A kiegészült Memphist dobnák szét Hardenék

Detroitba látogat a GSW, Portlandbe a Spurs - Memphis-Houston rangadó - a Bostont fogadja az OKC - 14 meccs jön!

 

Charlotte Hornets - Chicago Bulls 01:00

Úgy fest, hogy a Bulls mégsem talált ki a gödörből, legutóbb csak egy negyeden keresztül játszottak jól, egyébként-hátul gyengék voltak ismét - most már egy ideje csak felvillanásaik vannak, nem jó irányba haladnak. A Hornets ellenben megnyerte az előző két meccsét, mindenki egészséges, és a Walker-Batum páros jól irányítja a játékot, jelenleg jóval nagyobb bennük a tűzerő. Érdkekes párharcok lehetnek a periméteren, Kidd-Gilchrist és Batum munkája például döntő lehet hátul a Butler-Wade kettősön, ha utóbbi párostól nem jön extra, akkor megint bajban lehet a Chicago.

Orlando Magic - Los Angeles Lakers 01:00

Floridai back-to-backel zárja hétmeccses túráját a Lakers, előző este Miamiban léptek pályára Nick Youngék, az Orlando pedig New Yorkban kapott ki a Knickstől. A Lakersen érezhető volt a fáradtság a második félidőben, ráadásul Julius Randle sem volt ott a pályán (most kérdéses a játéka), míg a Magic gyakorlatilag végig futott az eredmény után és erőtlen támadójátékkal maradt alul. Kérdés, hogy most ki talál még plusz erőt a back-to-back második felén, alapvetően a Lakers tűnik fáradtabbnak, és az Orlando lesz otthon, de a hazai pálya eddig nem volt túl nagy segítsék Vucsevicséknek, csak 5-10-re állnak itt.

Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets 01:30

A Cavsnél James és Irving pótolta az előző két meccsen Love-ot és Smith-t, az idegenben egészen pocsékul, szinte reménytelenül teljesítő, ráadásul előző este a Golden State ellen játszó Brooklyn ellen pedig bármilyen összetételben kötelező a győzelem. Smith biztos, hogy nem játszik még egy ideig, a vendégeknél lehet, hogy Brook Lopez kap majd pihenőt, de így vagy úgy, bődületes meglepetés lenne, ha otthon bukna a bajnok - még akkor is, ha a Nets félidőben még 16-tal vezetett a GSW ellen...

Boston Celtics - Oklahoma City Thunder 01:30

Az OKC kicsit hullámzó mostanában, Oladipo kiesése óta ingadozó a védekezés, és elöl még több függ Westbrooktól, aki az előző meccsen például 42 ponttal vezette győzelemre övéit. A Bostonnál viszont van egy Isaiah Thomas, akiben emberére találhat, védekezésben egyikük sem túl acélos, és bár éppen ezért valószínűleg nem sokszor fogják majd egymást, az ő csatájuk meghatározó lehet. Jó védők vannak mindkét oldalon (Smart, Bradley vagy éppen Roberson), de a palánk alatt alapvetően a vendégek felé billenhet a mérleg nyelve - ugyan a remek formában lévő Celtics van otthon, de tegnap még Indianában játszottak, nyilvánvalóan fáradtabbak lesznek.

Detroit Pistons - Golden State Warriors 01:30

A Detroit sorozatban négy vereségből érkezik, és mostanában a hazai pályájuk sem ér sokat - energia, akarat nélkül kosárlabdáznak, ami főleg a támadójátékon látszik meg. A Golden State fáradtabb, hiszen idegenbeli back-to-backet vív, de jelenleg hatalmas a különbség a felek között, támadásban és védekezésben is más szintet képviselnek Curry-ék - a hazaiak Drummondban és a lepattanózásban bízhatnak, hiszen itt azért sebezhető a listavezető. Draymond Green játéka ráadásul kérdéses, de Steve Kerr szerint visszatér a csapathoz az erőcsatár, vele pedig valószínűlebb közelebb állnak majd a Nets elleni második félidőhöz, mint az elsőhöz.

Milwaukee Bucks - Washington Wizards 02:00

A Bucks oda-vissza kikapott a Cavstől, de ez egyrészt papírforma, másrészt nem játszottak rosszul Parkerék - a Wizards viszont egyértelműen idei legjobb játékát hozza az utóbbi időben. Az elmúlt hat meccsből négyet meg is nyertek Wallék, idegenben is képesek voltak győzni, pedig ott eddig rémesek voltak, és egyre inkább működik a gépezet - Otto Porter játéka viszont kérdéses, pedig ő nagyon kellene azon a poszton. Kérdés, hogy mire mennek az Antetkounmpo-Parker párossal a festékben, főleg, hogy a kispadjuk minden, csak nem mély - valószínűleg a kezdőötös minden tagja legalább 35 percet játszani fog. Érdekesség, hogy két hete szoros meccsen győzött a Wizards otthon a Bucks ellen.

Memphis Grizzlies - Houston Rockets 02:00

A játéknap kiemelt rangadója mindenképpen ez lesz, hiszen két nyugati élcsapatról beszélünk akkor is, ha a Memphis egy gyengébb szériával lejjebb csúszott. A Rockets tízmeccses sorozata megszakadt, de a Sunst legutóbb megint szétdobták, igaz, ezúttal jóval nehezebb dolguk lesz: a periméteren még mindig pokolian kemény védekezésre képesek Tony Allenék, ez lehet a kulcs. Hardenéket viszont igazán senki nem tudta limitálni decemberben, a Spurs elleni kevéspontos meccset is kis híján megnyerték, így a Grizzliesnek támadásban is domborítania kell - ezzel óriási gondjaik vannak az utóbbi időben, legutóbb is csak Marc Gasol karriercsúcsával tudtak győzni. Conley, Carter és Ennis után azonban legutóbb már Chandler Parrsons is visszatért, így papíron teljes hadrendben állhatnak fel, míg a vendégeknél Clint Capela hetekre kiesett, igaz, Harrell elég jól pótolta a Suns ellen. Izgalmas, taktikus meccsre számíthatunk, a hazai pálya a Grizzlies, a forma a Rockets mellett szól, de alapvetően Conley-ék nem jelentenek jó matchupot Gordonéknak.

New Orleans Pelicans - Miami Heat 02:00

A New Orleans még mindig képtelen kiegyensúlyozott játékra, hol elöl, hol hátul, hol a pálya mindkét oldalán gyengék - legutóbb a támadójáték rendben volt, és végre jól játszott Davis, valamint Holday is, de ez sem volt elég a győzelemhez. A Heat fáradtabb, hiszen back-to-backet vív, ráadásul továbbra is több sérülttel számolhat Erik Spoelstra, a borzalmas büntetőzés miatt pedig nyerhető meccseket is elveszítenek. Érdekes lehet a Whiteside-Davis csata a palánk alatt, illetve hogy mi történik majd Dragic és Holiday között egyes poszton - jósolni nehéz, két hektikus, kiegyensúlyozatlan csapatról beszélünk. Védekezésben azért előrébb tartanak Winslow-ék, de ezt ellensúlyozhatja a hazai pálya és a back-to-back.

Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings 02:00

Mintha megérezte volna a vérszagot a Sacramento, Cousinsék az előző négy meccsükből hármat megnyertek, legutóbb a Jazzt nyomták le és megindultak a playoff-helyekért - ha nyernek, akár meg is előzhetik a jelenleg nyolcadik Portlandet. Nem lesz könnyű dolguk, ugyanis éppen most kezd összeállni a Minnesota is, ők szintén négyből hármat nyertek, és az az egy is egy megnyert meccs elvesztése volt a Rockets ellen, de az előző két összecsapáson jól védekeztek és nem estek össze, ami mindenképpen biztató. Kérdés, hogy ezt tudják-e tartani Wigginsék, mindenesetre remek csatának ígérkezik a Towns-Cousins ütközet ötös poszton - Rudy Gay játéka továbbra is kérdéses, elvileg már az előző meccsen is játszhatott volna.

Denver Nuggets - Atlanta Hawks 03:00

Jó formában van a Denver, sorozatban három győzelem után ugyan az előző meccset elbukta a Clippers ellen, de így is ott toporog a playoff-helyek mögött, és most úgy fest, hogy összeállt a gépezet - a támadójáték nagyon működik, igaz, védekezésben azért komoly gondjaik vannak. Az Atlanta továbbra sem talál vissza a szezon eleji útra, egy-egy kiugró eredmény után mindig jön egy blama, így volt ez legutóbb is, Dwight Howard játéka pedig továbbra is kérdéses - nélküle azért megszenvedhetnek a palánk alatt. Nikola Jokics bizonyítja, hogy mit ér, a padról pedig főleg Faried villog a magasembereknél, de a kissé mellőzött Nurkic is bevethető, nem véletlenül ők a liga legjobb lepattanózói. Ez most is döntő lehet, ha csak Millsap és Muscala lesz itt az ellenfél, az Atlantának a jobbik arcát kell elővennie - a small-ball azonban a Nuggetsnek is fekszik.

Utah Jazz - Toronto Raptors 03:00

Zsinóban kétszer is kikapott a továbbra is elég tartalékos Jazz, a Warriors elleni vereség másnapján húszpontos előnyt adtak le a Kings ellen, így most mindenképpen javítani szeretnének. Az ő ligaelit  védekezésük a Raptors ligaelit támadójátéka ellen mindenképpen izgalmas párosítás, főleg hogy a pálya másik végén egyikük sem túl acélos - pontosabban a Jazz nem rossz, csak minőségi hátvéd nélkül nem ugyanolyan játszani ezt a játékot. George Hillt márpedig továbbra is nélkülözniük kell, így pedig nem lesz egyszerű dolguk, a túloldalon DeRozan és Lowry is jó formában van - nem csinálhat mindent Gobert és Hayward. 

Phoenix Suns - Philadelphia 76ers 03:00

Alsóházi derbi, a két csapat korábbi meccsét 120-105-re nyerte a Sixers, de nagyon nehéz megjósolni, hogy mit kapunk majd ettől a meccstől. Az biztos, hogy mindkét fél a liga leggyengébbjei közé tartozik és az is, hogy a Philly egy nappal többet pihenhetett, de az Embiid-Okafor-Noel háromszöggel fennálló problémára egyelőre nem találtak megoldást, ez pedig rányomja a bélyegét a játékukra. A Sunsnál nincs ilyen probléma, ők szimplán kevesek ahhoz, hogy előrébb lépjenek, továbbra is túl gyorsan játszanak, gyengén védekeznek, és akkor tudnak nyerni, ha valakit túldobnak - ennek a valakinek pedig általában támadásban sem szabad túl jónak lennie. A jelenlegi Sixers papíron alkalmas lehet erre a szerepre, de tőlük láttunk már egészen kiváló meccseket is, kérdés, hogy most mi következik.

Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 04:00

Amit a Portland védekezésben előad, az egészen nevetséges, szinte érthetetlen, hogy mitől ilyen gyengék - rendben van, hogy Aminu hiányát nagyon megérezték, de vele sem voltak stabilabbak semmivel. Amíg így játszanak, addig felesleges esélylatolgatásba belemenni, főleg a rutinos, hátul kőkemény Spurs ellen - ugyan Leonardék back-to-backet játszanak és tegnap kikaptak a Clipperstől, Ginobili pedig most sem lesz, így is meglepetés lenne a vereségük. Feltéve persze, hogy nem találta meg a megfelelő védekezést a Blazers a Mavs ellen, ahol a második félidőben szinte lenullázták Barneséket - ilyet viszont máskor még nem láttunk tőlük idén...

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 04:30

A Clippers back-to-backet játszik, és a Spurs ellen megnyert rangadó után most a veszélyes, de azért más szintet képviselő Dallas lesz az ellenfél. A vendégek két napja egy parádés és egy borzalmas félidővel megverték a Portlandet, és otthon kifejezetten jó formában vannak, idegenben azért más a helyzet, ahogy azt a 2-13-as mérleg is mutatja. Ezzel együtt a hazaiaknál Blake Griffin után Chris Paul is megsérült, valószínűleg nem tud pályára lépni, ebben az esetben pedig már egy teljesen más csapatról beszélünk még akkor is, ha a cseresor óriásit játszott a San Antonióval szemben.  

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus