A Houston Rockets parádézott a Celtics ellen

A Miami Heat Dwyane Wade nélkül is nagyon simán verte az amúgy masszív Atlantát, a Rockets pedig dobóedzést tartott a jobb sorsra érdemes Celtics ellen. A Timberwolves váratlan vereséget szenvedett a remeklő John Wall vezette Washington otthonában, az ezer sebből vérző Knicks pedig csak szoros meccsre volt képes Detroitban. A nap legérdekesebb mérkőzése a Kings-Suns volt, ahol egymás hibáiból éltek a csapatok, majd a Phoenix a végén kiengedte kezéből a biztos győzelmet. 

A nap legfontosabb, legérdekesebb jeleneteit állandó rovatunkban (Amiről a Festékben beszélnek) tekinthetitek meg. 

Washington Wizards - Minnesota Timberwolves 104-100

Most nem volt elég a jó rajt. A Wolvesra idén jellemző, hogy pontzuhataggal nyitják a mérkőzéseket, ez ma sem volt másként: Kevin Love az első negyedben 16 pontot termelt, 63-51-re vezettek félidőben – itt azonban megállt a tudomány, és a Washington gyors, leindításos játékokkal a 3. negyedben kiegyenlített, Bradley Beal a második félidőben 17 pontot szórt. 

John Wall lejátszotta Ricky Rubiót. Ha a spanyol játékmester csak 7-8 gólpasszt ad, már rossz formáról beszélhetünk – ma megállt kettőnél, miközben vele szemben az egykori 1/1-es, Wall 16 asszisztot adott, valódi vezére volt csapatának. 

A csere cseréje a meccs hőse. A kiscsatár Martell Webster előtt van a sorban a harmadik helyen draftolt Otto Porter és Trevor Ariza is, ám jelenleg mindketten sérültek. Ezt használta ki Webster, aki 5 triplát küldött a helyére, az utolsót az utolsó percben, amivel átvette a vezetést a Wizards. 

A Wizards legjobb dobói: Beal 25/6, Nene 20, Webster 17/15.
A Timberwolves legjobb dobói: Love 25/12, Brewer 16/3, Pekovic 13.

Detroit Pistons - New York Knicks 92-86

7 eladott labda ma nem fért bele. Carmelo Anthony volt a mezőny legeredményesebbje, de rengeteg labdát elszórt, amik megbosszulták magukat. Tegyük hozzá, a Knicks eléggé felforgatott felállásban játszott, JR Smith visszakerült a padra, Beno Udrih kezdett a sérült irányító, Raymond Felton helyén, sőt a veterán Kenyon Martin is kezdő volt. Összességében nem játszott annyira rosszul a New York, de az eladott labdák és a gyenge triplamutató (6/24, 25%) miatt nem volt esélyük. 

A csere volt a nyerőember. Rodney Stuckey, a Pistons hátvédje sok mindent megélt már Detroitban, most éppen csereként kell bizonyítania. A harmadik negyed végén és a negyedik negyed elején sorozatban 12 Pistons-pontot szerzett, majd Andre Drummondnak adott egy óriási alley-oop passzt, ezzel szakítva le végleg a Knickset. 

10 meccs után jobban áll a Pistons (4-6), mint a Knicks (3-7). A szezon előtt csak vérmes Detroit-drukkerek gondolhattak erre, de ők is csak olyan formában, hogy mindez valahol az élmezőnyben történik. Nos nem, bár legalább a Pistonsnál elmondhatják, hogy playoff-helyen állnak még 4-6-os mutatóval is.

A Pistons legjobb dobói: Stuckey 21, Smith 19/6, Monroe 16.
A Knicks legjobb dobói: Anthony 25/3, Smith 18/6, Bargnani 13.

Miami Heat - Atlanta Hawks 104-88

Egy félidőre volt jó a Hawks. Csak 48-45-re vezetett a bajnok félidőben, a könyöksérüléssel bajlódó Paul Millsap ekkor még annyira nem hiányzott. A második félidőben viszont a Dwyane Wade-t pihentető Heat szó szerint átszaladt rajtuk. 

A cserék remekeltek. 45 pontot dobott a Miami cseresora, Ray Allen 17 pontot termelt, Norris Cole pedig kis híján dupla-duplázott (8 pont, 9 gólpassz). A túloldalon Mike Scottnak össze is jött (15 pont, 10 lepattanó), és a macedón Pero Antic is talán első jó meccsét játszotta. 

Kyle Korver sorozata tovább él. A Hawks triplavetője ma három hármast dobott be, vagyis sorozatban 84. mérkőzésén szerzett triplát – ezzel a második leghosszabb, ilyen jellegű széria tulajdonosa az NBA történelmében. 

A Heat legjobb dobói: Bosh 19/3, Allen 17/9, Chalmers 14/9.
A Hawks legjobb dobói: Scott 15, Antic 12/6, Horford 12.

Houston Rockets - Boston Celtics 109-85

Egy percig nem volt kérdéses. 18-1-es futással kezdte a meccset a Rockets, 40-18-ra nyerték az első negyedet, innentől kezdve a cseréké volt a főszerep. A Dwight Howard mellett erőcsatárként kezdő Terrence Jones 11 pontot szerzett az első negyedben, összességében 24-ig jutott, 10/12-es mezőnymutatóval.

A Celtics leckét kapott. A Boston a jó védekezéséről híres, ma ennek nem sok nyomát láttuk az első félidőben. A Houston ebben az időszakban az összesített dobóstatisztikában (tehát a kétpontosokat, triplákat és büntetőket is egy egységnek tekintve) kimagaslót nyújtott, dobásaik 83.3%-ából született pont. A túloldalon is oktatás folyt, a Rockets Dwight Howard vezetésével 10 blokkot osztott ki.

Ömer Asik játszott. A török center néhány napja elcserélését kérte, emiatt nem is játszatták, nehogy megsérüljön. Ma pár percre pályára került, ez egyes vélemények szerint azt jelenti, hogy megvan a cserepartner, aki látni szerette volna élesben, hogy nincs egészségügyi problémája. 

A Rockets legjobb dobói: Jones 24/3, Beverley 16/6, Harden 15/9.
A Celtics legjobb dobói: Lee 17/9, Bradley 11/3, Sullinger 10/3.

Sacramento Kings - Phoenix Suns 107-104

Hullámvasút. Alaposan bekezdett a Ben McLemore és Isaiah Thomas vezette Kings, 33-25-re mentek a vendéglátók – a Suns azonban nem esett szét, és a második negyedet 12-0-val kezdték, és 37-21-es mészárlást rendeztek. A harmadik negyedben a Phoenix már 14 ponttal is vezetett, innen állt fel végül a Kings. 

Eric Bledsoe hiányzott. Az újonc Archie Goodwin remekelt a kispadról beszállva, de a Suns legjobb dobóját (sípcsontzúzódás) csak ideig-óráig tudták pótolni a csapatnál, ráadásul Markieff Morris teljesítménye is nagyon leült az elmúlt hetek csillogása után. A negyedik negyedben 104-97-re még vezetett a Suns – majd egy 0-10-es szériával zárták a meccset. 

Igazi bakiparádé a végén. A Kings Thomas és DeMarcus Cousins, valamint a veterán Travis Outlaw megoldásaival nyerte meg a meccset, de amit a Suns az utolsó percben előadott, az burleszkfilmekbe való. Goran Dragic járt az élen a hibázásban, két labdát szórt el, és kihagyott egy tempót. 

A Kings legjobb dobói: Cousins 27, McLemore 19/12, Thomas 19/3.
A Suns legjobb dobói: Green 23/12, Marcus Morris 19/6, Frye 17/9.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus