A Memphis megállítja Curry-t?

A Grizzliest fogadja a GSW - a Thunder is kiüti a Houstont? - New Yorkba látogat a Spurs és a Bucks is - pályán a Cleveland és a Clippers

 

Philadelphia 76ers – Cleveland Cavaliers 01:00

A Cavs három komoly rangadóval nyitott négy nap alatt és 2-1-es mérleggel áll, némi pihenő után pedig Philadelphiában kötelező számukra a győzelem – ugyan LeBron James háta nem teljesen egészséges, Kevin Love nagyon élvezi a játékot, a védekezésük pedig továbbra is rendkívül szigorú. A Philly igazából csak a palánk alatt csinálhat szép dolgokat a Noel-Okafor párossal, de tőlük is láttunk már gyenge meccset és összességében egyelőre semmit nem léptek előre tavaly óta – sőt, most még a védekezésük is harmatosabb, ha a Cleveland nem alszik bele a meccsbe, nem lehet gond David Blatték számára.

Brooklyn Nets – Milwaukee Bucks 01:30

A Bucksnál még mindig folyik az integrálás, Monroe-t egyre inkább képesek használni, Antetokounmpo pedig két nagyon ponterős meccsel nyitott, de a 0-3-as mérlegük mutatja, hogy nincs minden rendben – igaz, elég erős ellenfelekkel mérkőztek. Hiányozni fog továbbra is Parker, Mayo, valamint Henson is, de a Nets otthonában így is nyerniük kell most már, hiszen a hazaiak is 0-3-mal állnak, ráadásul igazán sem játékuk, sem identitásuk, sem elképzelésük nincs – ugyan a Memphis ellen jól teljesítettek, jelenleg a liga legrosszabb tripladobó csapata a Brooklyn, ami ma már nem igazán fér bele.

New York Knicks – San Antonio Spurs 01:30

Mindkét gárda biztató volt legutóbbi meccsén, hiszen a Knicksnél Carmelo Anthony hozott egy 37 pontos estét, míg a Spursnél tegnap végre az „elképzelt” Aldridge-et láthattuk sok dobással és masszív dupla-duplával. Mindkét fél keresi még ideális játékát, de lényeges különbség, hogy amíg Leonard képes egy-egyben felvenni a harcot (sőt…) Anthony-val, a New York védekezése egyelőre nem az igazi és kérdés, hogy például Porzingis vagy Lopez mire megy Aldridge és Duncan ellen – ráadásul a kispad is mélyebb a vendégeknél, Ginobili kifejezetten hasznosan játszik eddig. A hazai győzelemhez egy újabb extra Anthony-meccs, vagy egy (már látott) gyengébb Spurs-előadás kell, a texasiak képesek egyelőre teljesen szétesni bizonyos periódusokra és a támadójátékukban nincs igazán benne a 100-110 pontos meccs.

Houston Rockets – Oklahoma City Thunder 02:00

Nem túlzás azt állítani, hogy a szezon legnagyobb negatív meglepetése (így nem egészen egy hét után) a Houston, amely mindhárom mérkőzését kereken húsz ponttal veszítette el – ugyan a Heat ellen már 21 ponttal is vezettek, totális összeomlást produkáltak a folytatásban. A Thunder ezzel szemben még veretlen, a támadójátékuk tarthatatlan és jelen állapotában nem úgy fest a Rockets, hogy tudja velük tartani a lépést – még akkor sem, ha Howard ma valószínűleg játszani fog. Ahhoz, hogy szoros meccset lássunk, Hardennek kell változtatnia elsősorban, mert egészen katasztrofálisan játszik eddig, az OKC ellen pedig egy gyengébb periódus sem fog beleférni, Westbrookék bombaformában vannak.

Minnesota Timberwolves – Portland Trail Blazers 02:00

A 2-0-lal álló Minnesotánál régen volt ekkora az öröm, mint mostanában, az 1/1-es Towns parádés meccset hozott második NBA-fellépésén, előtte Rubio dobott karriercsúcsot és minden esélyük megvan arra, hogy sikerrel mutatkozzanak be otthon is – persze minden öröm háttérbe szorul ebben a szezonban Flip Saunders halála miatt. A Portland oda-vissza kikapott a Sunstól, és a kezdeti nagy lendület kissé alábbhagyott, legutóbb már csak Lillard játszott jól, az elképzelt tűzijáték nem akart megérkezni – Rubio és Wiggins védekezését ismerve most sem lesz könnyű dolguk a vendégeknek. Márpedig más esélyük nincs, a palánk alatt meg kell állítaniuk Townst, és a hátvédeknek kell megnyerniük a meccset, más nem képes erre részükről – ugyanakkor a festékben kérdés, hogy mire mennek majd a hazaiak ellen.

Golden State Warriors – Memphis Grizzlies 04:30

A játéknap rangadója kétségkívül a címvédő és a Memphis összecsapása lesz, különösen azok után, ahogy Steph Curry indította az idényt – az MVP formájára nincsenek szavak, legutóbbi 53 pontos estéje után csak találgathatjuk, hogy mire képes. A Grizzlies a Cavs elleni borzalom után szépen elkezdte játszani saját játékát, sőt, legutóbb a tripláik is ültek, de a védekezésükkel még akadnak gondok – márpedig most a legjobb Conley-ra, legjobb Tony Allenre és legjobb Marc Gasolra lesz szükség, ha meg akarják állítani a bajnokot. Motivációból aligha lesz hiány a vendégeknél a tavalyi playoff-széria után, ráadásul a GSW-nél Klay Thompson háta nem 100%-os és Bogut játéka is kérdéses, de az eddigiek alapján Steph Curry ellen nem fogadnánk…

Los Angeles Clippers – Phoenix Suns 04:30

A Clippers még hibátlan, a Suns viszont a Dallas elleni vereség után a Portlandet verte oda-vissza, a Bledsoe-Knight páros pedig nagy formába lendült, és ezen a poszton kell megnyerniük ezt a meccset is a vendégeknek. Chris Paul eddig nem túl meggyőző, a Clippers vezére egyértelműen az ellenállhatatlan Blake Griffin, és azt nem igazán látni, hogy vele mihez kezd majd a Suns – sem Morris, sem Chandler, sem más nem jelent ellene megoldást, ráadásul a centernek épp elég dolga lesz DeAndre Jordannel. A hazaiaknak lehet, hogy Lance Stephenson jó védekezésére lesz szükségük ahhoz, hogy kordában tartsák Bledsoe-ékat, de ha ez sikerül, szinte biztosan 4-0-lal rajtolnak – erre Griffin karrierje során még nem volt példa

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus