A mai főmenü: Pistons - Pacers (Sport 1)

Ma éjjel kilenc meccset rendeznek az NBA-ben, s a játéknap egyik legnagyobb rangadóját, a Detroit - Indianát a Sport 1 jóvoltából itthon is élőben láthatjuk a TV-képernyők előtt. A Mavericks és a Lakers csatája is mindig pikánsnak számít, de a Portland - Houston párosítás is kiemelhető a "maradék" választékból. Nézzük, mit érdemes tudnunk a játéknap előtt!

 

Toronto Raptors - Miami Heat (01:00)

A Raptors előtt is a nagy lehetőség, egy nem éppen formában lévő Miamit kellene elkapnia saját közönsége előtt a torontói alakulatnak, de ehhez elengedhetetlen lenne a Lowry, Gay, DeRozan, Valanciunas négyesfogat jó játéka - egy időben. A floridaiak nyilván nem szeretnének maguknak újra negatív mérleget, s pár ébresztő jellegű pofon után összeszedettebbek is lehetnek, de egykori Raptors-játékosuk, Chris Bosh ma nem áll rendelkezésre, úgyhogy nélküle kell megnyerni a csatát.

Brooklyn Nets - Utah Jazz (01:30)

A Nets szezonkezdete sem lett valami fényes, de a Jazz két vállra fektetése Brooklynban több, mint kötelező Jason Kidd fiai számára, akkor is, ha Andray Blatche esetleg mégsem lesz bevethető kisebb sérülése okán. Deron Williamsnek biztosan különleges lesz ez a derbi az egykori klubja ellen, bár sok régi harcostárssal nem találkozik majd a parketten az újjáépülő Utah-ban.

Detroit Pistons - Indiana Pacers (01:30, TV: Sport 1, ÉLŐ)

A Pistons és a Pacers játszotta egymással az előző évtized legbotrányosabb meccsét, melyen Ron Artest egy emlékezetes verekedés egyik fő beindítója lett, ám rengeteget változtak már az idők azóta, ugyanakkor a rivalry újjáléedhet a felek közt, hiszen elég jó kerettel rendelkezik mindkét gárda ebben a szezonban. Brandon Jennings már visszatért a detroitiaknál, hazai környezetben nem is lehet vele a fedélzeten más a Pistons célja, mint a győzelem, a Granger nélkül is menetelő Indianának viszont van olyan egységes csapata, hogy idegenben is képes legyen egy ilyen rangadót behúzni.

New York Knicks - Charlotte Bobcats (01:30)

A Knicks még most is JR Smith eltiltását nyögi, de legalább ma már visszakaphatja a műtétből felépülő Amare Stoudemire-t, a Bobcats ellen viszont nem számíthat érdemben, hogy milyen állapotban tér vissza és mennyit tud segíteni STAT, kötelező a győzelem a Nagy Alma kedvenceinek, pláne mivel Al Jefferson még nem bevethető a Charlotte-nál.

New Orleans Pelicans - Phoenix Suns (02:00)

A Pelicans a Dragic távollétében azért a lendületéből is vélhetően veszt Phoenixet fogadja, s muszáj javítania eddigi negatív mérlegén, ugyanis nem sikerült jól az idényrajt Monty Williams legénységének. Az Eric Bledsoe irányította Suns ugyan szépen startolt, de komoly meglepetés lenne, ha idegenben verné Anthony Daviséket az arizonai együttes.

Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers (02:30)

A Mavericks és a Lakers tavaly ádáz küzdelmet vívott egymással a PO-ba jutásért, s vélhetően idén is hasonló lesz a felállás, így pláne érdekes lehet ez a párosítás. A Los Angeles-iek Kobe Bryant nélkül sem inkompetensek, de Dallasban nyerniük nem lesz könnyű, ehhez komoly betli kellene a texasiak külső és belső sorától egyaránt.

Denver Nuggets - San Antonio Spurs (03:00)

A Nuggets tavaly otthon verhetetlennek tűnt, ám az új évadban azonnal megtört ez a varázs és a vereség után érkező Spursszel szemben még rosszabbra fordulhat a helyzet, a Gallinari, Chandler duó nélkül küzdő coloradóiak finoman szólva sem favoritok a csata előtt.

Portland Trail Blazers - Houston Rockets (04:00)

A Blazersnek a cserepad gyengeségei ellenére is van sansza a mutatós idénykezdetre, ezt meg is dobhatná egy Rockets elleni diadal, ami azért Patrick Beverley távollétében is bravúrnak lenne mondható az oregoniak részéről. Legutóbb a San Antoniót kapta el a LaMarcus Aldridge fémjelezte Portland, de James Hardenék két vállra fektetése is hasonlóan nagy papírforma-borulást jelentene, mint az a siker.

Sacramento Kings - Atlanta Hawks (04:00)

A Kingsnek muszáj javítania, hiszen hiába a lendület, már volt egy igencsak kiábrándító zakója a sacramentói együttesnek, mely egyelőre Vasquezzel kezd, de a padról bejövő Isaiah Thomastól egészen extra performanszokat kap a kispadról. A Hawks Los Angelesben vérzett el legutóbb a Lakers vendégeként, s ma nem kevésbé sansztalan, mint a hazai gárda, így komoly izgalmakat, illetve fordulatokat várhatunk ezen a fronton.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus