A GSW továbbjutott, a Toronto egy lépésre ettől

Pontzáport és szoros meccset hozott a GSW-Portland ötödik találkozója - Deng is megsérült a Heatnél, 3-2-re vezet a Raptors

Pontzáporos meccsen negyedszer is legyűrte a Portlandet, így bejutott a nyugati döntőbe a címvédő Golden State az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában – Keleten ehhez a Toronto került közelebb, mert 99-91-re megverte a Miamit a párharc ötödik összecsapásán.

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

Toronto Raptors – Miami Heat 99-91

A legjobbkor léptek elő a sztárok. Kyle Lowry és DeMar DeRozan szenvedéséről szól ez a rájátszás torontói oldalon, a két hátvéd egy-egy felvillanást leszámítva nem tudja azt hozni, amit vártak tőlük. Ezen az estén azonban egyszerre játszottak jól: DeRozan már az első negyedben elkapta a fonalat és végül 34 pontig jutott, Lowry pedig 25 egységet szórt 10 lepattanóval és 6 gólpasszal kiegészítve. Vezérletükkel a Raptors vezetett már húsz ponttal és a negyedik negyedet is magabiztos előnyben kezdhette, de a Heat 88-87-ig zárkózott a hajrára – ekkor azonban mindkét All-Star megvillant, ami eldöntötte a találkozót. A gárda így karnyújtásnyira került története első főcsoport-döntőjétől, két nap múlva Miamiban érheti ezt el a Toronto.

Újabb sérülés a Heatnél. A szezon közben kidőlt Chris Bosh-t tudta pótolni Erik Spoelstra együttese, a két mérkőzéssel ezelőtt kivált Hassan Whiteside-ot már nem igazán, ezen az estén pedig Luol Deng is megsérült – a csuklója miatt csak 24 percet játszott és 0/8-at dobott mezőnyből. A floridaiakból most hiányzott az átütőerő, Dwyane Wade ezúttal is tette a dolgát, de nem volt olyan domináns, mint az előző két meccsen és az első percektől kezdve futottak is az eredmény után. Ugyan a hajrában megvolt az esélyük a fordításra, de elöl-hátul hibáztak Dragicék, így hazai pályán az életben maradásért küzdhetnek majd.

A Raptors legjobb dobói: DeRozan 34/3, Lowry 25/12, Biyombo 10
A Heat legjobb dobói: Wade 20/3, Dragic 13/3, Richardson 13/9

A párharc állása: 3-2 a Raptors javára.

Golden State Warriors – Portland Trail Blazers 125-121

Ismét közel állt a Portland. Jól kezdtek a vendégek, már öt perc után tízpontos előnyben voltak és gyakorlatilag a harmadik negyed végéig folyamatosan vezettek is. Damian Lillard agressziója mellett elsősorban Aminu, valamint a padról beszálló Crabbe tűzereje miatt tudtak a GSW előtt maradni, majd ebbe becsatlakozott McCollum is – ennek ellenére a záró etapot már a Warriors kezdhette minimális előnnyel. A folytatás is szorosan alakult, de Steph Curry az utolsó fél percben egy triplával és négy büntetővel nem adott már esélyt a Blazersnek – hiába dobhatott három büntetőt Lillard, ez már kevésnek bizonyult. Terry Stotts csapatának így sincs oka szégyenkezésre, mert gyakorlatilag minden meccs szoros volt, nem játszottak alárendelt szerepet a címvédő ellen.

Nyugati döntőben a Warriors. Steph Curry-nek ezúttal sem ment a dobás a mérkőzés első felében, de Klay Thompson (33 pont, 6/9 tripla), illetve Draymond Green termelte a pontokat, az MVP pedig kedvére osztogathatott. Az utolsó másfél negyedben aztán ő is beindult és végül 29 ponttal (10/20 mezőnyből, 5/11 tripla), valamint 11 gólpasszal zárt, a GSW 50% feletti mezőnymutatóval, jó büntetőzéssel és 14 hármassal zárta le a párharcot. Hogy nem alakult simán a meccs, az a Portlandnek köszönhető, mert a vendégek még több triplát dobtak, még több büntetőt harcoltak ki, kevesebb labdát adtak el és leszedtek 13 támadópattanót is. A címvédő viszont végül kiharcolta a győzelmet, így van ideje pihenni és megvárni, hogy mire megy egymással a Spurs és a Thunder…

A Warriors legjobb dobói: Thompson 33/18, Curry 29/15, Green 13/3
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 28/6, McCollum 27/9, Crabbe 20/15

A párharc végeredménye: 4-1 a Warriors javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus