A Lakers két hosszabbításban nyert a Bulls ellen!

Az arany-lilák remekül játszva okoztak meglepetést, kiütéssel nyert a Memphis, a Bucks és a Pacers

Pau Gasol nem tudott győzelemmel visszatérni korábbi sikereinek színhelyére, a Lakers remekül játszva okozott meglepetést a Chicago ellen az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) csütörtöki játéknapján. A Memphis kiütötte a Denvert, a Pacers a Knicks-t, a Bucks pedig az Orlandót - íme a részletek!

A játéknap legfontosabb jelenetei videós rovatunkban megtekinthetők!

Orlando Magic – Milwaukee Bucks 100-115

Nem volt kérdés. Tökéletesen működött a Milwaukee támadógépezete, az Orlando védekezése nekik sem jelentett problémát. A vendégek 59 pontot szórtak az első félidőben, majd a harmadik negyedben egy 24-5-ös rohammal mosták le ellenfelüket és döntötték el végleg a találkozót. 50% felett zártak mezőnyből, kiosztottak 29 gólpasszt, 48%-kal tripláztak, valamint Sanders és Pachulia nélkül is limitálták Vucsevicset – a Magic centere 8/19-es mezőnymutatóval jutott el 17 pontig.

Eladott labdák és védekezés. A pontatlan támadójáték és az ismételten gyenge védekezés okozta az Orlando zsinórban hetedik vereségét, hiszen 24 alkalommal veszítették el a játékszert, amiből több, mint 30 pontot szerzett a Milwaukee. Már az első félidőt 13 eladott labdával zárták Oladipóék, ezt pedig nem tudták ellensúlyozni – ráadásul sorozatban 11. ellenfelüket engedték száz pont fölé, ami szintén nem éppen a győzelem záloga. Ugyan Oladipo és Payton hozta, amit kell, a padról Willie Green pedig 16 egységet tett hozzá, sőt, a lepattanózást is megnyerték, ez ma nagyon kevés volt az üdvösséghez.

A Magic legjobb dobói: Oladipo 21, Vucsevics 17, Green 16/9
A Bucks legjobb dobói: Bayless 19/6, Dudley 17/9, Middleton 17/9

Indiana Pacers – New York Knicks 103-82

Egy negyed volt a Knicks-ben. Carmelo Anthony vezérletével jól kezdett a vendégcsapat, a kiscsatár 12 pontot rámolt be az első kilenc percben és meg is lógott tízzel a New York. A folytatásban azonban teljesen megfordult a mérkőzés, csak az történt a pályán, amit a Pacers akart – a két középső negyedben 67-32-re nyertek Hibberték és tükörsimán húzták be a találkozót. A Knicks a nagyszünet után 14/42-t dobott mezőnyből, Anthony is csak hat pontot tett hozzá kezdeti tizenkét egységéhez, Derek Fisher szerint nem küzdöttek végig – igaz, ezt játékosa, Tim Hardaway Jr. cáfolta, szerinte csak nem estek be a dobások.

Pontosan játszott az Indiana. Lassan, türelmesen, de hatékonyan vezette támadásait a hazai csapat, a periméterről Stuckey (22 pont, 8/13 mezőnyből), bentről pedig Hibbert (18 pont, 10 pattanó, 9/11) emelhető ki, de mind a 11 pályára lépő játékos megkapta a dobásait. Szétosztottak 25 gólpasszt és 50% felett zártak mezőnyből, amihez a 49-33-ra megnyert lepattanózás is hozzájárult – a palánk alatti különbség még brutálisabb, ha az 50-26-os arányt nézzük a festékből szerzett pontok tekintetében. Erre a dominanciára nem volt válasza a vendégcsapatnak, mindössze 13 büntetőt harcoltak ki és teljesen tanácstalannak tűntek támadásban – a Pacers nyolc vereség után tudott újra nyerni.

A Pacers legjobb dobói: Stuckey 22/3, Hibbert 18, West 10, S. Hill 10/6
A Knicks legjobb dobói: Anthony 18/6, Amundson 17, Hardaway Jr. 11/6

Memphis Grizzlies – Denver Nuggets 99-69

Az első negyedben eldőlt. Borzalmasan kezdte a meccset a Nuggets, képtelenek voltak betalálni kintről, de közelről is nagyon pontatlanok voltak – miután sorozatban kilenc dobást hibáztak, végül mindössze tizenegy ponttal zárták az első játékrészt. Ugyan később tudtak kozmetikázni, a harmadik negyedben egy újabb futással végleg lezárta a találkozót a Memphis, a záró etapban már főleg a második sor volt a parketten. A Denver mindössze 33%-kal dobott mezőnyből, 2/26-os triplamutatójuk nagyon árulkodó – egyrészt nem jutottak el a festékig, másrészt egészen gyatrán dobtak kintről.

Elöl a Grizzlies sem villogott. Nem kellett semmi extrát mutatniuk a hazaiaknak támadásban, a kőkemény védekezés és a Nuggets borzasztó dobóformája bőven elég volt a kiütéses győzelemhez. Zach Randolph azért arra vigyázott, hogy a dupla-dupla ma se maradjon el, 15 pontja mellé 17 pattanót kapott le, a 30. születésnapját ünneplő Marc Gasol viszont nem szaggatta az istrángot. Mike Conley nem lépett pályára, Vince Carter pedig megsérült, a veterán dobóhátvéd a második negyedben kapott oda bal lábához, le kellett támogatni a pályáról és nem tért már vissza. Jeff Green egyébként büntetőt hibázott, ezzel első Memphis-szabaddobását rontotta el és 45 sikeres egypontosból álló sorozata szakadt meg.

A Grizzlies legjobb dobói: Randolph 15, Green 13/6, Lee-Calathes-Udrih 11-11-11/6
A Nuggets legjobb dobói: Faried 10, Chandler 10, Lawson 9

Los Angeles Lakers – Chicago Bulls 123-118 - kétszeri h. u. 

Parádés végjáték. Szinte végig, az első negyedtől kezdve vezetett a Lakers és bár a fordulás után erősített a Bulls, az utolsó másfél percig úgy tűnt, simán célba érnek az arany-lilák. Azonban hetven másodperc alatt kilencpontos hátrányt dolgozott le a Chicago és az LA-be visszatérő Pau Gasol kosara után jöhetett a hosszabbítás. Itt már jól játszott a 35 pontos karriercsúcsát beállító Jimmy Butler által húzott vendégcsapat, de a szintén nagy estét produkáló Jordan Hill tempójával kicsikarta a második ráadást a Lakers. Itt kissé meglepő módon a hazaiak voltak a frissebbek és pontosabbak, így megszakították kilenc mérkőzés óta tartó vereségsorozatukat és nagy skalpot gyűjtöttek be.

A kicsik ellen nem megy. Azok után, hogy meglepetésre kikapott a Heattől, majd remekül játszva hozta a lehetetlent és nyert a Golden State otthonában, újra leeresztve kosarazott a Bulls. A remeklő Butler mellett jól játszott és fontos kosarakat szerzett Gasol, de Derrick Rose 7/26-os mezőnymutatóval riogatott és más sem tudott fellépni, mindössze 41%-kal dobtak és a védekezésük is szétcsúszott. A hazaiaknál Jordan Hill (26 pont, 12 pattanó) volt a vezér, de Ellington és az ex-chicagói Boozer is jól játszott, így Bryant, Young, Price és Black nélkül is behúzták a derbit – még úgy is, hogy összesen 3/9-es triplamutatóval zártak. Ezek a győzelmek nagyon hiányozhatnak a Bullsnak, leszakadtak a második helytől és közelít rájuk a Cavs, komolyan kell most már venniük a negatív mérlegű csapatok elleni meccseket is.

A Lakers legjobb dobói: Hill 26, Ellington 23/3, Clarkson 18/3
A Bulls legjobb dobói: Butler 35/3, Gasol 20, Rose 17/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus