A Jazz a Clipperst elverte!

Rudy Gobert óriási dupla-duplája győzelemre vezette a Jazzt, a Clippers még mindig nyeretlen az előszezonban. Remekelt a Chicago a Denver ellen, Al Jefferson kezdi elkapni a fonalat, blokkja győzelmet ért az Orlandóval szemben. A Knicks borzasztóan nézett ki támadásban, a Lowry nélküli Torontótól kaptak ki. Howard és Harden sem játszott Houstonban, a Rockets kaotikus jelenetek után mégis nyert a Suns ellen. 

A játéknap legemlékezetesebb jeleneteit összegyűjtő videós posztunkat ITT nézhetitek meg!

Charlotte Hornets – Orlando Magic 99-97

Jefferson is kezd belelendülni. A center tavaly pazar évet produkált, de eddig az előszezonban nem igazán ment neki – most a társak tömték labdával, így húsz dobásból húsz pontot szedett össze. Nem volt még igazán domináns (csak négy pattanót gyűjtött be és háromszor is betakarták), de támadásban első opció volt megint és a meccsnyerő blokkot is ő mutatta be Paytonon.

Ez lesz a valós leosztás? A Charlotte most nagyjából úgy osztotta el a labdákat, ahogy arra az alapszakaszban is számítani lehet – Jeffersont tömték a gyűrű alatt, a Walker-Stephenson-MKG trió helyzettől függően próbált agresszív lenni (csak Stephenson maradt tíz pont alatt), a kispadról pedig Gary Neal és Jannero Pargo szállt be scorerként – mindketten bizonyítottak, utóbbi 16 egységig jutott, kintről-bentről veszélyesen kosarazott.

Ben Gordon csipkedte magát. A korábban a Bullsban és a Pistonsban is több évet lehúzó hátvéd létszámon felettivé vált tavaly éppen Charlotte-ban, a Magicnél kapott még egy lehetőséget erre az évre. A kispadról beszállva 19 percet töltött parketten volt csapata ellen, ez alatt viszont 17 pontot rámolt be hatékonyan és agresszíven játszva. A potenciál még mindig meg van benne, most a Magic legjobb dobójaként végzett.

A Hornets legjobb dobói: Jefferson 20, Pargo 16/6, Kidd-Gilchrist 14
A Magic legjobb dobói: Gordon 17, Payton 14/3, Harris 14/3

New York Knicks – Toronto Raptors 76-81

Sok munka vár még Fisherre. A triangle offense tanulási folyamatának elején jár még mindig a Knicks, ez nem kétséges. Ugyan 8-0-lal kezdtek, aztán viszont egyszerűen megállt a tudomány, összesen három pontot tettek hozzá az első negyedben és ugyan a másodikat behúzták, a 37%-os mezőnymutató és a 3/23 (!) tripla elég rosszul mutat. Voltak jó időszakaik azért a kezdőötössel, vezettek is sokáig, de a Raptors-offense is bajban volt Lowry nélkül, jórészt ennek köszönhették, hogy nem szenvedtek nagyobb vereséget.

A kispad nem megbízható a Knicksnél. A kezdők sem néztek ki jól, de ők a hajrában a második sor bukta el végleg a találkozót. A JR Smith-Stoudemire-Hardaway Jr. triónak kellene húznia a padot, ehelyett 8/33-as mezőnymutatót szenvedtek össze, egy épkézláb támadás nem tudtak vezetni, amikből könnyű kosarakat és főleg önbizalmat szerzett a Toronto.

Lou Will előlépett. Lowry és Valanciunas is kihagyta ezt a meccset, főleg előbbi hiánya látszott meg nagyon – Vasqueznek egyáltalán nem ment, nem tudta mozgatni a csapatát, több eladott labdája volt, mint gólpassza és pontokkal sem járult hozzá a csapatjátékhoz. A hajrában aztán a padról beszálló Williams megszórta magát és megnyerte a találkozót, 21 pontig jutott (6/9 mezőnyből, 2/3 tripla, 7/7 büntető), az ő agresszivitásával nem tudott mit kezdeni a Knicks.

A Knicks legjobb dobói: Smith 10, Anthony 9, Hardaway Jr. 9
A Raptors legjobb dobói: Williams 21/6, Johnson 10, Ross 7/3

Chicago Bulls – Denver Nuggets 110-90

Rose lépeget előre, Butler parádés. A súlyos sérülésekből visszatérő irányító sebességét és atletikusságát most is bizonyította, a távoli dobásai azonban nem estek be, így a dobószázaléka nem az igazi – a 15 pont, 5 pattanó, 5 gólpassz viszont jól mutat. Jimmy Butler viszont ma nem tudott hibázni, 7/8-as mezőny- illetve 7/7-es büntetőmutatóval jutott el 21 pontig és vált csapata legjobb dobójává.

Az új fiúk mélyítik a Bulls padját. Thibodeau csapatának sokszor volt az a problémája, hogy elfogytak a játékosok és nem volt használható ember a kispadon. Most McDermott pazarul szállt be, jól dolgozott spot-up shooterként, 16 pontot dobált össze nyolc kísérletből, három triplával. Ugyanakkor Mirotic is tíz egység fölé jutott a padról és bár a hármasok neki sem estek, négy labdaszerzésével hátul is bizonyított.

Pau Gasol új arca. A Lakerstől érkező magasember most pontszerzésben és passzolásban sem jeleskedett, ugyanakkor tőle nem megszokott módon négy sapkát is kiosztott és bár Fariedet nem, Mozgovot jól megfogták Noah-val belül.

A hátvédpáros takarékon. Sokat várhatunk a Lawson-Afflalo duótól a szezonban, ezt egyelőre abszolút nem váltják be – egyikük sem tud vezér lenni, nem igazán faktor ez a kettős az előszezonban. Lawson két pontot dobott, Afflalo ugyan eljutott tízig, de igazi hatása neki sem volt a meccsre.

Jusuf Nurkic sokat érhet. Az újonc center felemás estén van túl, lepattanózásban egyáltalán nem volt faktor, 14 perc játék alatt kipontozódott, de mégis berámolt ennyi idő alatt 15 egységet 7/9-es mezőnymutatóval – csiszolni kell rajta, de aranyat érhet.

A Bulls legjobb dobói: Butler 21, McDermott 16/9, Gibson 15, Rose 15/3
A Nuggets legjobb dobói: Faried 19, Nurkic 15, Mozgov 10, Afflalo 10/3

Houston Rockets - Phoenix Suns 95-92

Nagy futás egy kis győzelemért. Hiába szállította nagy mennyiségben az első félidőben a Suns az eladott labdákat, a hazaiak nem éltek a tálcán kínált lehetőségekkel. A harmadik negyedben Canaan vezetésével egy 13-0-s rohamot vágott ki a Rockets, mellyel visszavette a vezetést. Canaan a mérkőzés utolsó percében, hatalmas kavarodás után még összehozott egy 2+1-es játékot, bebiztosítva ezzel együttese győzelmét.

Ipari mennyiségű eladott labda. A Suns jól csatázott a palánkok alatti területeken, dobáspontosságban jobban teljesített, mint a vendéglátók, mégis vereséggel távoztak. A miértre az a 25 eladott labda a válasz, ami a statisztika negatív oldalában virít. Még így is adódhatott volna esélyük a győzelem megszerzésére, de amikor utolsó támadásukra indultak, akkor kétszer vesztették el a játékszert a saját térfelükön.

A Rockets legjobb dobói: Jones 18, Canaan 16, Daniels 12/9
A Suns legjobb dobói: Bledsoe 13, G. Dragic 12/3, Tolliver 10/9, Barron - Thomas 10-10

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 102-89

Csak három legény van talpon LA-ben. Az előszezonban tapasztaltakhoz képest komoly játékperceket kaptak a Clippers húzóemberei. Griffin 31 pontig meg sem állt, Paul dupla dupláig jutott (11 pont, 11 gólpassz) közel 30 minutum alatt, Reddick is berámolt 17 pontot. Rajtuk kívül azonban nem igazán lehet olyan játékost találni, aki érdemi produkcióval rukkolt volna elő. A további 9 pályára lépő játékos összesen 30 pontot tett be a közösbe, mindezt úgy, hogy senki sem lépte át közülük a 6 pontos "határt". 

Totális mormon fölény. A Jazz dominált a palánkok alatt, a festékben, egyaránt. A lepattanócsatát 55-32-re (!) nyerték, a szigorított területen belülről pedig 12-vel több pontot értek el (48-36), mint a Clippers. Mezőnyből 50%-os, a távoli dobások tekintetében 46,7%-os pontossággal céloztak a hazaiak, amit megfejeltek azzal, hogy abszolút csapatjátékot játszva 30 gólpasszt osztottak ki 41 mezőnykosarukra.

Mr. Air France és a többiek. Szépen elosztották a ma esti feladatokat a Jazz játékosai. Hood, Burke (16 pont, 8 gólpassz) és Hayward egyaránt jól kezdtek, elég korán szétdobták a LAC védővonalát. Az egyébként is jól teljesítő Favorst váltó Gobert nemes egyszerűséggel szárnyalt, alig húsz perc alatt dupla duplázott, ám nem szokványos módon. 11 pontja mellé 20 lepattanót gyűjtött be. 

A Jazz legjobb dobói: Burke 16/12, Favors 15, Hood 12/6
A Clippers legjobb dobói: Griffin 31, Reddick 17/3, Paul 11

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus