A kilencedikre készül a Rockets, folytatná a Grizzlies

A Kings látogat a Grizzlieshez - zsinórban kilencedik sikerére hajt a Rockets - az Atlantát fogadja a Toronto - Miamiban a Clippers.

 

Washington Wizards – Detroit Pistons 01:00

Az elmúlt hat meccséből négyet nyerő Washington bízik a jó folytatásban az utóbbi hat találkozóján egy győzelem, egy vereség minta szerint dolgozó Pistons ellen – legutóbb nyertek Drummondék, most tehát papíron a vereség következne. Védekezésben és a festékben ezzel együtt egyértelműen erősebb a Detroit, sok függ majd attól, hogy ebből mennyit tud ténylegesen megmutatni a csapat, és hogy mennyire tudja kordában tartani a Wall-Beal hátvédpárt, illetve attól is, hogy a Wizards mennyire képes azt hozni hátul, mint legutóbb a Charlotte ellen. Ha most is olyan stabilak lesznek hátul Gortaték, akkor nagyon szoros, fizikális, kevéspontos meccsre számíthatunk.

Orlando Magic – Brooklyn Nets 01:00

Az Atlanta kitömése után legutóbb alulmaradt a Magic, de az egyértelmű, hogy támadásban rátaláltak valamire Ibakáék, az elmúlt három meccs mindegyikén legalább 108 pontig eljutottak, csak éppen közben a védekezésük esett szét – hasonló a képlet a Brooklynnál is, könnyen pontháborúvá fajulhat ez a találkozó. A Nets legutóbb nyerni tudott a Lakers ellen, és meglepően jó a csapat a szoros meccsek végén, de az 1-10-es idegenbeli mérleget illik komolyan venni – a dobógépek mindkét oldalon megvannak, de Lopezék saját pályájuktól távol inkább csak tüzelnek, kevésbé találnak. Ezzel együtt ha szorosan alakul a végjáték, már a Nets lehet előnyben, ilyen helyzetben kategóriákkal jobbak, mint az Orlando.

Boston Celtics – Charlotte Hornets 01:30

Mindkét félnek nagyon kellene a győzelem, hiszen a Celtics és a Hornets is három-három vereségből érkezik, meg kellene állítaniuk a zuhanást – a Bostonnál van esély Isaiah Thomas visszatérésére, ő mindenképpen segíthetne ebben. A Charlotte-nál elsősorban a védekezést kellene összekapni, a Cavs, a Pacers és a Wizards is megszórta őket, így pedig most sem lesz sok keresnivalójuk, főleg idegenben – Steve Clifford szerint jóval fizikálisabb játékra lesz szükségük, ha nyerni akarnak idegenbeli túrájukon. A Celtics perimétere Thomas nélkül is kemény lesz védekezésben, kérdés, hogy Walker és Batum mennyire talál megoldást a Smart-Bradley-Crowder sor ellen, itt eldőlhet a találkozó.

Toronto Raptors – Atlanta Hawks 01:30

A Toronto megállíthatatlanul menetel, a támadójátékuk félelmetes, és az utóbbi tizenegy meccsükből tízet meg is nyertek Lowry-ék – ezzel szemben az Atlanta éppen a Magic ellen kapott 131 pontból igyekszik valahogy felállni. December elején 128-84-re nyert a Raptors, és azóta csak a Miamit tudta száz pont alatt tartani Mike Budenholzer csapata, ez pedig nem túl jó előjel – a tréner szerint leírni sem tudja, mennyire frusztrált a helyzet miatt. Otthon mindenképpen esélyesebb a Toronto, és bár a potenciál megvan a vendégcsapatban, több szintet kellene javulniuk elöl-hátul a sikerhez.

Chicago Bulls – Milwaukee Bucks 02:00

Egy napja Milwaukee-ban meccseltek a felek, akkor kérdés nélkül jobb volt a Bucks – a játék minden elemében felülmúlták Butleréket Parkerék. A Bulls nincs jó formában, és a back-to-back sem biztos, hogy ízlik nekik, de annyira ingadozó teljesítményt nyújtanak elöl-hátul, hogy bármi megtörténhet – az biztos, hogy sokkal nagyobb energiával kell játszaniuk, mint előző este. Kérdés, hogy mindenki pályára lép-e ezúttal, kap-e esetleg pihenőt például Wade, illetve hogy meg tudja-e ismételni a tegnapi produkciót a Bucks – hiszen azért ne felejtsük, ők előtte három vereséget szenvedtek el zsinórban. Az Antetokounmpo-Parker kettős mindenesetre remek szériában van, és velük nem tudtak mit kezdeni Gibsonék, ha most is ez lesz a helyzet, nagyon nehéz dolga lesz a Chicagónak.

Memphis Grizzlies – Sacramento Kings 02:00

A Grizzlies egy Gasol nélkül elszenvedett clevelandi vereséget leszámítva stabilan, kérdés nélkül menetel, a liga leghatékonyabb védekezését mutatja be, és a spanyol centerre építve támadásban is hozza, amit kell – nem túl jó kilátások a Kings számára. A vendégek legutóbb hatalmas pofont kaptak a Houstontól, igaz, itt McLemore, Gay és Cousins sem játszott – a center most mindenképpen ott lesz, de ha a két periméter-játékos nem, azt erősen érezni fogja a gárda. Cousins is kemény estére készülhet Gasollal szemben, egyelőre nem igazán látni, hogy mivel tud nyerni a Sacramento, hacsak nem fog ki gyenge napot a Memphis – ezért a vendégek trénere is tehet, hiszen ki ismerné jobban ezt a gárdát, mint Dave Joerger… Az ő köszöntése mindenképpen különlegessége lehet az összecsapásnak.

Houston Rockets – New Orleans Pelicans 02:00

A liga egyik, ha nem a legjobb formában lévő csapata a Houston, az együttes ligaelit támadójátékának és javuló védekezésének köszönhetően sorozatban nyolc győzelemnél jár, és ott van a nyugati élmezőnyben – ezek után otthon természetesen esélyesnek számít. A Pelicans jól játszva nyert tegnap a Pacers ellen, de a back-to-back nem segíti őket, kérdés, hogy melyik kulcsjátékosuk milyen állapotban lesz, hogy Frazier pályára tud-e lépni, és hogy mit kezdenek a Rockets gépezetével védekezésben – hátul finoman szólva nem a legacélosabbak. Ryan Anderson és Eric Gordon is volt csapatát fogadja, éppen az ő tűzerejük jelenthet komoly gondokat a Pelicans számára.

Philadelphia 76ers – Los Angeles Lakers 02:00

Most már nagyon kellene egy sikerélmény a sorozatban nyolc vereségből érkező Lakersnek, de mióta kiegészült a kezdőcsapat, mindig volt egy-egy leolvadás, ami miatt nem tudták megtörni a negatív szériát – a Philly ellen sem lesz ez egyszerű. A Sixers alapvetően stabilabb hátul, főleg otthon, és bár legutóbb nem működött jól az Okafor-Embiid magasember-sor, most rajtuk kívül Noel is bevethető lesz, érdekesen alakulhat a rotáció ötös poszton – Saric kisebb sérüléssel küzd, de valószínűleg ő is pályára léphet majd. A Lakers egyértelműen gyorsabban játszik, de nem hatékonyabban, kérdés, hogy mihez kezdenek Mozgovék a palánk alatt, illetve hogy képesek-e ráerőltetni akaratukat és small-balljukat a Philly-re – jobb formában vannak a hazaiak, de égető szükségük lenne Russelléknek erre a győzelemre.

Miami Heat – Los Angeles Clippers 02:00

Meglepően jó játékkal nyerte meg előző két meccsét a Heat, visszatért Winslow, remekelt Whiteside, és ismét azt a kemény, fizikális védekezést mutatták be, amelyet a szezon elején – ezzel most is lehet keresnivalójuk. A Clippers is összekapta magát, zsinórban három győzelemnél járnak Paulék, és papíron számukra kedvező a matchup: Jordan mellett kevésbé érvényesülhet Whiteside, Griffinre és Paulra pedig nincs igazán jó opció a Heatnél. A centercsata már csak azért is érdekes lehet, mert Whiteside azt mondta Jordanről, hogy csak az alley-oopokat húzza be, nem hasonlítható össze a játékuk, ráadásul nem mindegy, hogy valakit Chris Paul szolgál-e ki – a két magasember között lehet némi feszültség majd a pályán. A hazaiaknál egyébként Tyler Johnson, a vendégeknél Mbah a Moute küzd sérüléssel, kérdéses a játékuk.

Utah Jazz – Dallas Mavericks 04:30

A Jazz továbbra is óriási formában van, az OKC sima legyőzése után 16-10-re állnak, és ott vannak a nyugati élcsapatok nyomában, hazai pályán pedig természetesen kötelező a Mavs elleni siker. A Dallasnál Mejri is csatlakozhat a sérültekhez, így még kevesebb opció marad a magasembereknél, Rudy Gobert kedvére lubickolhat a festékben – ráadásul bár a Jazznél is vannak hiányzók, a remeklő kispad révén így is a liga egyik legjobban dobó csapatáról beszélünk. A két csapat előző meccsét 97-81-re nyerte a Utah, de azt a védekezést már nem igazán tudja művelni a texasi alakulat, így valószínűleg akkor lesz keresnivalójuk, ha Matthews és Deron Williams ismét fel tud nőni Barnes mellé támadásban.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus