint néha olyan volt, mintha Los Angelesben lennének – bele is hajszolták a Lakerst a felzárkózásba. Ennek mozgatórugója a Clarkson-Russell-Black trió volt, főleg bennük lehetett bízni, de a negyedik negyed hajrájában képtelenek voltak mit kezdeni Wall-lal, gyengén védekeztek, ez pedig vereséghez vezetett. Érdekesség, hogy Nick Young, akiről meccs közben jelentették be, hogy indul a tripladobón, 1/8 hármassal zárt ezúttal, illetve Julius Randle visszatért, de mindössze hat percet játszott.

A Wizards legjobb dobói: Wall 33/9, Beal 23/15, Gortat 21
A Lakers legjobb dobói: Clarkson 20/6, Russell 17/12, Deng 17/9

Houston Rockets – Atlanta Hawks 108-113

Az utolsó negyedben robbantott a Hawks. Már húszpontos hátrányban is voltak a vendégek a harmadik játékrészben, amit végül sikerült 13-ra csökkenteniük a záró etap elejére – ennek ellenére úgy tűnt, hogy kézben tartják a meccset James Hardenék. Dwight Howard azonban dominált a palánk alatt volt csapata ellen, 24 pontja mellett leszedett 23 lepattanót és a hajrában fellépett mellé Tim Hardaway Jr. is: a hátvéd „ledobta az ékszíjat” és egymaga 23 pontot rámolt be az utolsó kilenc percben. Ebben az időszakban nem lehetett vele mit kezdeni, szinte minden támadásnál ő vállalt és akár kintről, akár bentről próbálkozott, megoldotta – vezérletével két és fél perccel a vége előtt vették át a vezetést, majd még rápakolt két büntetőt, plusz egy clutch duplát. Ez már sok volt a Houstonnak, így két extra egyéni teljesítménnyel, 50% feletti mezőnymutatóval és 56-38-ra megnyert lepattanózással nagy győzelmet aratott az Atlanta.

Továbbra is gondban a Rockets. James Harden ezúttal tette a dolgát és kiemelkedő teljesítménnyel (41 pont, 10/23 mezőnyből, 8-8 pattanó és gólpassz, 4-4 szerzett és eladott labda) vezette csapatát, ám a játék egyáltalán nem működött jól, így parádés estéje végül nem ért győzelmet. A fő fegyverek megint teljesen besültek, az Anderson-Ariza-Gordon trió 9/38-at dobott mezőnyből, közte 6/29 triplával, ezt pedig senki nem tudta ellensúlyozni, Hardenen kívül egyedül Capela játszott jól, de Howarddal ő sem tudott mit kezdeni – a negyedik negyedre szétesett a védekezés, innentől pedig már a Hawks akarata érvényesült. A Rockets az utóbbi tíz meccséből a hatodikat veszítette el, már messze leszakadt a Spurstől, pláne a Golden State-től, igaz, egyelőre senki sem fenyegeti a nyugati harmadik helyét.

A Rockets legjobb dobói: Harden 41/15, Capela 22, Gordon 13/6
A Hawks legjobb dobói: Hardaway 33/12, Howard 24, Millsap 16/3

San Antonio Spurs – Philadelphia 76ers 102-86

Nem nyerhetett a Sixers. Joel Embiid, Robert Covington, Nerlens Noel és Gerald Henderson révén négy meghatározó, de legalábbis fontos játékos hiányzott a vendégektől, akik egy félidőn keresztül ennek ellenére remekül játszottak – a nagyszünetben még ők vezettek öt ponttal. A fordulás után aztán szigorított hátul a Spurs, a Philly-ből pedig elfogyott az erő: a 32 pontos második negyed után a harmadik-negyedikben összesen 33-at tudtak dobni Okaforék. Egyénileg csak Ilyasova emelhető ki, Saric már elég sokat hibázott, a többiek pedig nem jelentettek komoly veszélyt a hazai gyűrűre. A gárda nagy felzárkózása úgy fest, hogy most már véget ért, Embiid sérülése ellenére ugyan nyertek pár mérkőzést, de a többiek kiesését már nem bírták el és jelenleg ismét csak a Brooklynt előzik meg Keleten – igaz, legalább közelebb, négy és fél meccsre vannak a nyolcadik helyhez.

Popovich rekordbeállítása. A San Antonio trénere, Gregg Popovich 1127. győzelmét jegyezte a csapat kispadján, amivel beállította a legendás Jerry Sloan rekordját, ami az egy csapattal elért győzelmek számát illeti. A hazaiaknál Pau Gasol és LaMarcus Aldridge hiányában a Bertans-Dedmon páros kezdett magas posztokon, de ez is elégnek bizonyult, a második félidőben feljebb kapcsolt a gárda védekezésben és levette a pályáról a Philly játékosait – 15 labdaszerzéssel hozták zavarba Ilyasováékat. Popovich nem is erőltette túl övéit, egyedül Bertans játszott harminc percet, pedig a meccs végleg csak az utolsó negyedben dőlt el, amikor 13 ponton tartották a Sixerst – végül különösebb megerőltetés nélkül hozták a kötelezőt.

A Spurs legjobb dobói: Leonard 19, Dedmon 13, Bertans 12/6, Green 12/6, Lee 12, Mills 12/6
A 76ers legjobb dobói: Ilyasova 25/6, Saric 14/6, Okafor 9, Luwawu-Cabarrot 9

Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 120-133

Megint nem volt akadály a Clippers. Bő egy héttel ezelőtt 46 pontos verésben részesítette Doc Rivers csapatát a Golden State és bár most a végeredmény ennél jóval szorosabb lett, ezúttal is végig a ligaelső akarata érvényesült. Zaza Pachulia mellett most Draymond Green is hiányzott, Pat McCaw került be a kezdőbe, de az első negyed során kiépített 11 pontos előnyt tulajdonképpen végig megtartották a vendégek - ennél nem nagyon jött közelebb a Clippers, sőt, a harmadik játékrészben már húsz egység körül mozgott a különbség. A négyes-ötöst játszó Kevin Durant (26 pont, 8 pattanó, 10 gólpassz) mellett Steph Curry (29 pont, 11 gólpassz) remekelt elsősorban, de a teljes gépezet ellenállhatatlanul működött, amit az 50% feletti mezőnymutató mellett a 38 kiosztott gólpassz is jelez - ráadásul meglepetésre a lepattanózást is simán nyerte Steve Kerr csapata. Érdekesség: Curry megdobta idei 200. tripláját is, így sorozatban ötödik szezonjában érte el ezt a számot.

Kiütés elkerülve. A harmadik negyed végén felrémlett, hogy újabb nagy különbségű vereségbe futhat bele a Clippers a mumusnak számító Warriors ellen, de a záró etapban sikerült némileg kozmetikázni és elfogadhatóvá tenni a különbséget. Ezzel együtt ismét kaptak 133 pontot és csak addig voltak meccsben, amíg JJ Redick szórta a triplákat, a második félidőben egyre inkább nyílt az olló - úgy kaptak ki simán, hogy ők 39, míg a GSW 18 alkalommal büntetőzhetett. Érdekes, hogy 46-37-re elveszítették a lepattanózást és engedtek 15 támadót, pedig a vendégeknél hiányzott a két kezdő magasember, míg náluk papíron rombolhatott volna a Griffin-Jordan duó - előbbi ugyan beszórt 31 pontot, de a saját palánkja alatt nem csinált sok hasznosat. Ezzel a vereséggel a Jazz már utolérte a Clipperst a nyugati negyedik helyen, ráadásul most egy ötmeccses túrát kezdenek meg Bostonban.

A Clippers legjobb dobói: Griffin 31, Crawford 21/15, Rivers 18
A Warriors legjobb dobói: Curry 29/9, Durant 26/6, Thompson 21/9

Az aktuális tabella ide kattintva elérhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus