A Houston Rockets totális összeomlása a Thunder ellen

Ismét Európába látogatott az NBA alapszakasza: a Hawks és a Nets csatáját Londonban az utóbbi időben egyre jobban magára találó Brooklyn nyerte. A listavezető Indiana Pacers tovább menetel, most a jobb sorsra érdemes Knickset verték otthon. Félidőben úgy tűnt, hogy a Rockets megtörte az Oklahomát, fordulás után viszont éppen az ellenkezője történt. 

 

A játéknap legszebb, legérdekesebb jeleneteit állandó rovatunkban (Amiről a Festékben beszélnek) tekinthetitek meg. 

Atlanta Hawks - Brooklyn Nets 110-127

Otthon idegenben. A Hawks pályaválasztásával, de Londonban rendezték meg az összecsapást az O2 Arenában. Ez volt a negyedik alapszakasz-meccs, amit a brit fővárosban rendeztek, a Nets ebből hármon vett részt – mindháromszor győztek. A mai sikerrel egyébként visszakapaszkodtak a keleti 8., még playoffot jelentő helyre. 

Egy félidőig bírta a Hawks. Az első két negyedben csak 10 pontos hátrányban volt az Al Horford mellett egyik legjobb védőjét, DeMarre Carrollt is kényszerből jegelő Atlanta, ám a nagyszünet után kijött az, hogy nem volt igazi vezére a csapatnak védőoldalon. Öten jutottak el 10 pont fölé, viszont a harmadik negyedben a felzárkózás helyett még kaptak pluszban 13 pontot, a negyedik negyed már csak formalitás volt. 

Kyle Korver sorozata majdnem megszakadt. 108. alkalommal is szerzett legalább egy hárompontost a Hawks dobógépe, így tovább javította saját NBA-rekordját, viszont ezen az estén összesen ez az egy tripla került a statisztikai lapjára. A védekezés hiánya mellett nagyrészt az ő kinti gyengélkedésének (1/8) tudható be, hogy a Hawks kikapott. 

Szinte mindenben jobb volt a Nets. Joe Johnson (6 hármas), Alan Anderson (4), Mirza Teletovic (3) és Paul Pierce (2) is remekelt a hárompontos vonal mögül, a Brooklyn 59.3 százalékkal tüzelt kintről, és összességében is 58% felett teljesítettek. Megnyerték a pattanóharcot (40-28), sokkal több gólpasszt (38-26) osztottak ki, és jóval keményebben is védekeztek ellenfelüknél. A Hawks mind a 22 büntetőjét bedobta ugyan, de a másik oldalon a Nets úgy jutott el 127 egységig, hogy mindössze hét alkalommal álltak a vonalra – a ’hazaiak’ mindössze 12-szer szabálytalankodtak ellenfelükkel szemben. 

A Hawks legjobb dobói: Mack 17/9, Scott 17/3, Teague 16.
A Nets legjobb dobói: Johnson 29/18, Blatche 20, Pierce 18/6.

Indiana Pacers - New York Knicks 117-89

Összeomlás az első negyed után. 31-30-ra vezetett a Knicks az első pihenőnél, Carmelo Anthony 18 egységet termelt ebben a szakaszban. Utána viszont beindult a Pacers védekezése, félidőre már 63-48-ra mentek. A vendégeknél senki nem tudott fellépni Anthony mellé sem támadó, sem védőoldalon, csapatszinten mindössze 16 gólpasszt osztottak ki. 

Lance Stephenson és Paul George ma megoldhatatlan feladat elé állította a Knickset. George 25 pontja mellé 7 lepattanót és 3 gólpasszt tett a közösbe, illetve négy triplát termelt be – rajta is túltett az új szerződésért hajtó Stephenson, aki 28 pontját 10/17-es mezőnnyel érte el, és nagyszerű védekezést mutatott be a periméteren. Nemkülönben problémát okozott az Indy-kispad, ahol Scola (10 pont, 7 lepattanó) és Granger (11 pont) is remekelt. A csapat nagyon vigyázott a labdára, összesen hatszor adták el. 

Szegény embert az ág is. Nem elég a súlyos vereség, két veteránt is elvesztett a New York. Előbb Amar’e Stoudemire, majd Kenyon Martin szenvedett bokasérülést, így ismét borult a rotáció, és két nagyon hasznos játékossal kevesebből gazdálkodhat Mike Woodson. 

A Knicks újra a vonal alatt. Egymást követő második buktájával a New York megint csak tizedik keleten, ráadásul a Cleveland is nagyon igyekszik mögötte – Anthony-éknak figyelniük kell a következő meccseken, mert előttük a Brooklyn és a Detroit is kezd magára találni. A Pacersnek nincs különösebb aggódni valója, a Heat sorozatban három bukásával kényelmes, 4 győzelemnyi előnyben állnak Kelet élén – és a ligát is vezetik egyúttal.

A Pacers legjobb dobói: Stephenson 28/9, George 25/12, West 12.
A Knicks legjobb dobói: Anthony 28/9, Chandler 13, Felton 12/3, Smith 12.

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 92-104

Hihetetlen összeomlás. Az első negyedben 32, a másodikban 41 pontot termelt be a Rockets, a nagyszünetben 73-59-re vezettek. James Harden 16 pontnál, Parsons 10-nél állt, a kispadról Donatas Motiejunas (15 pont, 7 lepattanó) és Aaron Brooks (11 pont) is kiválóan játszott. A nagyszünet után viszont teljes csőd volt a hazaiak játéka: összesen 19 egységig jutottak…

A Thunder kemény védekezése kamatozott. Steven Adams 10 perc alatt kipontozódott, Serge Ibaka és Kendrick Perkins is 5-5 faultot szedett össze, azonban a palánk alatti határozottság bejött a vendégeknek. A hazaiakat a második félidőben kiszorították a periméterre, összesen 11 labdát szereztek, és Serge Ibaka (5) vezetésével 8 blokkot osztottak ki. 

Háromfejű volt ma az OKC támadójátéka. Kevin Durant ismét 36 pontig jutott, de sikerült adnia 7 gólpasszt is, így jóval kiegyensúlyozottabb volt a gárda. Serge Ibaka 10/13-as mezőnnyel jutott 21 pontig, letépett 15 pattanót, Reggie Jackson pedig szintén 50 százalék feletti hatékonysággal dobott 23 pontot – és elcsent hat labdát is. Ha kicsit jobban dobja a triplákat (1/7), akkor könnyen meg lehetett volna neki is a 30 pontos plató.

A Rockets legjobb dobói: Harden 16/6, Jones 16, Motiejunas 15/9.
A Thunder legjobb dobói: Durant 36/6, Jackson 23/3, Ibaka 21/3.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus