A Jazzhez utazik az OKC, Memphisben a GSW

A Dallast fogadja a Houston, otthon játszik a Cavs és a Bucks, Chicagóba látogat a Spurs - nézzük, hogy mit várhatunk!

 

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 01:30

A Raptors elsőre könnyed győzelmet aratott, a Sixers viszont back-to-backet vív, méghozzá egy Boston elleni vereség után - nem játszott túl jól a gárda most támadásban, de így is szoros küzdelemben maradt csak alul. Kérdés, hogy a back-to-back második felén mindenki pályára lép-e, Joel Embiid például pihenőt kap, aki bár előző este egészen pocsékul dobott, de így is nagy szükségük lenne rá. A Raptorsnál nincs ilyenről szó, kérdés, hogy a legutóbb több labdajáratással, Valanciunast és Miles is sokszor bevonó, Lowryt és DeRozant kicsit jegelő támadójáték megmarad-e, vagy ha szorosabb lesz a helyzet, akkor visszatérnek a korábbi években látott felfogáshoz. 

Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 02:00

Mindkét gárda back-to-backet játszik, de a toronymagas esélyes természetesen egyértelműen a Cavs, hiszen LeBron Jamesék egészen más szintet képviselnek, mint a Magic, ráadásul hazai pályán is játszanak. Az Orlando előző este Nik Vucsevics karriercsúcsa ellenére elbukott a Brooklyn ellen, és Aaron Gordon, valamint Elfrid Payton is sérült, nem biztos, hogy vállalni tudják a játékot. Elsősorban a védekezésen kell javítaniuk, ha meg akarják szorítani a Clevelandet még akkor is, ha a haziaknál Derrick Rose bokasérülése miatt Jose Calderon fog kezdeni. 

Miami Heat - Indiana Pacers 02:00

Nem kezdett jól a Miami, bár az utóbbi időben "megszokott", hogy a Magic ellen nem megy a játék Whiteside-éknak - most otthon mindenképpen javítaniuk kellene a back-to-backet játszó Pacersszel szemben. A vendégek egyrészt fáradtabbak, másrészt a védekezésük az első két meccsen finoman szólva sem volt stablil, ráadásul Myles Turner most sem tud pályára lépni, igaz, a túloldalon Whiteside sem lesz. Ha a Dragic-Waiters duó hozzá tudja tenni a magáét, akkor otthon a floridaiak lehetnek fölényben. 

New York Knicks - Detroit Pistons 02:00

Egyelőre nehéz megítélni, hogy mire lehet képes a Knicks, a Thunder ellen viszonylag simán kaptak ki a végeredményt tekintve, de voltak jó időszakaik, Kristaps Porzingis pedig kifejezetten extrát játszott. Nagy kérdés, hogy a Pistons mihez kezd vele, mert ha Drummond elbirkózik Kanterrel, akkor a lettre mindenképpen alacsonyabb ember jut, de hozzá kell tenni, hogy a New Yorknál a periméteren nem nagyon találni kreatív, ponterős játékost - a Detroit azért bizonyította már, hogy Reggie Jacksonék ilyen szempontból egész más szinten járnak. A vendégek viszont back-to-backet játszanak, ami sosem jó, idegenben is lesznek, ami szintén nem az, a Knicksről pedig csak azt tudjuk egyelőre, hogy nem túl jó csapat - meglátjuk, hogy mi sül ki ebből. 

Chicago Bulls - San Antonio Spurs 02:00

A Chicago elsőre nagyjából azt hozta, amit várni lehetett, az erősen tartalékos keret első ötöse még rendben is volt, de a cserék érkezésével felborult minden, és sima vereség lett a vége. A Spurs Leonard és Parker nélkül is rangadót nyert, Aldridge vezér üzemmódba kapcsolt a felkészülés végén, az állandóság, a rutin, a minőség és igazából a hazai pályán kívül minden a texasiak mellett szól. Nem nagyon látni, hogy mivel nyerhetne a Bulls, főleg hogy továbbra is sok lesz a hiányzó hazai oldalon.

Houston Rockets - Dallas Mavericks 02:00

A Mavs két vereséggel kezdett és back-to-backet játszik, ráadásul vannak is fontos hiányzói, így pedig elég nehéz helyzetben lehet Houstonban - Seth Curry biztosan nem lesz ott, ahogy Devin Harris sem, Dennis Smith térde pedig teljesen egészséges szintén nem lesz. A Rockets két fontos vendégsiker után most debütál otthon, de Chris Paul nélkül, így pedig azért a hátvédrotáció eléggé leszűkül, kérdés, hogy Matthews mennyire tudja megfogni majd Hardent - itt lehet esélyük a vendégeknek. Ha viszont ez nem sikerül, akkor nehéz dolguk lesz, mert az nem valószínű, hogy túl tudják dobni Gordonékat. 

Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 02:00

A Memphis egy korrekt győzelemmel kezdett a Pelicans ellen, érkeztek extra egyéni teljesítmények, és nagy szükségük lesz most is arra, hogy váratlan "hősök" szülessenek náluk. A Warriors két meccsből kétszer védekezett nagyon harmatosan , és a palánk alatt Marc Gasollal most is meggyűlhet a bajuk, míg Conley-ék azért limitálhatják a Splash Brotherst, de a back-to-back ellenére természetesen a bajnok az esélyes még vendégként is. Kérdéses azért Iguodala, Green és Casspi játéka is, de csak a back-to-back miatt, előbbi kettőre mindenesetre azért nagy szükségük lenne védekezésben. 

Milwaukee Bucks - Portland Trail Blazers 02:30

Sem a Boston, sem a Cleveland nem tudta lelassítani Giannis Antetokounmpót, de a két meccsből csak egyet nyert meg a Bucks, a kérdés pedig most is az, hogy a görög szupersztár mellé ki tud még fellépni, illetve hogy a védekezés mennyire lesz stabil. Papíron a Brogdon-Dellavedova-Middleton trió limitálhatja Lillardot és McCollumot, a kettő-kettők ellen Henson vagy Maker is jól tud besegíteni, de a Portland két hátvédjénél azért leginkább azon múlik a dolog, hogy milyen napot fognak ki. Izgalmas és látványos meccsre számíthatunk előzetesen, mindkét gárdánál bőven voltak már eddig szép jelenetek - annyit a back-to-back sem tud tompítani rajtuk, hogy ne húzzanak elő pár hasonlót most is. 

Denver Nuggets - Sacramento Kings 03:00

Itt a hazai pályán játszó Nuggets a frissebb és talán a jobb is, bár a Kings előző este megszerezte első győzelmét, míg a Denver eddig 0-1-gyel áll. Nagyon érdekes lesz az eddig remekül játszó Wille Cauley-Steint megnézni Nikola Jokicson, mindketten meghatározó játékosok csapataikban, illetve a Millsap-Randolph csata is érdekesnek tűnik, feltéve hogy mindenki pályára is lép a Sacramentónál. A hazaiaknak nagyon kellene a győzelem a Jazz elleni vereség után, de ehhez arra a játékra lesz szükségük, amit az első három negyedben hoztak az előző meccsükön és nem arra, amit a negyedikben. 

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 03:00

A Jazz egyrészt előző este vereséget szenvedett Minnesotában, másrészt elvesztette Rodney Hoodot, egyik sem növeli az esélyeiket ezen a találkozón - Hood nélkül találniuk kell egy megbízható pontszerzőt, mert ennek híján vannak, ráadásul fáradtabbak is. A Thunder viszont alapvetően is nagy figyelmet és koncentrációt igényel, mert borzasztó gyorsan rohannak át a pályán Westbrookék, a George-Anthony duó pedig könyörtelenül meg tud büntetni minden hibát - ráadásul Adams a Gobert-hatás (és Udoh-hatás?) csökkentésében is segíthet a vendégeknek. Az esélyesebb előzetesen az OKC, bár Patrick Patterson játéka kérdéses. 

Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 04:30

A Suns újabb vereséget szenvedett tegnap, bár most csak két ponttal maradtak alul Bookerék, de a védekezésükről ismét csak lesújtóan lehet beszélni, egészen botrányos dolgokat műveltek hátul megint. Ez nem túl jó előjel a pihentebb, otthon játszó Clippers ellen, ahol Teodoszics, Griffin és Jordan jön szembe, mint fő támadófegyver, ráadásul van még tartalék Gallinariban és a kispadban is - több kategóriát kellene javulnia a Sunsnak hátul ahhoz, hogy legyen keresnivalója ezen a találkozón. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus