A Houston Rockets megfogta LeBron Jamest

Hat meccses, csemegékkel teli estét rendeztek az NBA-ben. A Rockets nagyszerűen védekezte le a tegnap 61 pontot termelő Jamest – de a Pacers nem tudta kihasználni riválisa botlását, a Warriors otthon tréfálta meg őket. A Spurs egy negyed előnyt adott a Cavsnek, de Irvingék nem tudtak élni vele, a Clippers lejjebb taszította a Sunst, a Thunder sztárjai pedig habkönnyű meccsen sziporkáztak a Philly ellenében. Az alsóházi rangadón értékes vereséget szedett össze a Nyugat aljára érő Lakers, mivel egyúttal közvetlen ellenfelük mérlegét is javították. 

 

A játéknap legszebb, legérdekesebb jeleneteit állandó rovatunkban (Amiről a Festékben beszélnek) tekinthetitek meg. 

Cleveland Cavaliers - San Antonio Spurs 101-122

Egy negyed tapogatózás után jött a tüzérség. A nyitó etapot 23-13-ra a Cavs nyerte, a Spurs pedig 1/7-tel nyitott a triplavonalon túlról. A második negyedtől aztán beindult a vendégek támadógépezete, 37-17-re hozták ezt a játékrészt és a folytatásban sem álltak le, az utolsó három negyed alatt 109 pontot szereztek és szétdobták a Clevelandet.

Nagybetűs csapatjáték. Brutális adat következik: a vendégek 43 mezőnykosarából 39-et gólpassz előzött meg. Bár Tony Parkernek nem igazán ment (7 pont, 3/11 mezőnyből) mégis hatan jutottak tíz pont fölé és csak Danny Green vállalt 15 dobást (a többiek maximum 12-t).

Waiters visszatért, Hawes remekelt, mégis kikapott a Cleveland. A dobóhátvéd egy térdsérülés miatt hagyott ki meccseket, de a padról 23 percet játszva rögtön 24 (11/18) ponttal tért vissza. A center egy masszív 20 pontos, 13 lepattanós dupla-duplával jelentkezett (7/9 mezőnyből, 3/4 tripla), sőt Irving is jól játszott - de védekezésben nem tudtak mit kezdeni a San Antonióval.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 24/9, Waiters 24/6. Hawes 20/9
A Spurs legjobb dobói: Green 24/9, Leonard 18/6, Mills 16/12, Diaw 16/6

Indiana Pacers - Golden State Warriors 96-98

Ha Curry nem, akkor majd Thompson. A dobóhátvéd 25 pontig jutott, ebből 14-et a negyedik negyed első felében ért el, itt vezetett a Warriors 12 ponttal. Ám felállt a Pacers, George, West és Hibbert kosaraival egy 12-0-s futást produkáltak és egalizáltak - a Golden State öt és fél perc alatt két kosarat tudott szerezni. De a második megnyerte a meccset: Thompson maradt pozícióban Hillel (ez addig jól működött hazai szempontból), egy lefordulásból pedig könnyű kosarat szerzett, ezzel mindössze három tizedet hagyva az órán.

Újra csődöt mondott a Pacers-pad. A vendégek cseréi 34-11-re verték a hazaiak másodvonalát - Evan Turner 0/5-ös mezőnymutatóval és pont nélkül zárta a találkozót, de Scola nyolc pontján kívül gyakorlatilag semmi nem érkezett innen. A vendégeknél O'Neal, Barnes, Green és Crawford is hozzá tudott tenni, de a pont nélkül záró Blake is kiosztott hat gólpasszt.

A Pacers legjobb dobói: West 27, George 26/9, Hibbert, Stephenson 12-12
A Warriors legjobb dobói: Thompson 25/9, Curry 19/6, Lee 11

Houston Rockets - Miami Heat 106-103

James kifulladt a második félidőre. Egy 61 pontos este után jól kezdett a Heat sztárja, félidőben 19 pontnál és 8/11-es mezőnymutatónál tartott, ám a nagyszünet után mindössze három pontot szerzett 1/8-as hatékonysággal, közte egy esélytelen (meccsnyerőnek szánt) triplával. A Heat vereségéhez hozzájárult az is, hogy három kezdőjátékos, Bosh, Chalmers és Battier együttesen tíz pontot és 3/16-os mezőnymutatót tudott kiszenvedni.

Beverley nagy formában. A Rockets egyese az utóbbi két meccsén összesen 59%-kal tüzelt kintről, szombaton karriercsúcsot jelentő öt triplát értékesített a Pistons ellen - ennek annyira megörült, hogy ma is megismételte ezt, ehhez mindössze nyolc kísérletre volt szüksége. Rajta kívül erős dupla-duplát (22 pont, 16 lepattanó, 8/13) szállított Howard, Jones (19 pont, 12 lepattanó, 8/13) és Harden (21 pont, 11 gólpassz) is.

Mire lehet jó Beasley? A Heat a nyáron újraigazolta korábbi 1/2-esét, de Spoelstra elég kevés szerepet szán neki - ma viszont nagyszerűen játszott, 24 pontjával szezoncsúcsot dobott, ráadásul az ő negyedik triplája hozta egylabdás közelségbe a Miamit az utolsó percben.

A Rockets legjobb dobói: Howard 22, Harden 21/3, Beverley 19/15, Jones 19/3.
A Heat legjobb dobói: Wade 24, Beasley 24/12, James 22

Oklahoma City Thunder - Philadelphia 76ers 125-92

Más dimenzióban a Thunder sztárjai. Kevin Durant 42 pontot szórt be a Sixersnek 70 százalékos mezőnymutatóval, leszedett 9 pattanót is – mindezt három negyed alatt. Lehetett volna több pontja is, de szokásától eltérően hat büntetőt is kihagyott. Russell Westbrook kicsivel több, mint 20 perc alatt gyártott le egy tripla-duplát (13 pont, 14 gólpassz, 10 lepattanó) – ez volt neki idén a második, összességében a nyolcadik. 

Más dimenzióban a Philadelphia. A számok (34 százalékos mezőnydobás, tükörsimán elvesztett lepattanócsata, 18 eladott labda, 10 kapott blokk) nem adják vissza hűen, mennyire rossz volt a Sixers – és mennyire rossz hetek óta. Sorozatban 15. vereségüket szedték össze, amivel már csont nélkül másodikak a tabellán, hátulról. Már az első negyedben 14 pontos hátrányban voltak, James Andersonon és Byron Mullensen kívül szóra sem érdemes egyik játékosuk teljesítménye sem. Ha így folytatják, előfordulhat, hogy a Pelicans draftjogával együtt két Top10-es választásuk lesz a júniusi játékosbörzén. 

A Thunder legjobb dobói: Durant 42/6, Jackson, Ibaka 14-14.
A 76ers legjobb dobói: Anderson 20/18, Mullens 15/9, Carter-Williams 14/3.

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 96-104

Fordulás után összeomlott a Phoenix. Az első félidőben remekelt a Suns, 11 pontos előnyben voltak, igaz nem elsősorban Goran Dragic (14 pont, 5/14 mezőnyből, 9 gólpassz), Gerald Green (17 pont, 6/19, 8 lepattanó, 5 gólpassz) vagy Channing Frye (4 pont, 2/6 mezőnyből, -23-as plusz-mínusz mutató) révén. Leginkább PJ Tucker volt elemében, támadásban és védekezésben (18 pont, 8/11 mezőnyből, 10 lepattanó) is remekelt, mellette a kispadról is jöttek jó teljesítmények – de nem olyan volumenben, mint ahogyan azt a Sunstól megszokhattuk. Ennek köszönhetően a harmadik negyedben 19 pontot vert rájuk a Clippers, és a Phoenix már nem tudott megújulni. 

Brutális kezdőötös. Matt Barnes félelmetes dobásokkal (12/17), Blake Griffin a szokott jó játékával, Chris Paul és Darren Collison jó védekezéssel és rengeteg jó passzal vétette észre magát, DeAndre Jordan pedig 10 pontja mellett 17 pattanóval és 2 blokkal adott hátul stabilitást a csapatnak. 

Danny Granger bemutatkozott. Egyelőre még csak négy percet kapott a Pacers-76ers útvonalon a Clippersbe érkező egykori All-Star kiscsatár és elég idegenül is mozgott a rendszerben, azonban Doc Riverst ismerve hamar be lesz építve. 

Veszélyes vizeken a Phoenix. Újabb vereségével a Suns nem csak lecsúszott a nyugati 8. helyre, de vesztett meccsek tekintetében már azonos szinten van a 9. Memphisszel – és a 10. Minnesota sincs beláthatatlanul messze. Nagyon kellene már Eric Bledsoe visszatérése és új lendülete, mert kifulladni látszik a gárda. 

A Suns legjobb dobói: Tucker 18, Green 17/12, Dragic 14/3.
A Clippers legjobb dobói: Barnes 28/12, Griffin 22, Collison 18/6.

Los Angeles Lakers - New Orleans Pelicans 125-132

Nyolc vereség után siker. A Pelicans komoly vereségspirálba került, de ma sikerült kikecmeregniük belőle - igaz, a Lakers is partner volt ebben. A kiválóan játszó Gordon, Davis és Evans mellett Brian Roberts (19 pont) és Austin Rivers (12 pont) is elérte a 10 pontos határt, 59.7 százalékkal dobtak, és a triplakísérleteket is 40 felett értékesítették. Igaz, a félidei 16 pontos előnyüket majdnem elszórakozták, de a végére maradt annyi, hogy ne legyen veszélyben a sikerük

Nincs három győzelem sorozatban. Múlt héten a Kingst, tegnap hajnalban meglepetésre a Portlandet idegenben verte a Los Angeles, ma viszont nem nagyon akarózott védekezni, így nem jött össze a hármas nyerőszéria. A Lakers utóbbi 35 meccséből 27-et elvesztett, ennek köszönhetően megérkezett a Nyugati Főcsoport legutolsó helyére – igaz, még így is csak holtversenyben birtokolja az ötödik legrosszabb mutatót az egész ligát tekintve, a New Yorkhoz hasonlóan 21 győzelmükre 40 vereség jut. 

A Lakers legjobb dobói: Gasol 29, Bazemore 23/12, Farmar 20/6.
A Pelicans legjobb dobói: Gordon 28/12, Davis 28, Evans 24.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus