A Memphis ellen állítaná meg a zuhanást az OKC

Folytatná jó szériáját a Boston - a Chicago is kihasználná a Houston gyengélkedését - kilenc találkozót rendeznek hajnalban.

 

Orlando Magic - Toronto Raptors 01:00

A két csapat pár napja találkozott, és akkor meglepetésre egypontos győzelmet aratott a Magic Torontóban. A Raptors azóta egy hosszabbításos győzelem mellett három negyednyi jó játékkal kikapott Bostonban, míg az Orlando két szoros vereséget szenvedett el, tehát ahogy legutóbb, úgy most is inkább a Toronto felé billen a mérleg nyelve - még idegenben is Casey csapata az esélyesebb, legalábbis papíron. Kyle Lowry szenzációsan játszik, ilyen szintet megközelíteni sem tud senki a hazaiaknál, akiknél ugyan visszatért Evan Fournier, de a támadójátékuk minősége így sem verdesi az eget. Mindez viszont igaz volt az előző egymás elleni meccsükön is, ahol mégis győzni tudott a Magic - kulcsfontosságú hiányzó most csak DeRozan lehet, a hazaiaknál nincs ilyen.

Brooklyn Nets - Indiana Pacers 01:30

Ez kötelező meccs a Pacers számára, a vendégek igyekeznek közelebb lopózni a keleti élmezőnyhöz, és ezt jelentősen hátráltatja, ha kikapnak a ligautolsó otthonában - akárhogy is, de hozniuk kell ezt a találkozót. Legutóbb nem játszottak igazán jól, de így is nyertek a Magic ellen, és sorozatban négy győzelemnél járnak, ráadásul az utóbbi tizenöt meccsükből tizennégyet behúztak, kifejezetten jó formában vannak. A Nets reménytelenül utolsó, összesen kilenc találkozót nyert meg a gárda az eddigi 49-ből, az egyetlen reménye a hazai pálya lehet - a Pacers viszont éppen legutóbb nyert egymás után két idegenbeli meccset először. Meghatározó sérült egyik oldalon sincs, Kenny Atkinson variálta mostanában a kezdőötösét, de ez eddig nem osztott, nem szorzott.

Detroit Pistons - Minnesota Timberwolves 01:30

A Pistons három vereség után Caldwell-Pope karriercsúcsával nyert legutóbb, míg a Wolves egy jobb széria után komoly pofont kapott Clevelandben - ezt a kisiklást leszámítva jó formában van a gárda, és még idegenben is ők tűnnek esélyesebbnek. Kérdés, hogy abból a vereségből hogyan jönnek ki, hogy mire megy egymással Towns és Drummond a palánk alatt, illetve hogy Caldwell-Pope mennyire tudja megfogni Wigginst - vagy éppen fordítva, ha az előző meccsből indulunk ki. A szezon korábbi időszakában simán nyert a Detroit Minnesotában, de azóta kategóriákkal jobb lett a Wolves - Townsnak viszont van mit bizonyítania, azon az estén simán elbukott Drummond ellen.

Houston Rockets - Chicago Bulls 02:00

A Houston back-to-backet játszik, ráadásul kifejezetten rossz formában van, az utóbbi hetekben 50% körüli csapatnak számít - a Bullsnál ennél súlyosabb gondok vannak csapaton belül, de az előző két találkozójukat így is megnyerték. Ha azt a formát tudják hozni (121 és 128 pont), akkor most is jó esélyeik lehetnek, kérdés, hogy képesek-e azt a szintet tartani, Butler és Wade mennyire lesz egyben, és ehhez mérten mit mutat a Rockets védekezése. A hazaiaknak éppen a támadójátékkal van problémája, nem ülnek a dobások, amik eddig ültek, és egyelőre nem igazán látni, hogy hogyan oldják meg - James Harden most Butlerrel találkozik, egyedül nem biztos, hogy képes lesz szállítani a győzelmet.

Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 02:00

Enes Kanter kidőlését a vártnál is jobban megérezte az OKC, azóta háromból háromszor kikapott a társaság, 91, 94 és 100 dobott ponttal, tulajdonképpen esélytelenül - igaz, a Cavs, a Spurs és a belendülő Bulls volt az ellenfél. Most sem lesz könnyű dolguk, a Grizzlies jó formában van, az előző három meccsét behúzta a gárda, támadásban Marc Gasolra építve nagyon jól működnek mostanában, és ha ezt a lendületet megőrzik, Oklahoma City-ben is esélyesnek számítanak. A vendégek centerét Adams veheti kezelésbe, Westbrookot pedig Conley vagy Allen, így a fő fegyverekre papíron jó opciók vannak mindkét oldalon - a festékben azért erősebb lehet a Grizzlies. Kérdés az is, hogy Westbrook "bekattan-e", ilyen gyenge szériáknál elő szokott fordulni nála egy-egy 30 mezőnykísérletes meccs...

Boston Celtics - Los Angeles Lakers 02:00

Zsinórban öt győzelemnél jár a Boston, és bár egyelőre csak halkan, de szép lassan odakúszik az MVP-esélyesek listájára Isaiah Thomas - az irányító egészen elképesztő formában van, olyan negyedik negyedeket hoz, amikkel sorban szállítja a győzelmeket. Jelenleg kategóriákkal jobb csapatnak számít a Celtics, ugyan nyert egy meccset a Lakers D'Angelo Russell vezérletével, de most back-to-backet vív, előző este Washingtonban ugyan nem játszott rosszul, de különösebben jól se - a fáradtság sem szól mellettük, Julius Randle ráadásul nem is 100%-os. A vendégeknek nincs védőjük Thomasra, és elnézve a Celtics irányítóját, meglepő lenne, ha túl dobnák dobni ellenfelüket Clarksonék.

Denver Nuggets - Milwaukee Bucks 03.00

A Bucks éppen egy cserén van túl, bár egyelőre valószínűleg sem Hibbert, sem Hawes nem fog pályára lépni, ezzel sokat nem veszítenek - az elküldött Plumlee-nek gyakorlatilag semmilyen szerepe nem volt a gárdánál. A Denvernél viszont most is lehetnek fontos hiányzók, és ezekben a hetekben elúszhat számukra a szezon: azok után, hogy remek játékkal playoff-helyre zárkóztak, megsérült Mudiay, megsérült Jokics, megsérült Barton és most lehet, hogy rajtuk kívül Gallinari sem léphet pályára, így pedig nem lehet sok keresnivalójuk. Védekezésben egyébként sem túl acélosak, ezt most a gyenge formában lévő, de a playoffért kapaszkodó Milwaukee-nak ki kell használnia - Antetokounmpo és Parker sem remekel, most valahogy mégis hozniuk kell a derbit. Erőt adhat nekik, hogy a jövő héten valószínűleg megkezdheti az évet Khris Middleton, akivel jóval erősebbek lehetnek majd, ha elkapta a fonalat.

Sacramento Kings - Phoenix Suns 04:30

Alsóházi derbi, bár a Kingsnek reális esélye van a playoffra, míg a Sunsnak már nincs - éppen ezt jelenti a köztük lévő négy meccs különbség. A Phoenixnél játsszon bármilyen jól Bledsoe és Booker, nem tudnak nyerni, sorozatban öt vereség után igyekszik összeszedni magát a társaság, igaz, a Kings is elbukta az előző két meccsét. Nehéz tippelni erre az összecsapásra, döntő lesz, hogy mit tud védekezni a vendégcsapat, illetve az is, hogy Chandler mennyire tudja lassítani Cousinst - mindkét együttesnek megvannak a fegyverei a győzelemhez, de a hazai pálya és a playoff közelsége a Sacramento mellett szól.

Portland Trail Blazers - Dallas Mavericks 04:30

Ez érdekes találkozó lesz, mindkét gárda viszonylag jó passzban van, a Blazers elindult felfelé és már playoff-helyen áll, a Dallas viszont a legjobb formában lévő nyugati alsóházi együttes jelenleg, és éppen a Blazers helyére fáj a foga. Mindketten elsősorban a periméterre és a támadójátékra építenek, védekezésben talán egy fokkal hatékonyabb a Dallas, nekik viszont nincsenek olyan klasszisaik most (Nowitzki idén már nem az), mint Lillard és McCollum - ugyanakkor náluk több ágyú is van, aki képesek szétlőni a védekezést. Szoros meccs lesz, van komoly tétje is - a hazai pálya a Blazers, a forma a Mavs mellett szólhat.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus