A Knicks hajrát indított a playoffért!

Mára virradóra a szombat este megszokottnál némileg könnyedebb programmal jelentkezett az észak-amerikai profi kosárlabdaliga, hiszen csak hat mérkőzést rendeztek, komolyabb rangadók nélkül. Viszont érdekesség így is bőven akadt a tengerentúlon, hiszen a New York belerondított Zydrunas Ilgauskas mezvisszavonultató ceremóniájába és elhozta a győzelmet Clevelandből, így már karnyújtásnyi közelségben a Knicks számára a rájátszás, a Memphis pedig a vártnál sokkal könnyebben verte el a Charlotte-ot. Jöjjenek a részletek!

Cleveland Cavaliers – New York Knicks 97-107

A triplákkal nyerte meg a Knicks. 14 hármast termeltek be a vendégek 45%-os hatékonysággal (Carmelo Anthony és JR Smith kilencet vállaltak ebből), a negyedik negyedben pedig 80-77-es hátrányból dobtak gyorsan négyet (Prigioni kettőt) és egy 14-1-es futással megfordították a találkozót.  Egyébként a Cavs is jól tüzelt kintről, a 21 pontos, 10 lepattanós, 3 blokkos Spencer Hawes például négyet is értékesített.

Stoudemire visszatér? A hajdani All-Star erőcsatár az utóbbi idő szenvedései után éledezni látszott, március 3-án visszakerült a kezdőbe, azóta pedig 3-1-gyel áll a Knicks, ő pedig 17 pontot és 7 lepattanót átlagol nagyjából 27 perc alatt. A New York egyébként belekapaszkodott az utolsó szalmaszálba, zsinórban harmadik győzelmükkel éppen a Clevelandet előzték meg, 3,5 meccs a hátrányuk a teljesen kifulladó Atlantával szemben – még elérhető a nyolcadik hely.

Ilgauskas mezét felhúzták. A Cleveland ikonikus centerét állva tapsolta a hazai közönség, a 11-es szám pedig a csarnok mennyezetére került – ezt egyébként LeBron James is a helyszínen nézte végig.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 30/9, Hawes 21/12, Jack 12
A Knicks legjobb dobói: Anthony 26/12, Smith 17/15, Stoudemire 17

 

Philadelphia 76ers – Utah Jazz 92-104

Nem engedett többet a Jazz. Bár sokáig vezettek, a 30 pontos (12/15 mezőnyből) karriercsúcsot szóró Tony Wroten vezérletével 91-91-nél utolérte őket a Philly, viszont innentől nem volt pardon – a vendégek egy 13-1-es futással zárták le a találkozót és zsebelték be a győzelmet.

Tankcsapatok. A Philadelphia január végén nyert utoljára meccset és bár a Jazz ellen otthon ideális lehetőség lett volna a győzelemre, a 22 pontos, 8 gólpasszos Hayward, a 19-et szóró Burks, illetve a dupla-duplázó (15 pont, 14 lepattanó, 3 blokk, 6/9 mezőnyből) Favors vezérletével ezúttal jobbak voltak a vendégek. A Sixers egyébként továbbra sem tud távolról dobni, ezúttal 5/22-vel tüzeltek a triplavonalon túlról, de az utóbbi nyolc meccsükön nem kerültek 33 % fölé.

Carter-Williams remekelt a dobáson kívül. Az Év Újonca címért harcban lévő irányító borzasztóan célzott, 2/13-as mezőnymutatóval ért el négy pontot, viszont leszedett hét lepattanót, kiosztott kilenc gólpasszt és szerzett négy labdát.

A 76ers legjobb dobói: Wroten 30, Young 18/3, Anderson 16/5
A Jazz legjobb dobói: Hayward 22/3, Burks 19/9, Favors 15

 

Memphis Grizzlies – Charlotte Bobcats 111-89

A Macik védelme legyűrte a Charlotte-ot. A 14 pontos, 9 lepattanós, 2 blokkos Marc Gasol vezérletével a Memphis 40%-os tartotta a vendégeket mezőnyből és csupán 24%-on a triplavonalon túlról. Ez még nem is lenne annyira meglepő, de a bombaformában lévő Al Jefferson is csupán 17 pontig (7/17 mezőnyből) és 7 lepattanóig jutott, Kemba Walker pedig 3/13-as mezőnymutatót szenvedett össze.

Conley és a centerek. Az irányító húsz pontot szórt, közte 5/7 triplával, így ő jelentette a hazaiak kinti tűzerejét. Bent pedig a Gasol-Randolph páros 30 pontot szedett össze, megfogták Al Jeffersont, ráadásul elévülhetetlen érdemeik vannak abban, hogy 51-40-re a Memphis nyerte a lepattanócsatát.

A Memphis harcban a rájátszásért, a Bobcats sem bánkódik. A Grizzlik jó formába lendültek és megcélozták a nyugati nyolcadik helyet, már csak fél meccsre vannak a Dallas-Phoenix párostól. A Charlotte viszont a sima vereség ellenére is valószínűleg 2010 óta először készülhet a rájátszásra, mivel a hetedik helyen állnak, a mögöttük lévő Atlanta borzasztó formában van és a többiek sem brillíroznak.

A Grizzlies legjobb dobói: Conley 20/15, Randolph 16, Gasol 14
A Bobcats legjobb dobói: Jefferson 17, Douglas-Roberts 15/3, Walker 11/3

 

San Antonio Spurs - Orlando Magic 121 - 112

Csak ránciglták az oroszlán bajszát. A Kawhi Leonard (17 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz, 2 blokk, 2 labdaszerzés) visszatérése óta hibátlan és már a ligaelsőséget ostromoló Spurs a félidőben még hátrányban volt a 23 pontos, 8 lepattanós Tobias Harris húzta Orlandóval szemben, de a fordulás után még magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a már az első negyed után 11 pontnál tartó Tony Parker (30 pont) csapata és érvényesítette is a papírformát.

Danny Green kezd belelendülni. A tavalyi döntő és a finálék történetének legtöbb tripláját értékesítő játékosa, Danny Green sok szenvedés után kezd némiképp kiegyensúlyozottá válni, s ma már 4-ből 4 hármasa jó volt, ezzel kulcsszerepet vállalt a győzelemből.

A Spurs legjobb dobói: T. Parker 30/3, Ginobili 24/6, K. Leonard 17/3
A Magic legjobb dobói: T. Harris 23, Vucsevics 19, Afflalo 17/6

 

Milwaukee Bucks - Washington Wizards 107 - 114

Ez is szorosabb lett a vártnál. OJ Mayo is hiányzott eltiltása miatt a Larry Sanders, Carlos Delfino, Ekpe Udoh trió mellett a hazaiaknál, a ligautolsóhoz képest sokkal magasabb célokért küzdő és amúgy formában is lévő Wizards mégsem tudott átgyalogolni a 25-öt szóró Brandon knight irányította Milwaukee-n, de a hajrában kijött, hogy melyik fél akar inkább nyerni.

Ariza élete formájában. Volt már 10 triplás meccse, 40 pontos karriercsúcsa és hihetetlenül sokoldalú produkciója is az utóbbi hetekben, s most is ő volt a vezér a maga 28 pontos performanszával, amit 12-ből 9-es mezőnyözéssel, benne 7-ből 5-ös triplázással hozott össze, s nem mellesleg volt 7 lepattanója is.

Nagyon mentek a triplák. Az említett Ariza mellett Bradley Beal (23 pont) is öt tvolit értékesített, s neki is csak nyolc kísérlet kellett ehhez, a Washington csapatként 28-ból 15 hármast dobott be, aminek fényében kisebb csoda is, hogy meccsben tudott lenni a Bucks.

A Bucks legjobb dobói: Knight 25/6, Middleton 15/3, Sessions 14
A Wizards legjobb dobói: Ariza 28/15, Beal 23/15, Webster 15/6

 

Los Angeles Clippers - Atlanta Hawks 109 - 108

Könnyedén vette a Clippers? Majdnem ráfázott arra a hatos győzelmi sorozatban lévő LAC, hogy lazára vette a figurát a mélyrepülésben süllyedő Hawks ellen, de végül Jeff Teague (9 pont, 9 gólpassz) elrontotta az első kísérletét a vonalról a hajrában (majd a másodikat, amit nem kellett volna bedobni, értékesítette), így az előtte mindkét hasonló próbálkozását elrontó Blake Griffin (27 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz) nem lett negatív hős.

Crawford visszatért, de a pad gyengélkedett. Hiába volt ott a sérülésből visszatérő Jamal Crawford (3 pont), s a nemrég igazolt Danny Granger (7 pont, 2 gólpassz), Glen Davis (4 pont, 4 lepattanó) duó a hazaiak második sorában a nullázó Turkogluval egyetemben, a Los Angeles-i pad mindössze 21 pontot tett a közösbe, ami messze elmarad a szinttől.

A Clippers legjobb dobói: Griffin 27, Paul 19/3, M. Barnes 17/9
A Hawks legjobb dobói: D. Carroll 19/9, Korver 19/9, Antics 16/9

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus