A Houston ellen kell javítaniuk Nowitzkiéknek

Hardenék a gödörben lévő Dallashoz látogatnak, rangadóznak LeBronék is, pályán a Hawks, a Spurs és a Clippers

Cleveland Cavaliers – Portland Trail Blazers 01:00

A száguldó Cavs zsinórban hetedik győzelmét aratta tegnap és bár a támadójáték alapvetően már nem működött olyan olajozottan, mint korábban, a James-Irving duó hetven pontot rámolt be, ez pedig elégnek bizonyult a győzelemhez. A vendégeknél a hírek szerint visszatérhet Batum, aki védekezésben dobhat a csapaton, de mentálisan egyébként is egyben vannak, miután Aldridge sérülten is vállalja a játékot. A Lillard-Matthews páros tripláira nagyon figyelnie kell a hazai csapatnak, a Love-Aldridge párharc is érdekes lesz, de az említett Lillard Irvinggel való összecsapása is csemegének ígérkezik. A periméteren jól védekeznek a vendégek, a festékben viszont egyik oldal sem túl erős, aki el tudja foglalni ezt a területet, előnyben lehet. A szárnyaló Irving-James párosra viszont ki kell találnia valamit a Portlandnek, utóbbi 30,5 pontot átlagol pihenője óta és vele a pályán az utóbbi 25 találkozójából 20-at megnyert a Cavs.

Philadelphia 76ers – Detroit Pistons 01:00

A Pistons tegnap viszonylag jól játszva kapott ki a Clevelandtől, az Irving-James duóval nem tudtak mit kezdeni – egyébként Augustin ezúttal is jól pótolta Brandon Jenningst, a centerek pedig kőkeményen hozták a pattanókat. Utóbbira minimum lehet számítani ma is, hiszen a Philly meglehetősen sovány ezen a poszton, egyedül Noelben lehet bízni valamennyire – igaz, a Sixers egyébként is zsinórban hat vereségnél tart, az utóbbi két meccset pedig összesen 43 ponttal bukták el. Carter-Williams valószínűleg ma sem léphet pályára, Tony Wroten pedig biztosan hiányozni fog – nélkülük a Sixers támadópotenciálja Covingtonra és McDanielsre korlátozódik és bár előbbi 25 pontos karriercsúcsot dobott a Detroitnak decemberben, első számú opciónak kevés. A Pistons zsinórban három meccset veszített idegenben, ma mindenképpen nyerniük kell, ha meg akarják állítani a zuhanást.

Toronto Raptors – Sacramento Kings 01:30

Úgy tűnik, hogy a Raptors visszatalált a helyes útra, legalábbis támadóoldalon – DeRozan két jó meccsen van túl az azt megelőző borzalom után, tegnap pedig Lowry-val párban szállították a győzelmet a csapat számára. A Kings extra pihenőt kapott a New Yorki-i időjárás miatt, igaz rájuk is fért, hogy ki tudják heverni Klay Thompson 37 pontos negyedét. Egyébként is hatmeccses bukószériában vannak, ami alatt 107,8 pontot engednek – ez nem túl biztató a liga ötödik legjobban támadó gárdája ellen. Ugyan támadásban a Sacramento sem elveszett Cousins vezérletével, de érdemi periméter-védekezés nélkül nem lesz ma komoly esélyük, még akkor sem, ha a center 26,5 pontot és 13,9 lepattanót hozott az elmúlt hét mérkőzésen.

Atlanta Hawks – Brooklyn Nets 02:00

Az Atlanta sorozatban 16 győzelemnél jár, ami az NBA idei leghosszabb sikerszériája – mellesleg övék a legtöbb győzelem a ligában és vereségből is már csak eggyel számlálnak többet a Golden State-nél. A tökéletesen működő rendszernek a legjobb védőcsapatok sem tudtak ellenállni vagy ha még is, akkor a kőkemény védekezéssel húzták be a találkozót Millsapék – a Brooklyn finoman szólva sem ez a kategória most. A Nets is extra pihenőidőt kapott a New York-i időjárástól, de előtte két óriási verést kaptak, ezeken a találkozókon összesen 74 ponttal maradtak alul. Elsősorban mentálisan kell magukat összekapniuk, de nincs olyan szegmens, amire igazán alapozhatnának ma – a periméter-védekezésük romokban, egyedül a festékből tudnak eredményesen dolgozni, de a Horford-Millsap kettős 36 pont felett átlagolt az utóbbi hazai meccseiken, minimum ellensúlyozni tudják a Lopez-Plumlee duót.

Houston Rockets – Dallas Mavericks 02:00

James Harden sorra hozza a nagyobbnál nagyobb meccseket az utóbbi időben, a liga pontkirály-jelöltjére nem igazán talált megoldást senki. Ma még nagyobb teher lehet Hardenen, hiszen Howard valószínűleg nem játszhat, bár Terrence Jones november 3-a óta először léphet pályára. A Mavs komoly gödörben van, egyrészt zsinórba három meccset buktak, másrészt a korábban félelmetes támadógépezet még a száz pontos átlagot sem hozta ebben az időszakban – ugyanakkor tegnap 53%-kal dobott ellenük a Memphis, mindkét oldalon akadnak gondok. Az utóbbi időben úgy tűnik, hogy fizikalitással lassítható a Dallas, ebből pedig nem lesz hiány Houstonban, minden poszton agresszív és fizikális védőt képes felvonultatni a hazai csapat, ami kulcsfontosságú lehet a győzelemhez. Emellé meg kellene oldaniuk Harden semlegesítését, hiszen ha a dobógép eléri a harmincat, 18-3-ra áll a Rockets…

Minnesota Timberwolves – Boston Celtics 02:00

Egy győzelem esetén pozitív mérleggel zárná a leghosszabb idegenbeli túráját a Boston – márpedig a Minnesota zsinórban tíz vereséget szenvedett el otthon. A hazaiak támadójátéka alakul, a remeklő Wiggins mellett Young és Mo Williams is ponterős, a Pekovics-Dieng duó pedig jól néz ki a palánk alatt, de a védekezésük még messze van az elfogadhatótól – a két magasemberük ugyanakkor ma hatékonyan dolgozhat az ezen a poszton kissé üres Celtics ellen. Egyre érdekesebb nézni ezt a Minny-t, a Boston pedig szintén egyre jobbnak tűnik, a Jazz elleni győzelem alkalmával mindkét oldalon hatékonyan dolgoztak, Tayshaun Prince pedig 19 ponttal új csapata legjobb dobójaként zárt. A vendégeknél nem lesz Olynyk, a hazaiaknál pedig továbbra is maródi Muhammad, de most így is benne van a lehetőség a Wolvesban.

New Orleans Pelicans – Denver Nuggets 02:00

A New Orleans komolyan elindult a rájátszást jelentő nyolcadik helyért, zsinórban négy győzelmükkel már csak másfél meccsel vannak a Phoenix mögött. Ma tovább közelíthetnek, hazai pályán pedig különösen jók, 15-5-ös mérlegüknél csak a top 3 tud jobbat Nyugaton. A Nuggets ezzel szemben a liga egyik legrosszabb formában lévő csapata, zsinórban hét vereségnél járnak és pont ott a leggyengébbek, ahol a Pelicans a legerősebb: a festékben való harmatos védekezésüket Anthony Davis ízekre szedheti. Az erőcsatár 32 pontig jutott három negyed alatt legutóbb, de hazai pályán Evans is 20 egységet átlagol, Ryan Anderson is megtalálta pontdobó formáját – az idegenben pláne gyászos (utóbbi 12 meccsből 2 győzelem) Nuggets nem valószínű, hogy ezt túl tudná dobni. Ugyan egyetlen igazi erősségük a hátvédsoruk ponttermése, tűzerőben is felettük áll a Pelicans, védekezésben pedig komoly különbség van a felek között.

New York Knicks – Oklahoma City Thunder 02:00

A Knicks is pihenhetett a hóvihar miatt, ami mindenképpen jót tehet számukra, hiszen Carmelo Anthony-nak minden nap sokat jelent ebben a szezonban – a Kevin Durant elleni pontpárbaja viszont valószínűleg elmarad, az OKC sztárja jó eséllyel kihagyja ezt az összecsapást. Nélküle legutóbb akadtak gondok a támadójátékkal, de a hajrában megemberelte magát Westbrook és végül ha nehezen is, de behúzták a győzelmet – szükségük is van minden sikerre, ha rájátszásba akarnak jutni idén. A Knicks 91,5 pontot átlagol otthon, ami a liga leggyengébb mutatója, bár most a Galloway-Thomas páros fellépésével mindenképpen előrébb léptek. Előbbi 14,5 pontot átlagol mióta kezdő, de ez még mindig nem oldja meg védekezésbeli gondjaikat – főleg a periméteren borzalmasak, nincs emberük Westbrookra, ezt pedig nem nagyon tudják ellensúlyozni.

San Antonio Spurs – Charlotte Hornets 02:30

Kemba Walker sérülése óriási érvágás a Hornets számára, az irányító egészen parádés formában kosarazott, mielőtt elkezdődtek a gondjai. Ugyan a helyén Roberts kimondottan jól teljesít (17 ponttal tolta meg csapat szekerét a Knicks ellen), ma Biyombo biztosan hiányozni fog centerposzton, Marvin Williamsnek pedig a liga agyrázkódás-vizsgálatát kell letudnia. Biyombo alappillére volt a gárda nagyon megszigorodó védekezésének, nem véletlenül maradt Al Jefferson a padon – ő és Walker együttes hiányával mindkét oldalon kulcsember esett ki a játékból. A Spurs zsinórban öt meccset nyert otthon és visszatértek a kissé még akadozó, de stabil játékhoz – Leonard védekezésben óriási pluszt jelent, de mióta újra játszik, 16 pontot is átlagol és az utóbbin négyből három meccsen minimum 14 lepattanót is behúzott. Nem számíthatunk szép meccsre, valószínűleg kemény védekezéseket és nagy küzdelmet látunk majd, de az esélyes mindenképpen a címvédő.

Utah Jazz – Los Angeles Clippers 03:00

Két magasembere vezérletével zsinórban ötöt, az utóbbi tízből pedig nyolcat nyert meg a Clippers – ugyanakkor hiába a jó forma, idegenben fenntartással kell ezt kezelni, hiszen ott csak 11-7-re állnak Doc Rivers fiai. Egyébként is nagyon sok meccset játszottak a Staplesben, a festékbeli dominanciájuk pedig azonnal megváltozhat, amint a Kanter-Gobert-Favors trióval néznek farkasszemet. A Jazznek nem sikerült zsinórban harmadik meccsét megnyerni, kissé lefagytak a Boston ellen a második negyedben és az összeszedett hátrányt nem tudták ledolgozni. A kérdés az lesz, hogy ki fogja akaratát érvényesíteni a palánk alatt, a parádés formában lévő Jordan-Griffin páros vagy a védekezésben elit Jazz-rotáció – plusz a hazaiaknak nem ártana valamit kezdeni Chris Paullal sem. Jamal Crawford egyébként Clippers-mezben még nem kapott ki a Jazztől, csapata pedig egy mai győzelemmel söpörheti az idei szériát Haywardék ellen – Crawford az előző három győzelem alatt 19,3 pontot átlagolt.

Phoenix Suns – Washington Wizards 04:30

A Suns zsinórban hét győzelmet aratott hazai pályán, de az utóbbi két találkozójukon nem jött ki a lépés és veszélybe került a nyugati nyolcadik helyük – nagyon jön mögöttük a New Orleans. A Washington viszont az elmúlt hat idegenbeli meccsből ötöt behúzott, egy győzelemmel pedig 3-1-es mérleggel zárhatná az idegenbeli túrát a fővárosi csapat. A hazaiaknál Markieff Morris legutóbb már a kispadra került a második félidőben, de az igazi érdekesség a periméteren lesz, ahol a Thomas-Dragic-Bledsoe trió összecsap az újra belendülő Wall-Beal duóval – amelyik fél itt dominálni tud, az jó eséllyel megnyeri a találkozót. A Wizards mindenképpen jobban védekezik és a Gortat-Nené-Humphries rotáció nagyon magabiztosan működik belül az utóbbi időben, itt előnyben lehetnek, de a hírek szerint Wall nem teljesen egészséges, illetve Paul Pierce nagylábujja is megsérült, játékuk nem biztos ma – mindketten nagyon hiányoznának számukra, ha az irányító nem lép pályára, máris egyértelmű esélyes a Suns.

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus