A Lakers nyerte a Las Vegas-i nyári ligát, Ball az MVP

A Los Angeles Lakers nyerte az idei Las Vegas-i nyári ligát - a döntő MVP-je az 1/27-en kiválasztott Kyle Kuzma lett, az egész nyári liga legértékesebb játékosa pedig a fináléban pályára sem lépő Lonzo Ball, aki rekordot is döntött. Kihirdették az SL első és második ötösét is.

Las Vegas, 11. nap, döntő

Portland TrailBlazers - Los Angeles Lakers 98-110

Három negyedig nagyon szoros volt a találkozó, aztán a negyedik felvonás elején ellépett ellenfelétől az aranysárga-lila alakulat, és már nem is engedte vissza az oregoniakat a meccsbe. A győztesnél nem játszott Lonzo Ball a tegnapi vádlihúzódása miatt, így a döntő MVP-jének Kyle Kuzmát (30 pont, 6/10 tripla, 10 pattanó) választották - mellette Matt Thomas (25 pont, 5/5 tripla), Vander Blue (20 pont, 6 gólpassz, 5-5 pattanó és eladott labda), Alex Caruso (15 pont, 9 gólpassz, 7 pattanó, 5 eladott labda), Ivica Zubac (12 pont, 9 pattanó), illetve a padról Travis Wear (10 pont, 5 pattanó, 3 gólpassz) is jók voltak. A túloldalon az idei első körös Caleb Swanigan (25 pont, 12 pattanó, 7 gólpassz, 3 szerzett labda), Jarnell Stokes (16 pont, 5 pattanó, 3-3 szerzett és eladott labda), Jake Layman (21 pont, 7 pattanó) és Jorge Gutierrez (14 pont, 5 gólpassz) vitték ezúttal is a prímet.

Hiába nem játszott a döntőben, Lonzo Ball lett az egész nyári liga MVP-je - az 1/2-n kiválasztott irányító 9.3 gólpasszt átlagolt, ami a legtöbb a nyári ligák történetébebn. Kihirdették a nyári liga All-NBA ötöseit is.

Első csapat

Lonzo Ball (Los Angeles Lakers)
John Collins (Atlanta Hawks)
Josh Jackson (Phoenix Suns)
Dennis Smith Jr. (Dallas Mavericks)
Caleb Swanigan (Portland TrailBlazers)

Második csapat

Cheick Diallo (New Orleans Pelicans)
Bryn Forbes (San Antonio Spurs)
Kyle Kuzma (Los Angeles Lakers)
Wayne Selden Jr. (Memphis Grizzlies)
Jayson Tatum (Boston Celtics)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus