A Knicks elkapta a Spurst!

A New York meglepte a bajnokot - R. Jackson karriercsúcsa sok volt a Memphisnek - PO-t idézett a Pelicans-Bucks - nyert a HOU és a LAC

A ligautolsó New York kihasználta a címvédő San Antonio hibáit és hosszabbításban lenyomta Parkeréket az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) keddi játéknapján. Reggie Jackson extra meccsével a Pistons tíz vereség után legyőzte a Memphist, a rájátszás hangulatát idézte a New Orleans-Milwaukee derbi, a hajrában nyert a Houston, a Clippers pedig előbb leadta 22 pontos előnyét, majd behúzta a meccset a végén – íme a részletek!

Detroit Pistons – Memphis Grizzlies 105-95

Reggie Jackson hatalmas estével bizonyított. A hazaiak irányítója borzalmas formában kosarazott idecserélése óta, ma viszont amihez nyúlt, arannyá vált – csak a második félidőben 11 pontot és 13 gólpasszt jegyzett, végül 23 egysége mellé karriercsúcsot jelentő 20 gólpasszal zárt. Gyakorlatilag neki és a 24-et szóró Caldwell-Pope-nak volt köszönhető, hogy a Memphis nem gázolt át a Pistonson, bár így is komoly hátrányt szedtek össze az első félidőben, a hátvédpáros vezérletével a fordulás után lelépték a vendégeket.

A második félidőben nem tudott reagálni a Grizzlies. Jeff Green vezérletével 15 ponttal vezetett a nagyszünet előtt a Memphis, bár Jacksont nem tudták tartani, a többieket levédekezték – a fordulás után azonban ez változott. A harmadik negyedben Caldwell-Pope egymaga 16 pontot rámolt be, Jackson csak ekkor 9 gólpasszt osztott ki és a Pistons eltüntette a hátrányát – bedobálták a tempókat és a triplákat, a Grizzlies pedig nem tudott változtatni. Conley nélkül Udrih teljesen súlytalan volt védekezésben és bár a hazaiaknál is hiányzott Monroe, Drummond nagy estével (16 pont, 16 pattanó, 5 blokk), a hátvédpáros pedig kiemelkedő játékkal pótolta – tíz vereség után komoly skalpot ejtett a Detroit.

A Pistons legjobb dobói: Caldwell-Pope 24/6, Jackson 23/6, Drummond 16
A Grizzlies legjobb dobói: Green 21/9, Gasol 17/3, Carter 14/12

New York Knicks – San Antonio Spurs 104-100 – h. u.

Kihasználta az esélyt a Knicks. A harmadik negyed közepéig nagyjából úgy alakult a meccs, ahogy vártuk, Tony Parker vezérletével építgette előnyét a Spurs, ami nyolc-tíz pont körül stagnált, a harmadik negyedben 13-ig is felkúszott. A Knicks azonban nem akart asszisztálni a címvédő könnyed győzelméhez, a remekül játszó Shved-Galloway-Bargnani trió révén eltüntették a hátrányt, majd fej-fej mellett haladtak a negyedik negyed hajrájában – végül öt másodperccel a vége előtt Shved betörése után Amundson túlórára küldte a feleket. Itt csupán egy Parker-kosárra futotta a bajnoktól, Duncan kétszer is hibázott kulcsszituációban, így óriási meglepetésre nyerni tudott a New York.

Shved bejátssza magát a kezdőbe? A gárda kezdő irányítója, Jose Calderon február 25-e óta nem lépett pályára, Shved pedig márciusban 16 pontot átlagol, emellett jobban is védekezik – ma ráadásul kulcsfontosságú labdaszerzést mutatott be a hosszabbítás legvégén. A Knicks-nél muszáj a jövő szezonra gondolni és a fiatal orosz lehet, hogy most kiharcolja magának a kezdőötöst – persze nagy kérdés, mi lesz még addig ezzel a kerettel. A Spursnél viszont nagyon fájó lehet ez a vereség, egyszerűen nem tudtak felpörögni, Duncan nagy hibái mellett Leonard is pontatlan volt, így ismét visszacsúsztak a nyugati hetedik helyre.

A Knicks legjobb dobói: Galloway 22/6, Shved 21/3, Bargnani 16
A Spurs legjobb dobói: Parker 21, Duncan 17, Leonard 13/3

Houston Rockets – Orlando Magic 107-94

A hajrában összeomlott a Magic. Végig szorosan alakult a találkozó, a meglepően jó védekezés mellett a 29 pontot szóró Oladipo is húzta a Magicet, ennek következtében a vendégek vezettek három ponttal a negyedik negyed elején. Itt egy 9-2-es etappal fordított a Rockets, majd a hajrában lelépte az Orlandót – a Magic az utolsó szűk öt percben egyetlen kosarat tudott szerezni, miközben a hazaiak folyamatosan termelték a pontokat, így a végeredményt tekintve sima győzelmet arattak.

Eloszlottak a terhek a hazaiaknál. James Hardennek nem igazán ment a játék, mindössze 4/14-es mezőnymutatóval dolgozott és megállt 17 pontnál, azonban rajta kívül még öten érték el a tíz pontot és csapatszinten 50%-kal dobtak mezőnyből. A prímet a 23 pontos Motiejunas vitte, de Ariza, Smith és a dupla-duplázó Brewer is nagyon aktív volt – Terrence Jones viszont kikerült a kezdőből. McHale azt válaszolta a riporter kérdésére, hogy kérdezzék Jonest, aki annyit mondott, hogy személyes okokból nem kezdő – igaz, ez végül sokat nem számított, ő 30, a helyette bekerülő Dorsey pedig 6 percet játszott.

A Rockets legjobb dobói: Motiejunas 23/6, Ariza 17/9, Harden 17/3, Smith 17/6
A Magic legjobb dobói: Oladipo 29/3, B. Gordon 13/3, Vucsevics 11

New Orleans Pelicans – Milwaukee Bucks 85-84

Playoff-védekezést kapott Davis. A Bucks nagyon komolyan felkészült a parádézó erőcsatárból az után, hogy egy hete karriercsúcsot rámolt be nekik – folyamatosan leütközték, karokba ütközött, kőkeményen bántak vele. Nem is ízlett neki igazán a helyzet, mindössze 6/18-as mezőnymutatót produkált, igaz, így is 20 pontos, 12 pattanós dupla-duplát szállított. Három blokkja mellett azonban őt is betakarták ötször, elsősorban Hensoné az érdem a remek védekezésért – ezzel együtt Davis jegyezte a végül győztesnek bizonyuló kettest egy perccel a lefújás előtt.

Iszonyatosan hullámzó meccs volt. A Pelicans 15-0-s etappal kezdett, majd a Bucks lezárta a festéket, felzárkóztak, a hazaiak pedig sorozatban kilenc dobást rontottak – a második negyedben csak tíz pontot szerzett a New Orleans, az elsőt és a harmadikat viszont megnyerték simán. A záró etapban ismét a Bucks került fölénybe, összesen négy (!) mezőnykosarat engedtek a hazaiaknak, közte volt viszont Gordon kulcsfontosságú hármasa és Davis tempója – az utolsó dobás Iljasováé lett, de az üres hármast kiköpte a gyűrű, így kőkemény és élvezetes meccsen aratott sikert a New Orleans.

A Pelicans legjobb dobói: Davis 20, Pondexter 18/15, Asik 16
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 15, Iljasova 15/9, Bayless 14, Henson 14

Los Angeles Clippers – Charlotte Hornets 99-92

Elherdálta az előnyt, de megmenekült a Clippers. Blake Griffin visszatérése utáni második meccsén már kifejezetten jól játszott (19 pont, 8/12 mezőnyből, 11 pattanó), rá és a 23 pontot szóró Redickre építve komoly fórt épített ki a hazai csapat – 22 egységgel vezettek a harmadik negyedben. Innen azonban kőkemény védekezéssel felállt a sokfejű, de pontatlanul támadó Charlotte, még több mint hét perc hátra volt a mérkőzésből, amikor már csak egyetlen ponttal állt jobban a Clippers. Ekkor tudta magát stabilizálni Doc Rivers csapata, hozzászólt Chris Paul is és szoros hajrában végül behúzta a meccset.

Éledezik a Hornets. Azok után, hogy legutóbb még a 70 pontot sem érték el és az utóbbi mérkőzéseken komoly gondjaik voltak a támadójátékkal, ma fejlődést mutattak ezen a téren – Kemba Walker 15 pontot szórt a kispadról és minden kezdőjátékos elérte a tízet. Ugyan a nagy rohanást leszámítva nem dolgoztak túl hatékonyan, ismét lehetett látni az elképzelést és a koncepciót a játékban, ami nélkül biztos, hogy nem jutnának playoffba. A Clippers számára most döntő időszak következik, több papíron könnyű mérkőzést játszanak, amiken nem hibázhatnak – most a Spurs bukását kihasználva az ötödik helyre léptek fel Nyugaton.

A Clippers legjobb dobói: Redick 23, Paul 21/12, Griffin 19
A Hornets legjobb dobói: Jefferson 21, Mo Williams 18/6, Henderson 16

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus