A GSW is söpört, ott van a nyugati döntőben

Alaposan megszórta a Jazzt a negyedik meccsen az alapszakasz győztese, így második playoff-párharcát is vereség nélkül húzta be. 

Már az első negyedet huszonkét ponttal nyerte meg a Warriors és bár innen visszajött még a Jazz, nem forgott veszélyben Steph Curryék újabb győzelme az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában - az első kiemelt így vereség nélkül jutott el a nyugati döntőig.

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

A mérkőzés rövid videós összefoglalója ide kattintva megtekinthető!

Utah Jazz - Golden State Warriors 95-121

Hamar rálépett a gázra a Warriors. Gyorsan kiderült, hogy nem akar már otthon pályára lépni ebben a sorozatban a Golden State, az első negyedben gyakorlatilag leoktatták a Jazzt a vendégek - Steph Curry egymaga 14 pontot szerzett a nyitó játékrészben, a Thompson-Green páros hozzátett még 15-öt, a gárda pedig 39-17-es előnyhöz jutott. Innen egy 14-0-s rohammal visszajött ugyan a Utah, de igazi veszélyt nem tudott jelenteni Durantékre, a Warriors kényelmesen megtartotta a vezetést, majd a záró etapban még megfejelte a különbséget - a vége így kiütéses, sima győzelem lett, amellyel a lehető legrövidebb úton jutott el a társaság a nyugati döntőbe. Curry végül 30 ponttal (9/15 mezőnyből, 7 gólpassz), Draymond Green pedig karrierje harmadik, rájátszásban elért tripla-duplájával (17 pont, 10 pattanó, 11 gólpassz) zárt - a gárda 50% felett tüzelt mezőnyből, kiosztott 28 gólpasszt, behúzta a lepattanózást és ezúttal sem lazított a védekezésen. Sok szerencsét a Spurs-Rockets párharc győztesének, a GSW most még jó pár napot pihenhet is...

Küzdött a Jazz, de ebben most ennyi volt. Mindent megtett a hazai alakulat, hogy megnehezítse a Warriors dolgát, hogy elkerülje a söprést és hogy ajándékozzon még egy győzelmet szurkolóinak, de erre most nem igazán volt lehetőség. A gárda visszajött a kezdeti nagy hátrányból, Gordon Hayward ezúttal is nagyon igyekezett (8/21 mezőnyből, 4/7 tripla, 25 pont), a padról remekül szállt be Dante Exum, a kezdőben is beszórt 18 pontot Shelvin Mack, így George Hill nélkül is próbáltak nyomást helyezni a vendégcsapatra - a Golden State viszont túl nagy falatnak bizonyult számukra. A támadójátékuk összességében megint nagyon szenvedősen működött, csapatszinten 13 gólpasszal és 37,1%-os mezőnymutatóval zártak, védekezésben pedig csak a második negyedben voltak stabilak - végül 19 pontot kaptak leindításból, de a felállt védelmük sem zárt jól. Így kisöpörte őket az első kiemelt, de összességében elégedettek lehetnek a szezonjukkal, kíváncsian várhatjuk, hogy hogyan építkeznek tovább. 

A Jazz legjobb dobói: Hayward 25/12, Mack 18/6, Exum 15/3
A Warriors legjobb dobói: Curry 30/12, Thompson 21/3, Durant 18/6

A párharc végeredménye: 4-0 a Warriors javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus