A Memphisnek kell kiállnia a houstoni sortűz-próbát

Miamiba látogat a Cavs - nehéz feladatot kap a fáradt Spurs - Chicagóban javíthat a Clippers - pályán a Toronto és a Denver is.

 

Philadelphia 76ers - Detroit Pistons 00:00

A Sixers back-to-backet játszik, előző este a New York ellen produkált remek támadójátékot a gárda, és ha ezt meg tudja ismételni, akkor most is jó esélyei lehetnek. Fontos lesz Saric és Covington játéka, hiszen ők találkoznak majd Morrisszal, Leuerrel és Harrisszel, mindkét oldalon nagy szerepe van ennek a posztnak, de a palánk alatt Drummondnak dominálnia kell vendégoldalon - a hazaiaknál csak a védekezésben használhatatlan Okafor és Holmes áll rendelkezésre itt. A Philly hátul ennek megfelelően nem is túl acélos, ha viszont elöl megvan a ritmus, akkor nagy dolgokra képesek - persze alapvetően nyernie kell a playoffért hajtó, pihentebb Pistonsnak, de okozhatnak meglepetést a hazaiak.

Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 02:00

Mindkét gárda back-to-backből érkezik, ráadásul mindkettő győzelemből, a Bucks a Clipperst nyomta le, míg a Toronto a Washingtonnak vágott vissza, tehát önbizalommal telve léphetnek pályára. A nagyobb kérdés talán a Milwaukee-t övezi, náluk meglepőbb volt a magabiztos játék, igaz, ehhez azért sok eladott labdával asszisztált a Clippers is - ezen a téren viszont nagyon hatékony a Toronto, ők aligha fogják ilyen könnyű helyzetbe hozni Antetokounmpóékat. A görögre egyébként Carroll, Tucker és Ibaka is megoldás lehet, márpedig ha őt le tudják lassítani, azzal kiveszik a hazai játék lényegét - ráadásul Middleton jó eséllyel nem lép parkettre a back-to-back miatt. Ezek miatt (is) esélyesebb a Raptors, bár náluk meg az a kérdés, hogy a támadójátékuk mennyire lesz olyan, mint Washingtonban volt - Lowry nélkül azért az ilyen pontmennyiség nem megszokott tőlük.

Miami Heat - Cleveland Cavaliers 02:00

Itt is két back-to-backet játszó csapat találkozik, a Cleveland egy NBA-rekordból, a Heat pedig egy kellemetlen vereségből érkezik. A hazaiaknak nagyon fontos lenne minden siker, hogy odaérjenek a rájátszásra, de a bajnok ellen természetesen nem esélyesek még akkor sem, ha utóbbinál hiányzik Love és Smith - láthattuk Atlantában, hogy csak-csak sikerül őket pótolni. Az látszik, hogy Deron Williams rögtön beilleszkedett, és azonnal érződik a hatása a pályán, ha a pontokat nem is hozza, de éppen az a playmaker, aki kellett a gárdának - mozgatja a többieket, és vele a parketten nagyon gördülékeny a játék. Persze nem fognak minden este 25 hármast dobni, ahogy a James-Irving duó is valószínűleg kevésbé lesz hatékony, de ha csak nem pihentet Tyronn Lue, nyilvánvalóan esélyesebb a címvédő. A hazaiak sikeréhez a korábban jellemző agresszív, szervezett védekezésre lez szükség, megspékelve Dragic, Waiters és az egyik Johnson hatékony támadójátékával - valahogy ki kell zökkenteniük a Cavs játékosait.

Chicago Bulls - Los Angeles Clippers 02:30

Kicsit talán megtévesztőek a Bulls eredményei, hiszen megverték a Cavs és a GSW-t is, de mindkét sikernek megvolt az oka a túloldalról - korábban azért kaptak el persze más nagycsapatokat is, leírni semmiképp sem lehet őket. Azt viszont kár tagadni, hogy támadójátékban messze vannak a jótól, ha nyerhetnek valamivel, akkor az az agresszív védekezés, a lepattanózás és Jimmy Butler, most is ezekre kell építeniük a Clippers ellen. Doc Rivers alakulata fáradtabb, hiszen egy idegenbeli vereségből érkezik, ahol ráadásul rengeteget hibáztak Paulék - sokkal stabilabban kell játszaniuk elöl, ha most javítani akarnak. Alapvetően nincs jó védőjük Butlerre, de ha koncentráltak lesznek, akkor a fegyvereik bőven megvannak ahhoz, hogy túldobják a Bullst - kérdés, hogy ebből mit tudnak megvalósítani a pályán.

Denver Nuggets - Charlotte Hornets 03:00

Jó formában van a Nuggets, az előző négy meccsből hármat megnyertek és csak Memphisben kaptak ki, Nikola Jokics két tripla-duplát gyártott az elmúlt két találkozón, és a támadójáték továbbra is nagyon egyben van. A Charlotte-nál ennyire nem jó a helyzet, ugyan javultak valamennyit, de legutóbb kikaptak a Sunstól, hétmeccses idegenbeli túrára indultak, ráadásul Frank Kaminsky nélkül - az óriási formába lendült magasember vállsérülést szenvedett. Ő nagyon fog hiányozni, mert egyrészt alapköve volt a játék javulásának, másrészt ezen a poszton egyébként is nagyon vékony a keret, márpedig Jokics éppen itt dominálhat - egyelőre nem igazán látni, hogy mivel nyerhetnek a vendégek, ha nem dobnak kirívóan gyengén Gallinariék. 

Houston Rockets - Memphis Grizzlies 03:00

A Grizzlies fáradtabb, hiszen előző este Dallasban lépett pályára és kapott ki, így a hazai pályán játszó Houston mindenképpen esélyesebbnek tűnik. Kérdés, hogy a texasi hármasok hogyan fognak ülni, náluk nagyon sok múlik a dobóformán, de jelenleg annyi fegyverük van, hogy meglepő lenne, ha egyikük sem kapná el a fonalat - kivéve persze ha már James Hardennel kezdve kizökkentik őket a vendégek. Idén már negyedszer találkoznak, két szoros meccset nyert a Grizzlies, legutóbb simán győzött a Rockets, és nem szabad elfelejteni, hogy ez akár egy elsőkörös playoff-párharc is lehet. Komoly sérült egyik oldalon sincs, a felek jól ismerik egymást, de jelenleg az All-Star óta négyből háromszor 120 pont felett szóró, pihentebb Houstonnál lenne nagyobb blama egy vereség.

San Antonio Spurs - Minnesota Timberwolves 03:00

A Spurs nagy csatát nyert New Orleansban, de hosszabbításban, így meglehetősen fáradt lehet a gárda - előfordulhat, hogy Gregg Popovich kiültet valakit az alap rotációból erre a meccsre. A Wolves mindenesetre remek formában van, az All-Star óta csak egy houstoni zakó rondít bele a képbe, egyébként kemény védekezéssel és a Towns-Wiggins páros parádéjával hozzák a mecseiket, például a Jazzt is simán kitömték legutóbb. Emiatt és amiatt, hogy jóval pihentebbek (három napja léptek pályára utoljára), mindenképpen lehet esélyük, bár Wiggins megszenvedhet Leonard ellen, ami rögtön fordíthat a játékukon. Azonban ha az utóbbi időben látott védekezésüket képesek hozni, akkor zsinórban hat győzelem ide vagy oda, nehéz estére számíthatnak Pau Gasolék.

Portland Trail Blazers - Brooklyn Nets 04:00

Természetesen kötelező a győzelem a Blazersnek, a Nets ellen mindenkinek az, ráadásul a vendégek back-to-backet játszanak, lehet, hogy Brook Lopez például pályára sem lép. A hazaiaknak minden meccsre szükségük van ahhoz, hogy utolérjék a Denvert, két szoros vereség után legutóbb nyertek is, és egyelőre úgy tűnik, hogy nagyot húztak Jusuf Nurkic-csal - Lillard is jó formában van, minden adott ahhoz, hogy hozzák a kötelezőt.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus