A Memphis már a következő körben, újra előny a Hawksnál

McCollum karriercsúcsa ellenére hozta az ötödik meccset és továbbjutott a Grizzlies - hazai pályán nem rontott az Atlanta a Nets ellen

A Memphis Mike Conley nélkül is lezárta a Portland elleni párharcot az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában, Gasolék 4-1-gyel jutottak a következő körbe, ahol a Golden State vár rájuk. A keleti első kiemelt Atlanta hozta az ötödik meccset a kispadról extra teljesítményeket kapó Nets ellen, így a hatodik találkozón, Brooklynban Teague-ék is befejezhetik a szériát. Íme a részletek!

Amiről a Festékben beszélnek: Vince Carter újra akcióban

Atlanta Hawks – Brooklyn Nets 107-97

Nem adta könnyen a Nets. Ugyan az első negyedben újra feltűnt az alapszakaszban látott Atlanta és hatalmas intenzitással játszott a hazai csapat, a 33-16-ra elbukott nyitó etap után nem tört meg a Brooklyn. Alan Anderson egymaga 14 egységet rámolt be a második negyedben, Jarrett Jack 12-t a harmadikban és folyamatosan tapadtak a vendéglátóra – az utolsó percben is szoros volt még az állás. Aztán jött a sérült bokával játszó Jeff Teague, két betörést is kosárral fejezett be és erre már nem tudott mit lépni a Brooklyn – hiába jött az extra a padról, hiába játszott jól Joe Johnson, ezúttal Deron Williams és Brook Lopez gyengélkedett, ez pedig hiányzott a végén.

Küzdeni tudásból jeles. Továbbra is nagyon döcögős a Hawks játéka, de támadásban így is hozzák az elvártat – bár a kispadról összesen 16 pont érkezett, a kezdő ötös maximálisan kitett magáért. Ez főleg annak tükrében fontos, hogy Horford keze nem egészséges, hogy Carroll is kisebb sérülést szenvedett ma és hogy Teague is az öltözőbe kényszerült egy időre a bokája miatt – ennek ellenére ha nem is gálázva, de a továbbjutás kapujáig jutott a keleti első kiemelt. A palánk alatti hátrányukat az ötödik meccsre már megfordították, Lopezt 4/13-as mezőnymutatón tartották, nyerték a lepattanózást és a festékből is több pontot szereztek ellenfelüknél – de a védekezésük továbbra is szellős, illetve a Netsnél mindig van extra, ma Anderson 9/11-es mezőnymutatója (4/4 triplával) jött a padról.

A párharc állása: 3-2 a Hawks javára.

A Hawks legjobb dobói: Carroll 24/6, Horford 20, Teague 20/9
A Nets legjobb dobói: Anderson 23/12, Jack 18/6, Johnson 18/9

Memphis Grizzlies – Portland Trail Blazers 99-93

Két fecske nem csinál nyarat. Mike Conley-t ismét nélkülözni kényszerült a Memphis, így a Lillard-McCollum páros ezúttal is sziporkázott – viszont senki más nem tudott még csak elfogadhatót sem játszani a vendégeknél. Lillard 22 pontot rámolt be, de sem a hatékonysága, sem az irányítói tevékenysége (3 gólpassz, 6 eladott labda) nem volt az igazi, így a vezér ma McCollum volt – a fiatal hátvéd 33 pontos karriercsúcsot hintett, eközben 7/11 triplát süllyesztett el. Őket leszámítva azonban csak Aldridge jutott tíz pont fölé (5/18 mezőnyből), Afflalo 14 perc alatt semmi értékelhetőt nem csinált, így a hajrában pontosan büntetőző Grizzliest nem tudták megfogni – a széria 4-1-gyel ért véget.

Komolyabb feladat jön. A Memphis élére ma Marc Gasol (26 pont, 14 lepattanó) állt, de a továbbra is extra teljesítményt hozó Courtney Lee (20 pont, 8/12 mezőnyből), valamint Zach Randolph is hozzátette, amit kellett. Ezúttal a Green-Carter páros is hozott némi energiát a padról, így a hazai csapat az 1/13-as triplamutatót is elbírta – az utolsó 64 másodpercben 10/14 büntetőt értékesítettek és lezárták a párharcot. A következő körben pályahátrányból vívnak meg a Golden State-tel, ahol csak Mike Conley-val lehet esélyük – az irányító kulcsfontosságú a periméter-védekezésükhöz, márpedig anélkül nem nagyon lehet megfogni Curry-éket…

A párharc végeredménye: 4-1 a Grizzlies javára.

A Grizzlies legjobb dobói: Gasol 26, Lee 20, Randolph 16
A Trail Blazers legjobb dobói: McCollum 33/21, Lillard 22/3, Aldridge 14

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus