A Lakerst is legyőzte, már tíznél jár a Boston

Tatum megsérült - Durant nélkül is szétszedte a Wolvest a GSW - ismét győzött a Pistons és a Magic - pontpárbajt nyert a Heat. 

Ugyan Al Horford nem játszott és Jayson Tatum megsérült, így is felülmúlta a Lakerst a Celtics, így Kyrie Irvingék sorozatban tizedik győzelmüket aratták az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában. Simán hozta a Minnesota elleni rangadót a címvédő Warriors, a gárda Kevin Durant nélkül is 24 pontot vert riválisára - győzött a Detroit és a Miami is. 

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

Detroit Pistons - Indiana Pacers 114-97

Az első negyed után kontrollálta a meccset a Pistons. A nyitó tizenkét percben még kicsit rozsdásan működött a hazai védekezés, de a nyolcpontos hátrányból hétpontos előny lett már a nagyszünetre, majd a fordulás után egy 13-0-s rohammal törték meg az ismét felkapaszkodó Pacers lendületét. Az újabb vendégrohamot aztán egy 8-0-s futással fojtották el a záró etap elején, innentől pedig nem volt kérdés - a festékből 56-36-ra nyert Van Gundy alakulata, 50-38-ra húzták be a lepattanózást Drummondék és amellett, hogy támadásban 50% felett dobtak, védekezésben is kiváló munkát végeztek. A Detroit így az utóbbi hét mérkőzéséből hatot megnyert és 8-3-ról folytatja az Atlanta ellen úgy, hogy már három meccs az előnye a divízión belül. 

Semmi sem működött. Ahogy az eddigi mérkőzéseken, úgy most sem volt túl hatékony az Indiana védekezése, a tizenkét találkozóból tizedik alkalommal kaptak száz pont felett Oladipóék, kicsit sem tudták lelassítani a Pistons gépezetét - ennél viszont fájóbb, hogy elöl is szenvedtek és az csak negyedszer fordult elő idén, hogy ne dobjanak legalább száz pontot. Ez a kettő együtt nyilvánvalóan nem eredményezhet győzelmet, a Domantas Sabonist nélkülöző gárda zsinórban negyedszer kapott ki, ezt a negatív szériát Chicagóban törheti meg szombat hajnalban. 

A Pistons legjobb dobói: Harris 23/15, Jackson 18/6, Drummond 14, Bradley 14/6 
A Pacers legjobb dobói: Oladipo 21/9, Jefferson 19, Young 16/6

Orlando Magic - New York Knicks 112-99

Irányítóval minden könnyebb. Az előző két, pocsék támadójátékot hozó mérkőzés után most ismét szárnyalt az Orlando, ebben pedig óriási szerepe volt Elfrid Payton visszatérésének: az előző nyolc találkozót kihagyó karmester 11 pontos, 11 gólpasszos dupla-duplával, 6 lepattanóval, valamint 2-2 labdaszerzéssel és blokkal segítette csapatát és megkönnyítette a többiek dolgát. Ennek köszönhetően mindenki azt csinálhatta, amiben a legjobb, Vucsevics, Fournier és Gordon is kiváló hatékonysággal jutott húsz pont fölé, bőven jutott energia a védekezésre (16 labdaszerzés), illetve az ebből való indulásra (21-4-re nyertek gyorsindításból) is - ugyan ehhez képest szorosan alakult a találkozó, de összességében az történt a pályán, amit a hazaiak akartak. Frank Vogel alakulata így 7-4-es mérleggel folytathatja, szombat hajnalban Phoenixbe látogat.

Hiányzott Porzingis. Az idei szezon eddigi második legjobb pontszerzője kisebb könyök- és bokasérülése miatt pihenőt kapott a Knicksnél, a helyére bekerülő Michael Beasley (4 pont, 2/5 mezőnyből) pedig finoman szólva sem tudta őt pótolni, így papírforma volt, hogy vereséget szenvednek. Könnyen azért nem adták magukat, a rengeteg eladott labda és a harmatos védekezés mellett támadásban Hardaway Jr. (26 pont, 11 lepattanó) vezérletével igyekeztek, a második negyedben vezetni is tudtak perceken keresztül, igaz, a fordulás után már végig tisztes távolból követték az Orlandót. A gárda három győzelem után kapott ki újra, de érdekesség, hogy hiába a jónak számító 6-5-ös mérleg, ez jelenleg csak a divízió negyedik helyére elég a Boston, a Toronto és a Philadelphia mögött. 

A Magic legjobb dobói: Vucsevics 24/9, Fournier 23/9, Gordon 21/12 
A Knicks legjobb dobói: Hardaway Jr. 26/3, McDermott 13/9, Lee 12/3

Boston Celtics - Los Angeles Lakers 107-96

Megvan a tizedik. Sorozatban tizedszer győzött a Boston a 0-2-es rajt óta és továbbra is őrzi ligaelső pozícióját, bár ezúttal nem jött könnyen a siker: Al Horford az agyrázkódási protokoll miatt nem játszott, Jayson Tatum bokasérülés miatt még az első félidőben kivált, a szintén kisebb sérülést szenvedő Kyrie Irving pedig pocsékul (19 pont, 7/21 mezőnyből, 0/7 tripla) dobott ezen az estén. A hamar megszerzett húszpontos előny el is illant a harmadik negyedben és két egységnyire közelített a Lakers, ekkor azonban megkeményítette a Tatum nélkül közel sem olyan hatékony védekezését a vendéglátó, támadásban előlépett Aron Baynes (21 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz), valamint Marcus Morris (18 pont, 3/6 tripla), hozzászólt Irving is és stabilizálta magát a gárda - az utolsó játékrészt már sikerült kontrollálniuk, így 40% alatti mezőnymutatóval is behúzták a mérkőzést. 

Ball kapta az ívet. A bostoni publikum nem kímélte a Lakers üdvöskéjét és minden alkalommal pfújolt, ahányszor csak az újonc labdához ért - Ball nem is játszott jól, négy blokkja extrának számít ugyan, de ismét csak 4/15-öt dobott mezőnyből. Pedig nem kellett volna sok a vendégek bravúrjához, csak egy kicsit jobb dobóforma: másfél negyed után nagyon megfogták a Bostont és eltüntették a húszpontos hátrányukat, viszont nem akadt senki, aki igazán a gárda élére állt volna támadásban. Az 5/24 tripla sem segített, de különösen a kulcsfontosságú negyedik negyedben szenvedtek, amikor 5/18-at hajítottak mezőnyből hat eladott labdával súlyosbítva - ez nem fért bele, így ismét 50% alá csúszott a mérlegük. 

A Celtics legjobb dobói: Baynes 21, Irving 19, Morris 18/9 
A Lakers legjobb dobói: Clarkson 18/6, Ingram 18, Randle 16

Phoenix Suns - Miami Heat 115-126

A Heat nyerte a dobópárbajt. Finoman szólva sem a védekezésről szólt a találkozó, így még a Miami 16 pontos előnye sem számított semmit az első félidőben, néhány elrontott támadás elég volt ahhoz, hogy visszakapaszkodjon a Suns. A floridaiak összességében végig vezettek, nagyrészt tíz pont feletti előnnyel, de folyamatosan menekülniük kellett a kosarakat stabilan hozó hazaiak elől - az utolsó három percben a visszatérő Dion Waiterstől kellett két fontos kosár, hogy bebiztosítsák a győzelmet, ezt követően már nem volt esélye a Phoenixnek. Hassan Whiteside (23 pont, 10 lepattanó, 4 blokk) nagyon komoly faktor volt a palánk alatt és a Goran Dragic (29 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz) által húzott vendégeknél a nyolc pályára lépő játékosból heten is elérték a tíz pontos határt - fontos győzelmet arattak az idegenbeli túrájukon, most mennek tovább Salt Lake Citybe.

Védekezés nélkül nehéz. Hiába szórt 115 pontot a Suns, hiába vállalt ebből harmincat Devin Booker, amíg nem tanul meg védekezni az együttes, addig nagyon nehéz dolga lesz - ezúttal csak egy-két percre, átmenetileg tudták lelassítani a Miamit, így végig rohantak az eredmény után. Ez azonban végül csak arra volt jó, hogy szoros mérkőzést játsszanak, utolérni nem tudták ellenfelüket, csak egyetlen negyedet úsztak meg harminc kapott pont alatt, ráadásul Tyson Chandler nélkül a palánk alatt is komoly hátrányban voltak - a lepattanózást 53-34-re veszítették el, így még nehezebb dolguk volt. Úgy tűnik, hogy elmúlt a Triano-varázs a Sunsnál, sorozatban négyszer kaptak ki és 4-8-cal fogadják az Orlandót. 

A Suns legjobb dobói: Booker 30/3, James 18/6, Warren 16 
A Heat legjobb dobói: Dragic 29/3, Whiteside 23, Waiters 16/6

Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 125-101

A második félidőben gálázott a Warriors. Kisebb combsérülése miatt kihagyta ezt a találkozót Kevin Durant, de a többiek nélküle is csak az első félidőben adtak esélyt a Minnesotának. Az első negyedben még kissé akadozott a hazaiak támadójátéka, a másodikban már kezdett felpörögni, majd a fordulás után átrohantak ellenfelükön: 44 pontos negyedet produkáltak, ami még náluk is szezoncsúcsnak számít, előnyük pedig elérte a húsz egységet. A védekezésükkel ezúttal is minden rendben volt, szépen limitálták a Minnesota fegyvereit, de most elöl is magukra találtak: Curry egy tripla-duplával kacérkodott (22 pont, 8-8 lepattanó és gólpassz), Klay Thompson az említett harmadik negyedben szórta meg magát igazán, csapatszinten pedig végül 56,5%-os mezőnymutatóval, 37 gólpasszal és kilenc blokkal zártak. A társaság sorozatban ötödik győzelmével átvette a vezetést Nyugaton, most egészen vasárnap hajnalig pihenhetnek, majd fogadják a Philadelphiát.

Csak asszisztált a Wolves. Nem voltak egy súlycsoportban a felek, amíg gyengén dobott a Durantet nélkülöző GSW, addig volt partiban a vendégcsapat, a fordulás után már esélye sem volt a szoros mérkőzésre. Butlerék is elég gyengén céloztak, első tizenegy triplakísérletüket mellélőtték és senki nem tudott igazán vezérré válni, a fordulás után pedig már védekezésben is csak nyomozták a labdát. A szép győzelmi sorozat így egy komoly pofonnal ért véget, de legalább közelről látták a fiatalok, hogy mi is a cél - vasárnap hajnalban a Suns ellen lehet javítani az így is jól mutató 7-4-es mérlegen.

A Warriors legjobb dobói: Thompson 28/18, Curry 22/6, Casspi 13/3
A Timberwolves legjobb dobói: Wiggins 17/3, Towns 16/3, Gibson 14, Teague 14/3

A tabella ide kattintva megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus