A Houstonnak is visszavághat a Golden State

A ligaelsőt fogadják James Hardenék - otthon lábalna ki a gödörből a Lakers - a Portlandet is elkapná a Philly - kötelező előtt a Memphis.

 

Philadelphia 76ers - Portland Trail Blazers 01:00

Odáig jutottunk, hogy ennek a meccsnek bizony az évek óta nevetség tárgyaként működő Sixers az esélyese, és nem a tavalyi playoff második körében szereplő Portland. A hazaiak régóta nem látott nagy formában vannak, sikerült összerakni a védekezést, rendszeresen száz pont alatt tartják ellenfeleiket, elöl pedig Joel Embiid dominál - most sem igazán látni, hogy őt ki állítja meg a Blazersnél. A vendégek pont hogy gyenge időszakukat élik megint, zsinórban háromszor kaptak ki, hátul megint nagyon lyukasak, és ha ezen nem tudnak javítani, a Philly is meg fogja őket büntetni.

Charlotte Hornets - Toronto Raptors 01:00

A Hornets sikeresen lezárta ötmecces bukószériáját és bizonyította, hogy otthon igenis komolyan kell venni, de a keleti második Toronto ellen így sem Kemba Walkerék az esélyesek. A vendégek meglepő pofonba szaladtak bele Philadelphiában, de meglepődnénk, ha ez lenne a tartós formájuk - támadásban nem nagyon tudta még más megfogni őket, csak Embiidék. A Charlotte nem túl acélos védekezésben, és ha most sem lesz az, akkor csinálhat bármit Walker, a Lowry-DeRozan kettőst nem fogja tudni túldobni - viszont a Raptors magas (hármas-négyes inkább) posztokon erősen hiányos, Carroll, Patterson és Nogueira sem bevethető, itt lehet keresnivalójuk a hazaiaknak.

Orlando Magic - Milwaukee Bucks 01:00

Mindkét gárdának nagyon kellene ez a győzelem, a Bucks hiába volt már a keleti élmezőnyben, sorozatban három vereséggel gyorsan távozott is onnan, míg a Magic az életben maradásért küzd - az utóbbi tíz meccséből csak kettőt nyert meg a gárda, vészesen távolodik a playoff. Elég ingadozó mindkét együttes, így nagyon jósolni nem lehet, annyi biztos, hogy Fournier nem lesz ott az Orlandónál, és hogy a Milwaukee mérlege jobb idegenben, mint a Magicé otthon - papíron Ibakáék megnehezíthetik Antetokounmpóék dolgát a festékben, de meglátjuk, hogy ebből mi valósul meg.

Memphis Grizzlies - Sacramento Kings 02:00

A Kingsnek újra kell terveznie magát Rudy Gay nélkül, de Ty Lawson is sérült, és egyébként is elég gyenge formában van a gárda, az utóbbi tíz meccséből nyolcat elbukott, ráadásul a hazai pálya sem őket segíti. Cousins és Gasol érdekes csatát vívhat a palánk alatt, és ne feledjük, hogy a Sacramento idei egyik legnagyobb győzelmét éppen ebben a csarnokban aratta parádés védekezéssel, de most nem látni jelét annak, hogy ezt meg tudnák ismételni - azóta már vissza is vágott a Grizzlies, és egyébként is jobb állapotban van. A jobb forma már más kérdés, elég ingadozó Conley-ék játéka, a Rockets legyőzése óta kikaptak kétszer, kérdés, hogy most otthon mennyire szívják fel magukat egy papíron kötelező meccsre.

New Orleans Pelicans - Brooklyn Nets 02:00

Ez a meccs kötelező a Pelicans számára, az előző találkozót sikerült behúziuk, most pedig a ligautolsó, idegenben eddig mindössze egy meccset nyerő Brooklynt fogadják. A vendégek továbbra is a védekezéssel szenvednek leginkább, rendszeresen kapnak 110, komolyabb támadócsapatoktól akár 120 vagy 130 pontokat is, ezt pedig csak egy-egy negyedig, vagy félidőig tudják ellensúlyozni. Ha mindenki egészéges, a New Orleans nem védekezik rosszul, és egy hete Brooklynban is nyerni tudott, szóval otthon most nem hibázhatnak Anthony Davisék, főleg, hogy papíron nincs hiányzójuk.

Houston Rockets - Golden State Warriors 02:00

Mindenképpen ez lesz a játéknap rangadója, hiszen a nyugati harmadik fogadja a listavezetőt, ráadásul mindkét gárda szét tud dobni bárkit - idén egyszer találkoztak már, akkor komoly pontpárbajban, idegenben győzött a Rockets. A Clevelandnek stílusosan vágott vissza már egyszer a GSW, most hasonlót terveznek Curry-ék a Houstonnal is, és a Rockets nincs is igazán jó formában, az előző öt meccsből csak két kötelező tudott behúzni. Ennek oka főleg a védekezés hiánya volt, ami az előző estén már működött, igaz, a dobóforma sem az igazi náluk mostanában, ami a Warriors ellen nem biztos, hogy belefér. David West nem lesz ott a vendégeknél, Ryan Anderson játéka pedig továbbra is kérdéses a hazaiaknál, az ő hiánya azért érezhető lehet a Houstonnál - az biztos, hogy látványos és színvonalas csatára számíthatunk, idegenben a GSW is bőven fogható, a Rockets bárkinek képes 130 pontokat berámolni.

Atlanta Hawks - Chicago Bulls 02:00

Legutóbb egy negyed alatt kikapott a Hawks Detroitban, így hiába van alapvetően jó formában, most már azért be-becsúsznak gyengébb meccsek is - kérdés, hogy otthon, a Bulls ellen mennyire lesznek stabilak. Sok múlik majd megint Dennis Schröderen, ha ő kiegyensúlyozott  tud maradni, akkor általában működik a gépezet, míg a Bullsnál továbbra is szinte minden Jimmy Butlertől függ - ha a dobóhátvéd extrát hoz, bárki ellen lehet esélyük. Az Atlanta még mindig ott van a legjobban védekező csapatok között, kérdés, hogy Bazemore-ék mennyire tudják majd megnehezíteni a Chicago vezérének dolgát, illetve hogy mi történik majd a palánk alatt, ahol a lepattanózásban elit vendégekkel kell felvennie a harcot a Howard-Millsap kettősnek.

Dallas Mavericks - Utah Jazz 02:30

A Mavs back-to-backet játszik, és előző este Miamiban megint látszott, hogy nincs igazi center a csapatban - márpedig ezúttal Rudy Gobert és Derrick Favors várja Nowitzkiéket a túloldalon. A liga egyik legjobb védekezésével szemben egyébként is elég sovány terv, hogy majd körbedobjuk őket, de nagyon mást nem tehet a Mavs, mert kis túlzással csak kinti dobókból áll a keret érdemi része, a festékben pedig szinte biztosan a Jazz fog dominálni. Ez egy kötelező győzelem a zsinórban négy sikerből érkező vendégek számára, akik Rodney Hoodot leszámítva egészségesek - ő nem fog játszani, a többieknek viszont hozniuk kell a találkozót.

Los Angeles Lakers - Indiana Pacers 04:30

A Lakers még mindig keresi a kiutat, zsinórban öt vereség után szeretne valahogy nyerni Luke Walton csapata, amelynél már feledésbe merült a remek rajt, és a nyugati utolsó hely elkerüléséért küzd. A Pacers ellenben pont hogy remek formában van, az utóbbi tíz találkozójából hetet megnyert, támadásban általában remekel, és az előző két mérkőzésen a védekezés sem volt elveszett - jelenleg más szintet képviselnek George-ék, mint a LAL. Persze a hazaiaknál sosem lehet tudni, hogy mikor szakad ki a zsák, ha elkapják a fonalat, bárkit képesek szétdobni ezzel a hátvédsorral, de most már elég régóta csak várjuk, hogy mikor kapják el azt a fonalat - ráadásul Luol Deng sérült, egy fontos láncszem hiányozhat ismét.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus