A Heat 25-tel verte a Spurst, Paul: 40 pont!

Mára virradóra öt mérkőzést rendeztek meg az NBA előszezonjában, s bizony nem maradtunk izgalmak nélkül, hiszen a Nuggets és a Clippers hosszabbítást játszottak egymással, sőt, a Pelicans és a Wizards összecsapása is csak az utolsó pillanatokban dőlt el. Volt itt igazi presztízsmeccs is, ugyanis találkozott egymással a tavalyi finálé két résztvevője, valamint extra egyéni teljesítményeknek is tapsolhatott a nagyérdemű a tengerentúlon. Jöjjenek a részletek!

New Orleans Pelicans - Washington Wizards 93 - 89

Eric Gordon is ott volt a Tyreke Evanst viszont még mindig nélkülöző NOP-nél, és a maga 16 egységével a Williams-legénység második legjobb dobója volt ezen a játéknapon Anthony Davisszel megosztva, a 19 pontos, 8 lepattanós, 8 gólpasszos, 3 labdát szerző, de 8 labdát el is adó Jrue Holiday mögött. A hajrában egyébként a 30-et szóró Bradley Beal majdnem megmentette a fővárosiakat, ám a tavalyi 1/1-es Davis szerelni tudott, ezzel nyert a Pelicans.

A Pelicans legjobb dobói: Jr. Holiday 19, A. Davis, E. Gordon 16-16

A Wizards legjobb dobói: Beal 30, Wall 16, Harrington 13

 

Charlotte Bobcats - Dallas Mavericks 83 - 89

Hiába követelte a pályára Greensboro közönsége Dirk Nowitzkit, a német sztárt most jegelte a Mavs, s ennek fényében nem is meglepő, hogy szoros lett a derbi, ám így is nyert a 13 pontos, 5 gólpasszos Jose Calderon irányította texasi alakulat, mely bevetette Vince Cartert (13 pont) is. Az egy ideje már Al Jefferson nélkül készülő Bobcats most kényszerből jegelte Ben Gordont is, az újonc Cody Zeller viszont újabb meggyőző produkciót tett le az asztalra a maga 14 pontos, 10 lepattanós dupla duplájával.

A Bobcats legjobb dobói: C. Zeller 14, Walker 12, J. Taylor 11

A Mavericks legjobb dobói: Calderon, Carter, Marion 13-13

 

Miami Heat - San Antonio Spurs 121 - 96

LeBron James, a tavalyi Finals MVP kiülte a tavalyi döntősök első "visszavágóját", de némi meglepetésre így is kiütéssel diadalmaskodott a címvédő, melyet a most éppen játszatott Dwyane Wade kormányzott győzelemre 25 pontos, 7 gólpasszos, 3 labdaszerzéses performanszával. A floridaiaknál meg kell említenünk a kezdőként 18 pontot termelő shootert, James Jonest is, pláne, hogy 8-ból 6 távoli kísérlete célt is ért. A Spurs kezdői közül 22 percnél senki sem játszott többet, tehát Gregg Popovich mester szokásához híven nem erőlködött, miután elveszettnek látszott a meccs a második félidő elején.

A Heat legjobb dobói: Wade 25, J. Jones 18, Bosh 17

A Spurs legjobb dobói: K. Leonard 17, Belinelli 15, Ginobili 13

 

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 79 - 102

A Chicagótól ebben az előszezonban már háromszor is kikapó Indiana végre szerzett magának egy kis sikerélményt, hiszen a 20 pontos David West főszereplésével megszerezte első diadalát a felkészülés alatt, ráadásul mindezt az Andrew Bynum távollétében is elég erősnek számító Cleveland pályáján tette Frank Vogel legénysége. Danny Granger és Ian Mahinmi sem öltözött be egyébként a vendégeknél, de előbbi nélkül megint gyanúsan jól nézett ki a Pacers rotációja és most még a győzelem sem maradt el az indianaiaknál. Az 1/1-es Anthony Bennett (11 pont, 10 lepattanó) megint dupla duplázott a padról beállva.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 15, Bennett, T. Thompson 11-11

A Pacers legjobb dobói: Da. West 20, CJ Watson 14, Scola, Stephenson 13-13

 

Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 118 - 111 - hosszabbítás után

Chris Paul gyógyszere - pár haloványabb teljesítmény után - alaposan elgurult, s 40 ponttal, valamint 11 gólpasszal hozta le a Denver elleni csatát, mely elég hajtósra és látványosra sikeredett. A rendes játékidő végén pont ő mentette meg a Los Angeles-ieket a vereségtől, majd a ráadásban a cseréje, Darren Collison lépett elő főszereplővé, s fontos távoli találataival bevitte a célba a Clipperst. A denverieknél nyolcan(!) értek el kétszámjegyű dobóteljesítményt, ám ott véget is ért számukra a találkozó érdemi része, mikor a negyedik negyed végén egálnál JaCale McGee-re bízták a döntő dobást...

A Clippers legjobb dobói: Paul 40, D. Collison 27, Griffin 17

A Nuggets legjobb dobói: Fournier, A. Randolph 16-16, A. Miller 15

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus