A Heat megszakította a Pelicans nagy sorozatát

11 meccses dömping a mai napon. A Miami belerondított a New Orleans hibátlan mérlegébe - a Heat nagy hármasa újra pályán. Derrick Rose továbbra is remekel. A Grizzlies nagy pofont kapott Kanadában. A Philly-Minny meccs időként már playoff-feszültséget hozott. A Brooklyn Bostonban lépett fel - de Pierce hazatérésére még várni kell. 

(Az eredményekre kattintva érhetitek el a hivatalos statisztikát és összefoglalót.)

Toronto Raptors – Memphis Grizzlies 108-72

Brutális verést kapott a Grizzlies, amire az sem magyarázat, hogy előszezon van, és a Prince-Koufos páros nem játszott. A vendégek kezdői láthatóan nem igazán tudtak felpörögni az összecsapásra, a csapatvédekezés elég gyatra volt - Zach Randolph például 25 percnyi játék alatt kipontozódott. A cserék közül Ed Davis és Jon Leuer jó játéka kozmetikázott egy kicsit az eredményen - a többiek szerencséjére itt az eredmény másodlagos, de fejben javulnia kell a társaságnak, hiszen egy hét múlva kezdődik a tánc. 

A Raptors hazai közönség előtt sokkal komolyabban vette az összecsapást, Rudy Gay egykori csapata ellen hajtott rendesen (2 blokkot is kiosztott), de nem Gay ’bosszúállásáról’ szólt a mérkőzés. A kanadaiaknál szinte mindenkitől jött egy kis extra (Kyle Lowry 10 gólpasszt adott, Austin Daye egy dobást rontva jutott 14 pontig), és a sok kicsiből kerekedett ki a 36 pontos differencia. 

A Raptors legjobb dobói: DeRozan 21/3, Gay 15/6, Daye 14/9.
A Grizzlies legjobb dobói: Leuer 11/3, Davis 11, Bayless 10/6. 
 

Philadelphia 76ers – Minnesota Timberwolves 101-125

Paprikás hangulatú felkészülési meccset játszott a két gárda, Danta Cunninghamet és Tony Wrotent ki is kellett állítaniuk a játékvezetőknek. A hazaiaknál jól működött a kezdőcsapat támadásban, minden játékos eljutott 10 pontig – a védekezésen viszont van még mit javítani. A kispadról sem érkezett sok extra, a triplákkal pedig James Anderson és Michael Carter-Williams kivételével hadilábon állt a gárda (7/29). 

Az is beszédes a Sixers élességét illetően, hogy a Wolves úgy érte el a 125 pontot, hogy a húzóemberei egyike sem játszott 18 percnél többet – így is kiváló dobóteljesítményt tudott felmutatni Kevin Love, Kevin Martin és JJ Barea is. Shabazz Muhammad is mutatott 1-2 szép dolgot, az újonc kiscsatár talán kezdi felvenni az NBA ritmusát. 

A 76ers legjobb dobói: Anderson 23/9, Carter-Williams 15/6, T. Young, Turner 11-11.
A Wolves legjobb dobói: Barea 22/9, Love 19/12, Martin 13/9. 
 

Denver Nuggets – Phoenix Suns 79-98

Öt sérült játékosa (Faried, Wilson Chandler, Nate Robinson, Gallinari és Darrell Arthur) nélkül állt ki a hazai csapat, ennek ellenére nagyon szépen tartották magukat, a 4. negyed előtt még vezettek is. A felforgatott felállás az utolsó játékrészben okozott gondot, ekkor a Suns 38-14-es negyeddel robogott át rajtuk – sok új tanulságot nem tudtunk levonni a Nuggets játékáról. 

A Sunsban visszatért Goran Dragic, és 33 percet bírt – a kezdőirányító bokája tehát rendbe jött. Bár a dobás annyira nem ment neki, a small-ballt erőltető Phoenixben nagyon jól működött a Dragic-Bledsoe hátvédkettős: ketten 15 gólpasszal szolgálták ki egymást és csapattársaikat. Utóbbiak közül Gerald Green igazi parádét rendezett. 

A Nuggets legjobb dobói: Randolph 15, McGee 13, Foye 10.
A Suns legjobb dobói: Bledsoe 21/3, Green 19/9, Markieff Morris 12.
 

Los Angeles Clippers – Utah Jazz 103-99

Az újonc Reggie Bullock és az edzőtábor első napján izomsérülést szenvedett JJ Redick is bemutatkozhatott a Clippersben, így Doc Rivers lassan a teljes kerettel együtt dolgozhat – a fontosabb játékosok közül egyedül Matt Barnes maródi még a vádlijával. Darren Collison volt egyébként a meccs hőse, 14 pontot dobott az utolsó negyedben – de Blake Griffin és a 27 perc alatt dupla-duplázó Chris Paul (14 pont, 10 gólpassz) is jól játszott. 

A Jazzben továbbra is komoly problémák vannak irányító poszton, de erre ma a csapat jól reagált, hiszen 24 gólpassz került kiosztásra – ebből mindössze egyet vállalt a kijelölt kezdőirányító, John Lucas III. Derrick Favorst kicsit megtalálták az elmúlt napokban, miután a most megkötött négyéves, közel 50 milliós szerződését elég gyenge játékkal hálálta meg. Nos, ma valamit felvillantott, hogy miért is kapott egy zsák pénzt: 24 pontja mellé 17 pattanót kapkodott le. 

A Clippers legjobb dobói: Crawford 16, Griffin-Collison 15-15.
A Jazz legjobb dobói: Favors 24, Hayward 19/6, Kanter 13.
 

Boston Celtics – Brooklyn Nets 101-97
 
Paul Pierce és Kevin Garnett bostoni visszatérésére még várni kell, mindketten pihenőt kaptak a Celtics ellen. A két csapat jó kis meccset játszott egymással, hol az egyik, hol a másik fél vezetett pár ponttal. 93-92-es állásnál a Boston zsinórban hat pontot szerzett, ezzel dőlt el számukra kedvezően az összecsapás.

A zöldek előszezonzáró találkozóján ezúttal többen is jól teljesítettek a hazaiak közül, heten értek el 9 és 16 pont közti teljesítményt. A legkellemesebb meglepetést a kezdőben helyet kapó brazil center, Vitor Faverani jelentette, aki 15 pontja mellé lekapott 7 lepattanót és kiosztott 6 blokkot is, utóbbi egészen ritka jelenség, még az NBA-ben is. Napról napra, meccsről meccsre alakul a Celtics játéka, ezt Brad Stevens vezetőedző is kiemelte, most játszott talán legjobban eddig a Boston.

Pierce és Garnett mellett a teljes kezdő pihenőt kapott brooklyni oldalon, Deron Williams, Brook Lopez, Joe Johnson és Andrej Kirilenko sem játszott, így ezzel a felállással tulajdonképpen egészen jól szerepelt a Nets. A cserék közül Andray Blatche ezúttal is hozta a tőle elvártakat, a legeredményesebb brooklyni pedig Tyshawn Taylor lett 15 pontjával.

A Celtics legjobb dobói: Bradley, Bass 16-16, Faverani 15/3, Wallace 14/3, Green 12.
A Nets legjobb dobói: Taylor 15/3, Blatche 14/3, Teletovics 12/6, Evans, Anderson 11-11.
 
 
Oklahoma City Thunder – Chicago Bulls 95-104
 
Alapszakasz formában játszik a Bulls, akik az Oklahoma ellen is megőrizték hibátlan, immár 7-0-s előszezon mérlegüket. Szoros meccset játszott egymással a két - várhatóan - élcsapat, csak a legvégén dőlt el a mérkőzés. Rose ismét remekelt, néha szemmel is nehéz volt követni a mozgását. A korábbi MVP nem találta a dobását a meccs első felében, a végjátékban aztán három triplát is berámolt, ez jelentette végül a különbséget a csapatok között. Rajta kívül Boozer és Deng is elérte a 20 pontot, ráadásul mindketten dupla-dupláztak. A Bulls az alapszakaszban is várható rotációját használta, egyedül Noah hagyta ki a találkozót az alapemberek közül.

Tegnapi pihenője után Durant 22 ponttal tért vissza, megszokott játékát nyújtotta a háromszoros pontkirály. Jeremy Lamb szintén ugyanennyit termelt, tőle hasonló játékot remélnek a folytatásban is Oklahomában, nagyon kellenének a padról beszállva a másodéves játékos pontjai. Az OKC ezúttal Ibakát és Sefoloshát pihentette.

A Thunder legjobb dobói: Durant, Lamb 22/3-22/3, Jackson 14/3, Collison 12, Adams 11.
A Bulls legjobb dobói: Rose 26/12, Deng 20/3, Boozer 20, Butler 12.
 
 
Sacramento Kings – Golden State Warriors 91-90
 
Nagy hajrával fordította meg a meccset a Kings, akik a harmadik negyedben még 57-74-es hátrányban voltak. Egy 16-1-es szériával azonban fordítani tudtak, John Salmons triplájával pedig a győzelmet is behúzták, miután David Lee csak egyik büntetőjét dobta a be a végén. A Sacramento legjobbja a padról beszálló irányító, Isaiah Thomas volt 21 pontjával és 6 lepattanójával, illetve a győzelemben nagy érdemei voltak - meccsnyerő tripláján túl - a negyedik negyedre feljavuló John Salmonsnak is.

A Kínából hazatérő Warriors leolvadása azért is lehet kellemetlen Mark Jackson csapata számára, mivel a kezdők Boguton kívül bőven 30 perc felett töltöttek a pályán. A kispad nem sokat tudott hozzátenni, az alapemberek közül pedig csak Steph Curry és talán még Klay Thompson dicsérhető, bár utóbbi nem igazán volt hatékony (16/5 mezőnyből). Harrison Barnes ezúttal sem játszott, sorozatban negyedik meccsét hagyta ki a felkészülés alatt, de a hírek szerint bevethető lesz az alapszakasz nyitányán, nagy szüksége is van az energikus kiscsatárra csapatának.

A Kings legjobb dobói: Thomas 21/6, Salmons 14/6, Cousins 11, Patterson 11/6.
A Warriors legjobb dobói: Curry 24/15, Thompson 16/12, Bogut 12, Lee 11.

 

Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 82-101

 
A jövő két meghatározó irányítója, Wall és Irving (a 2010-es és 2011-es 1/1), valamint két fiatal és tehetséges dobóhátvéd, Beal és Waiters párharcaként lehetett aposztrofálni a találkozót, ám végül egész más történt. Waiters végül nem játszott, ahogy az újonc Karaszev, Miles és Zeller sem, míg a túloldalon Okafor, Porter, Singleton és Webster nem lépett pályára pihenés vagy sérülés okán. A találkozót Cincinnatiben rendezték, ami ugyan Clevelandhez van közelebb, mégis semleges pályának tekinthető.
 
Az első negyed után már 12 ponttal vezetett a Cavs, 32-ig jutottak ebben a játékrészben, a nagyon akaró és végül 17 pont/14 lepattanóig jutó Tristan Thompson villogott elsősorban. A második negyedben volt 16 pont is a két együttes között, ám a fordulás után elkezdtek beesni a Washington triplái, Ariza, Beal és Harrington is betalált, ők összesen 11 hármassal terhelték ezen az estén a Cleveland kosarát. Arizáról külön meg kell emlékeznünk, a 19 pontja melltt 8 lepattanó, 5 gólpasszt és 4 labdaszerzés is szerepel a statisztikai lapján. Az utolsó negyedre már egypontos Wizards-vezetéssel mehettek a csapatok, a Cavaliers pedig ebben a játékrészben mindössze tíz pontot tudott szerezni, amit bőven felülmúltak a fővárosiak,  így végül sima győzelmet arattak Bradley Bealék. A fiatal kettes 21 pontig jutott és jól is játszott, viszont hátvédpárja, a maximumszerződést kapó John Wall mindössze 3 egységet ért el. A túloldalon Irving 19 pontja és Thompson remek játéka mellett Jarrett Jack okos passzait lehetett kiemelni, a nyáron szerződtetett irányítón kívül viszont senki nem tudott előlépni a Lovagoknál.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 19, Thompson 17, Clark 8
A Wizards legjobb dobói: Beal 21, Ariza 19, Harrington 17, Booker 10
 
 
Milwaukee Bucks - New York Knicks  105-95
 
Sok hiányzóval állt fel a Knicks, Smith, Stoudemire, Felton és Martin sem léphetett pályára, a Bucksnál Ilyasova, Knight, Udrih és Delfino nem állt rendelkezésre. Az összecsapást egyébként Green Bayben, a Resch Centerben rendezték. A liga tavalyi pontkirálya, Carmelo Anthony ugyan eljutott 22 pontig, de ehhez 23 rádobáshoz volt szüksége, amiből mindössze nyolcat értékesített. Ez egyébként az egész NY-ra jellemző volt, hiszen majdnem hússzal több dobást vállaltak, mint ellenfelük, ám csupán 39,8%-kal értékesítették ezeket.
 
A Milwaukee sokkal erősebben kezdett, támadóoldalon okosan járt a labda, mindenkit bevontak a játékba. Elsősorban O.J. Mayo villogott, nagy kedvvel játszott, a statisztikai lapján 22 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz és 4 labdaszerzés szerepelt. De nem maradt egyedül, Caron Butler nagyon fontos kosarakkal jutott el 24 egységig, Luke Ridnour pedig 19 pontos (ehhez csupán 9 rádobás kellett) 11 gólpassz dupla-duplával jelentkezett be. Mayo és Butler mellett Gary Neal is friss igazolás, ő is eljutott 15 egységig. A második negyedben Anthony hármasával fordítani tudott a New York, remekül játszott egyébként Tim Hardaway Jr., 16 ponttal jelezte, hogy helyet követel magának nemcsak a rosteren, de az aktív rotációban is. Nem sokáig vezetett azonban a Knicks, elindult Mayo és Butler, a harmadik játékrész elején már 18 ponttal is vezetett a Milwaukee, innen indította felzárkózását a Nagy Alma. A harmadik negyed végén Anthony buzzer triplájával már 7 egységnyire zárkóztak, majd 06:30-cal a meccs vége előtt Melo labdájából Udrih dobott triplát, ezzel 87-87-nél utolérték ellenfelüket. A folytatásban azonban ismét jött Butler, a túloldalon pedig mindössze 8 pontot sikerült felrakni, így végül a Bucks tízpontos győzelmet aratott.
 
A Bucks legjobb dobói: Butler 24, Mayo 22, Ridnour 18, Neal 15.
A Knicks legjobb dobói: Anthony 22, Hardaway Jr. 16, Bargnani 13, Shumpert 11.
 

Dallas Mavericks-Atlanta Hawks 98-88
 
A meglehetősen tartalékosan felálló Atlanta az első negyedet még meg tudta nyerni a fontosabb hiányzó nélkül játszó Mavs ellen, ám a folytatásban Carlisle tanítványai érvényesítették akaratukat. A második negyedben Monta Ellis betöréseivel nem tudott mit kezdeni a Hawks, ebből sorban jöttek a hazai kosarak, így a félidőben már a Dallas vezetett. A nyáron szerződtetett hátvéd 15 pontig és 5 gólpasszig jutott, de ennél többet tett a győzelemért, folyamatosan megbontotta az Atlanta védelmét, helyet csinálva a társai számára.
 
A harmadik játékrészben az újonc Schroeder pontjaival feljött a Hawks, ám a túloldalon is akadt egy remeklő elsőéves, Gal Mekel, aki átlendítette csapatát a holtponton. Schroeder egyébként 21 pontig jutott, amivel csapata legeredményesebb játékosa lett, Mekel pedig kiosztott 7 gólpasszt a 6 pontja mellett, okosan és nagyon hasznosan játszott. A negyedik negyedben Ellis és Nowitzki úgy gondolta, hogy itt ma nem kapnak ki, ennek megfelelően dobálták a kosarakat, így végül tízpontos győzelmet arattak. Nowitzki egyébként a 17 pontja mellé csupán 2 lepattanót és 1 faultot jegyzett, hat triplakísérletéből mindössze egyet értékesített, tehát nem játszott igazán jól, de a legfontosabb pillanatokban elő tudott lépni. A túloldalon Scott és Cunningham jutott tíz pont fölé Schroederen kívül, Elton Brand nem tudott domináns lenni Horford hiányában.
 
A Mavericks legjobb dobói: Nowitzki 17, Ellis 15, Carter-Marion 12-12
A Hawks legjobb dobói: Schroeder 21, Scott 19, Cunningham 14, Jenkins 9
 
 
New Orleans Pelicans-Miami Heat 95-108
 
Idén először teljes hadrendben állt fel a bajnok, ennek ellenére az első negyedet még az eddig veretlen Pelikánok nyerték. Remekül játszott a hazai együttes, járt a labda ebben az időszakban, a Heat pedig picit rozsdásnak tűnt, pár látványos leindításon kívül nem sok említésre méltó momentumot produkáltak. A folytatásban elkezdték ledolgozni a hátrányt, Dwyane Wade kosarával sikerült egalizálniuk is. A hátvéd az első negyedben egyébként egy ütközés után lent maradt, minden Heat-fan a szívéhez kapott, ám Wade felkelt és gond nélkül folytatta a találkozót. A második játékrészben pályára lépett hosszú kihagyás után Greg Oden, négy percet töltött parketten, ez alatt egy szép zsákolás mellett két lepattanó, két fault, két eladott labda és két kihagyott büntető is felkerült a neve mellé.
 
Szinte végig vezetett a New Orleans, a Miamitól gyakorlatilag csak LeBron James betöréseiből jöttek a pontok, az MVP el is jutott 27-ig. A negyedik negyedben aztán elindult a végül 25-ig jutó Wade, és könnyedén megfordította a találkozót a floridai együttes. Az előszezonban eddig remeklő Chris Boshnak kevesebb szerep jutott James és Wade játékával, így is ki kell azonban őt emelni, 14 pontja mellé 9 lepattanót és 7 gólpasszt is jegyzett. Remekül játszott Chris Andersen is a bajnoknál, hibátlan mezőny- és büntetőmutatóval 13 pontot szerzett. A hazaiaknál Anthony Davis és Jrue Holiday emelhető ki a leginkább, előbbi a 18 pontja és 8 lepattanója mellé szerzett 3 labdát és blokkolt 3 dobást is, Holiday pedig remekül mozgatta csapatát, folyamatosan jó döntéseket hozott.
 
A Pelicans legjobb dobói: Gordon 19, Davis 18, Morrow 16, Holiday 12
A Heat legjobb dobói: James 27, Wade 25, Bosh 14, Andersen 13
 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus