A játéknap nyertese a Memphis Grizzlies – bár pályára sem léptek

A texasi csatában a Spurs zsinórban kilencedszer verte a Maverickset, a Nuggets pedig Oaklandben vágott vissza a tavalyi playoff-kiesésért a Warriorsnak. A nap nyertese így a még mindig kilencedik helyen álló Grizzlies, mivel két, előtte álló és még utolérhető riválisa is hazai vereséget szenvedett. 

 

Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 100-109

A Dallas elfogyott a félidő után. Első negyedbeli hátrányát a félidőre ledolgozta a Dallas, úgy tűnt, hogy átvették a játék irányítását – a harmadik negyedet viszont 34-21-re bukták el, sőt a negyedik elején már 16 pontos mínuszban voltak. Három perccel a vége előtt még indítottak egy rohamot, feljöttek hat pontra, de Kawhi Leonard egy szép hármassal eldöntötte a meccset. 

Kevés volt ma a pad. Vince Cartert nagyon megfogták a vendégek, és Devin Harris sem hozta azt a játékot, amit megszokhattunk tőle. Így a kezdőötösben hiába játszott jól a veterán négyes (Ellis, Nowitzki, Calderon és Marion), amikor le kellett ülniük, nem érkezett megfelelő pótlás. 

Triplák és Timmy. A kritikus harmadik negyedben öt (összességében 16) hárompontost termelt be a végül hatot vállaló Mills vezetésével a Spurs, amit Duncan 11 ponttal támogatott meg a palánkok környékéről – a kinti-benti klasszis teljesítményt nem tudták ellensúlyozni a hazaiak. 

Duncan a szívbajt hozta a Spurs-drukkerekre. Nem mai gyerek már a Spurs legendája, 17 éve van a ligában – így amikor az első negyedben rosszul lépett és a térdét fájlalta, nem lettünk volna a San Antonio híveinek helyében. Szerencsére rosszabbnak nézett ki az eset, mint amilyen valójában volt, Duncan visszatérhetett, és egy 20 pontos, 15 lepattanós meccset gurított. 

Kellemetlen befejezés. Két meccse maradt hátra a Dallasnak, ám ezt a kettőt közvetlen riválisai ellen vívja: először fogadja a Sunst, majd az utolsó napon a Grizzlieshez látogat.

A Mavericks legjobb dobói: Ellis 24, Nowitzki 19, Calderon 14/6.
A Spurs legjobb dobói: Mills 26/18, Duncan 20, Leonard 16/6.

Golden State Warriors - Denver Nuggets 99-100

Robbant a csarnok – de túl korán. A védő és támadóoldalon is remeklő Stephen Curry (24 pont, 6 gólpassz, 7 pattanó, 4 labdalopás) vezetésével az első negyedben állva hagyta ellenfelét a Warriors (28-15), azonban innentől kezdve inkább a vendégek irányították a játékot. A végjátékban aztán Curry szerezte a GSW utolsó nyolc pontját – közt hat másodperccel a vége előtt azt a floatert, amivel győztesnek látszott a Warriors. Ám hátra volt még egy időkérés, ami után Kenneth Faried kapta meg a labdát, és a nem éppen győztes kosarairól híres atletikus erőcsatár Draymond Green szorításában három méterről bedobta a győztes kosarat. 

Iszonyatosat melóztak a Denver nagyemberei. Mindössze nyolcfős rotációval dolgozhatott Brian Shaw, ám két kezdő magasembere, Kenneth Faried (18 pont, 17 lepattanó) és az orosz Timofej Mozgov (23 pont, 29 pattanó!) láthatóan megértette, hogy a csapat a palánk alatt nyerhet a David Lee-t továbbra is pihentetni kénytelen Warriors ellen. A gárda így azt is elbírta, hogy a mezőnyemberek rossz játéka miatt alig 37.5 százalékkal dobott a Denver, ezen belül a triplákat mindössze 26.1-gyel értékesítették. 

Apró revans. A 2013-as playoff első körében a magasabban rangsorolt Nuggets elvérzett a Warriors ellen, éppen az oaklandi csarnokban nézhették végig ellenfelük ünneplését. A mai sikerrel viszont elérték azt, hogy a Warriors számára még mindig nem biztos a playoff, vagyis nem tudják pihentetni legjobbjaikat. A két csapat egyébként az alapszakasz utolsó napján újra találkozik – ezúttal Denverben. 

A Warriors legjobb dobói: Curry 24/6, Thompson 21/9, O’Neal 12.
A Nuggets legjobb dobói: Mozgov 23, Foye 20/12, Faried 18.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus