A ligaelsőhöz látogat a Bulls! (Sport1)

Hajnalban Golden State - Chicago rangadó, ezen felül pályán a száguldó Cleveland, valamint összecsap a Dallas és a Memphis is. 

A Golden State fogadja Rose-ékat a játéknap rangadóján, ezt ráadásul a Sport1 is közvetíti – ezen felül pályán a száguldó Cleveland, valamint összecsap a Dallas és a Memphis is. Nézzük, mit kell tudnunk a mérkőzések előtt!

Indiana Pacers – Toronto Raptors 01:00

DeRozan legutóbb visszatalált korábbi formájához azok után, hogy öt pontot átlagolt az elmúlt három meccsen – a Detroit ellen újra 25 egységgel jelentkezett már. Ha ő hozza magát, akkor támadásban megvan a Raptors, amin viszont azonnal javítaniuk kell, az a védekezés, a Pistons is szétlőtte őket kintről, de az utóbbi időben egyébként sem nagyon tudnak megfogni senkit. Elöl minimum tartaniuk kell a Drummondék ellen mutatott formájukat, bár az Indiana is jól dobott Rudez vezérletével az Orlandóval szemben. A festékben Valanciunas és Hibbert küzdhet szépet, de a periméteren mindenképp dominálniuk kell Lowry-éknak. A Toronto idén még nem nyert három meccset zsinórban, a Pacers viszont egy győzelemmel még mindig harcban lehet a keleti 8. helyért.

Detroit Pistons – Cleveland Cavaliers 01:30

A Cavaliers most már kétséget kizáróan bombaformában van, a Thunder elleni győzelem is megmutatta, mentálisan mennyire erősek LeBronék – támadásban jelenleg rengeteg jó formában játszó és egymáshoz egy csapásra illeszkedő játékosuk van. A Detroit nagy szériája már a múlté, Brandon Jennings sérülése valószínűleg beteszi náluk a kaput – ugyan DJ Augustin nagy meccset hozott (35 pontos karriercsúcs) legutóbb, az azért nem reális, hogy folyamatosan ezen a szinten teljesítsen. A palánk alatt azért ma is fölényben lehetnek a vendégek, de Mozgov és esetleg Thompson képes lehet felvenni a versenyt a Drummond-Monroe párossal – miközben Jamesékre egyetlen igazi védő sincs a túloldalon. Egyértelműen a Cavs az esélyes és bár a Pistonsnak elméletileg meglehet a fegyvere, nagyot kellene alakítaniuk védekezésben a győzelemhez.

Miami Heat – Milwaukee Bucks 01:30

Hassan Whiteside-tól volt hangos a liga a Bulls elleni produkciója után, a fiatal center 12 sapkát osztott ki Gasoléknak – az ő jó játékára égető szüksége van a Miaminak. A Milwaukee próbál tapadni a Clevelandre, elsősorban nagyon agresszív védekezésükre alapozva – az utóbbi 15 mérkőzésükön 88,9 pontot kaptak átlagban és a Miamit is 90 alatt tartották idei két összecsapásukon. A Heatnek elsősorban támadóoldalon kell összeszednie magát, védekezésben ők sem teljesítenek rosszul, illetve a Bucks már zsinórban tíz találkozón nem jutott száz pont fölé, így ha ennyit tudnának dobni Wade-ék, az jó eséllyel elég lenne a győzelemhez. Mindenesetre Whiteside mellett Bosh is kényelmesebben érzi magát és az atletikus center (aki 12,3 pontot, 8,6 pattanót és 4 sapkát átlagol, mióta képbe került) több helyzet biztosít a többieknek is – ráadásul a Bulls ellen Wade is visszatalált korábbi önmagához.

Dallas Mavericks – Memphis Grizzlies 02:30

Zach Randolph visszatérése óta újfent a liga egyik legjobb csapatának tűnik a Memphis, akik viszont a múlt héten egyszer már kikaptak Nowitzkiéket – most idegenben készülnek a revansra. Akadozik a Mavs támadógépezete, ugyan a német erőcsatár 44%-kal triplázik otthon, legutóbb a korábban borzalmas Rondo is magára talált és Ellis is 36-ot szórt, valahogy nem úgy működik a rendszer, mint a szezon elején. A festékben még Tyson Chandlerrel együtt is valószínűleg fölényben lesznek a vendégek, viszont Mike Conley csuklósérülés miatt jó eséllyel nem lép ma pályára – igaz, tegnap is 15-öt szórt a helyén Udrih. Tony Allen viszont valószínűleg játszhat ma, neki kulcsszerepe lehet védekezésben Ellisszel szemben. A Dallas zsinórban harmadik vereségével leszakadna a Rockets-Clippers párostól és lassan beérné őket a Spurs, így nagyon fontos lenne a győzelem – ha viszont a Grizzlies nyer, megszilárdíthatja második helyét Nyugaton.

Golden State Warriors – Chicago Bulls 04:30 (TV: SPORT1 – ÉLŐ)

A Chicago meglepő vereséget szenvedett a Miamitól, ezeket pedig most már egyre kevésbé engedheti meg magának, ha versenyben akar lenni Keleten – igaz, az Atlantát leszámítva a riválisok is hibáznak. Most ahhoz a Golden State-hez látogatnak, akik a liga legjobb hazai mérlegével állnak, eddig egyetlen egyszer kaptak ki otthon, ráadásul a vendégeknél Noah és Dunleavy állapota is kérdéses. A GSW-nél minden rendben van, a Curry-Thompson párosra nincs ellenszer, de Draymond Greenék révén rengeteg opciójuk van elöl-hátul váltani és alkalmazkodni – amikor nem megy nekik, akkor is jöhetnek az extrák, ahogy a Boston ellen is ellensúlyozták a gyenge játékukat. Ha a Chicago a Heat elleni formáját hozza, nincs kérdés, az Oracle-ben még ők is csak a legjobb játékukkal tudnak nyerni, nincs egyetlen olyan poszt sem, ahol fölényben lennének, a teljesítményük ingadozó – extra kell Rose-éktól főleg védekezésben a sikerhez.

Los Angeles Lakers – Washington Wizards 04:30

A Wizards győzelemmel kezdte a négymeccses túrát, John Wall pedig visszatalált korábbi ponterős formájához és 44-et dobott az utóbbi két találkozón – ma sem igazán látni, hogy a Lakers hogyan fogja őt megállítani. Ha az irányító jól játszik, csapata általában nyer, ha 18 pontig eljut, 17-4-re áll a Wizards és ha bontja a védelmeket, nem nagyon tudják levédekezni. A Lakers majdnem 115 pontot kap meccsenként, ezt pedig Kobe Bryant nélkül nem fogják túldobni – ha az ellenfél nem éri el a százat, 24-1 a fővárosiak mérlege. Jelenleg nincs olyan poszt, sem olyan faktor, ami miatt a hazaiak lennének az esélyesek, Youngon kívül igazi „vadállat” dobójuk sincs, aki egy jobb napján egymaga meccset nyer és ő sincs jó formában. A Lakers 84 pontot dob 40%-kal átlagosan az utóbbi három találkozón és ennél jobbra ma sem számíthatunk tőlük – ezzel pedig nem fognak meccset nyerni.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus