A Houston ismét átlépte a Clipperst

Simán verte Griffinéket a Rockets - keményen védekezett a Memphis és megverte az Indianát - a Washington megfogta a Charlotte-ot

A tavalyi playoff-széria után idén másodszor is legyőzte a Los Angeles Clipperst a Houston Rockets az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, így Chris Paulék továbbra sem tudnak visszavágni nagy riválisuknak. A Memphis remek védekezéssel fojtotta meg az Indiana játékát, a Washington a rengeteg sérült ellenére megverte a Charlotte-ot, a fáradt Chicago kikapott New Yorkban, a Thunder pedig gálaelőadást tartott a Kobe Bryantet nélkülöző Lakers ellen. 

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva megtekinthető!

Oklahoma City Thunder – Los Angeles Lakers 118-78

Oktatott az OKC. Westbrook és Durant egy-két megmozdulással helyre tette a Lakes fiataljait és különösebb megerőltetés nélkül szedtek össze húszpontos előnyt az első negyedben. Innentől nyilván nem volt kérdés, de ez a fór a második játékrészben már elérte a harmincat és végül minden nevezett játékos pályára is lépett a Thundernél – húsz perc felett csak öten kaptak, a legtöbbet Kevin Durant 29-cel. A gárda ezzel a győzelemmel magabiztosan őrzi nyugati harmadik helyét.

Kobe Bryant pihent. Az utóbbi mérkőzéseken jól teljesítő veterán ezúttal nem lépett pályára, de egyáltalán nem tudták pótolni a vendégek – elöl-hátul rommá verte őket az OKC. Russellnek a dobás nem ment (12 pont, 5/13, 7 pattanó, 5 gólpassz), Randle értékelhetetlen volt (2 pont, 7 pattanó, 5 eladott labda), egyedül Lou Williams hozta megbízhatóan a pontokat – védekezésben azonban egy másodpercig sem tudták lelassítani a Thundert, így hatalmas zakó lett a vége.

A Thunder legjobb dobói: Durant 22/9, Kanter 19, Westbrook 13
A Lakers legjobb dobói: Williams 20/12, Clarkson 15, Young 14/9

Washington Wizards – Charlotte Hornets 109-101

Majdnem ismét elbukta a Wizards. A hazaiaknak sikerült felülemelkedniük a problémáikon s John Wall vezérletével az első negyedtől kezdve igyekeztek kézben tartani a meccset. Az irányító 27 ponttal és 12 gólpasszal zárt (félidőben 20 pontnál és 6 gólpassznál járt), mellé pedig ezúttal fel tudott lépni a 21 egységgel karriercsúcsot hintő Temple és a 19-cel szezoncsúcsig jutó Dudley is. A magabiztos előny azonban a hajrában kezdett fogyni, a Charlotte ismét (ahogy a két csapat korábbi meccsén is) eltüntette a különbséget és 99-98-ra zárkózott – ekkor azonban ismét jött Wall, stabilizálta övéit és megnyerte a meccset.

Elöl csődölt be a Charlotte. A vendégcsapat egyik nagy erénye, hogy alig-alig adja el a labdát, ezzel szemben most 18 alkalommal veszítették el a játékszert, ami alapjaiban határozta meg a találkozót – ráadásul Lambék kifejezetten gyengén, mindössze 41%-kal dobtak mezőnyből. A negyedik negyedben kozmetikáztak az adatokon és labdájuk volt ahhoz, hogy átvegyék a vezetést, ám két perccel a vége előtt „feléledt” a Washington és nem engedte ezt, így a rengeteg sérülés ellenére nagyon fontos győzelmet aratott.

A Wizards legjobb dobói: Wall 27/6, Temple 21/6, Dudley 19/6
A Hornets legjobb dobói: Walker 18/3, Lin 15/6, Batum 14/3

New York Knicks – Chicago Bulls 107-91

Előkerült Bobby Portis. A Bulls a tegnapi négy hosszabbításban elveszített mérkőzés után természetesen „kellően” fáradt volt, Pau Gasol el sem utazott a csapattal, de összességében csak Jimmy Butler játszott most harminc percnél többet ezúttal. Ezek miatt előkerült az előszezon egyik sztárja, az alapszakaszban eddig lehetőséget nem igazán kapó Bobby Portis, aki rögtön meg is villant: 22 perc alatt 20 pontos, 11 pattanós dupla-duplát szállított. Ez, illetve Noah dupla-duplája sem volt azonban elég, védekezésben és dobásban is érződött a „másnaposság” Rose-ékon, így újabb vereséget szenvedtek.

Szárnyal a Knicks. Egy rosszabb széria után sorozatban negyedik győzelmét aratta a gárda, amely az elrontott kezdés után jól használta ki a Bulls hibáit. Az első percekben meglépett a Chicago, de aztán a 27 pontos Anthony, valamint a 18-ig jutó Afflalo vezérletével fordított és el is húzott a New York – félidőre már tíz pont felett járt a különbség, magabiztossá pedig a negyedik negyedbe tette győzelmét a hazai csapat. Porzingis ezúttal sem villogott, de a gárda újra elérte az 50%-os mérleget és hétfőn az Orlando ellen át is lépheti ezt.

A Knicks legjobb dobói: Anthony 27/3, Afflalo 18, Thomas 13/6
A Bulls legjobb dobói: Noah 21, Portis 20/6, Butler 12/

Houston Rockets – Los Angeles Clippers 107-97

Két nap alatt két rangadót bukott a Clippers. Doc Rivers csapata előbb San Antonióban veszített szoros derbit, most pedig Houstonban maradt alul, igaz, itt azért jóval simábban. Dwight Howard vezérletével már az első negyedben óriási előnyt épített ki a Rockets, 38-17-re nyerték ezt a játékrészt és a center hackelésére volt szükség ahhoz, hogy a vendégek vissza tudjanak jönni a meccsbe. Ekkor kissé elkapták a fonalat és fel is zárkóztak pár pontnyira, de a 40% alatti mezőnymutató végül nem volt elég az üdvösséghez. Chris Paulnak nem ment a dobás (3/13 mezőnyből, 12 pont, 10 gólpassz, 7 szerzett labda) és bár Blake Griffin, DeAndre Jordan és JJ Redick sem játszott rosszul, a kispadról nem érkezett érdemi segítség, nem volt meg a kellő tűzerő a vendégcsapatban.

Fontos győzelem volt. Dwight Howard a Clippers elleni első meccsen is remekelt, ezúttal pedig a 6/16-os büntetőzését leszámítva szintén jó estét produkált – az első negyedben persze kellett a vendégek egészen gyalázatos dobóformája is ahhoz, hogy ekkora előnybe kerüljön a texasi csapat. James Harden dobásai nem ültek (4/13 mezőnyből, 0/4 tripla), de ezt 11 gólpasszal és 10/10 büntetővel ellensúlyozta, ráadásul csapatként most nagyon jól működött a gárda – 55-38-ra hozták a lepattanózást és dobhattak 49 büntetőt, ezt pedig nem tudta feledtetni a Clippers.

A Rockets legjobb dobói: Howard 22, Harden 18, Ariza 17/9
A Clippers legjobb dobói: Griffin 22, Redick 19/12, Jordan 16

Memphis Grizzlies – Indiana Pacers 96-84

A védekezés és az utolsó negyed döntött. A Memphis agressziója régi önmagát idézte Tony Allen nélkül is, elszívták a levegőt George-ék elől, támadásban pedig Marc Gasolra (19 pont, 12 pattanó, 6 gólpassz) és Mike Conley-ra (20 pont, 8 gólpassz, 4 labdaszerzés) építettek. A gárda ezúttal olajozottan működött, Matt Barnes, Jeff Green, vagy éppen Mario Chalmers is hozzátette a magáét, sőt, még Vince Carternek is voltak villanásai – egyedül Zach Randolph maradt ki a buliból. Az utolsó negyedet azonban csak négypontos előnnyel kezdhette a gárda, de ekkor tekertek még egy fokozatot a védekezésen, összesen öt mezőnykosarat engedtek a vendégeknek, hamar meglépte tíz ponttal és nem is engedték már közelebb az Indianát.

Az eladott labdák és a triplák is fájtak. A Pacers támadójátéka nem szokott ingadozni, stabilan 100 pont körül, vagy afelett dobnak általában George-ék, ezúttal azonban a Grizzlies védekezése megálljt parancsolt: 17 labdát adtak el a vendégek, 5/28 (!) triplát tudtak csak értékesíteni és mindössze 12 gólpasszt osztottak szét. Ezek után nem meglepő a vereség még akkor sem, ha védekezésben nem teljesítettek rosszul és a harmadik negyed végéig tapadtak ellenfelükre – a hajrában már nem mentek az egy-egyek és CJ Miles 0/9-es mezőnymutatója is egyre égetőbbé vált. A gárda a vereség ellenére továbbra is keleti második, két mérkőzéssel elmaradva a Clevelandtől.

A Grizzlies legjobb dobói: Conley 20/3, Gasol 19, Barnes 15/9
A Pacers legjobb dobói: George 29/12, Ellis 13, Stuckey 11/3

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus