A Miami vagy a Portland kerül közelebb a PO-hoz?

Feljövők csatája: Miami-Portland - kötelezők előtt: Cavs, Celtics, Spurs - Davis-Towns a mai menüben - 17 órától már pattog a labda!

 

Brooklyn Nets - Dallas Mavericks 17:00

Nagyon korán kezdődik a találkozó, és nem is lesz érdektelen, hiszen a Dallasnak még van esélye bejutni a rájátszásba - igaz, az elmúlt négy meccséből hármat elveszített a gárda, legutóbb például borzalmas támadójátékkal. A Nets nincs rossz formában, főleg elöl "zárkóztak fel a ligához", és hazai pályán az utóbbi találkozóikon rendre meg tudták izzasztani az ellenfeleiket, sőt, legutóbb védekezésben sem voltak elveszettek a Thomas nélküli Bostonnal szemben. Kérdés, hogy ez a lendület megmarad-e Lopezéknél, és hogy a Mavs összeszedi-e magát, mert itt most nem fér bele egy újabb hiba - sérültjük nincs Barneséknak, kötelező számukra a győzelem.

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 18:00

Ez a következő korai keleti derbi, ahol a Bostonnak továbbra is Isaiah Thomas nélkül kell helytállnia, és legutóbb Brooklynban kis híján el is vérzett a társaság - a Philly ennél keményebb ellenfél lesz, támadásban mindenképpen több kell tőlük. A Sixers a szezon, sőt, az utóbbi hét év (!) legnagyobb győzelmét aratta legutóbb a Dallas ellen, így önbizalomból nincs hiány a gárdánál, a játékuk egyébként is rendben van, igaz, a védekezésük általában azért hézagos, emiatt a győzelmek nem záporoznak mostanában. Hazai pályán mindenesetre egyáltalán nem reménytelen Saric-ék helyzete, teher nélkül, könnyedén kosarazhatnak, míg a Celticsnél Smartéknak még mindig megoldást kell találni Thomas hiányára (legutóbb Crowder és Horford próbált fellépni), márpedig a győzelemhez mindenképpen hatékony támadójátékra lesz szükség.

Detroit Pistons - Phoenix Suns 21:30

A Pistons számára ez most kötelező győzelem lenne, ha playoffba akar jutni, hiszen közben a Miami és a Bucks is repül előre (bár utóbbiak kikaptak Oaklandben, és legközelebb Portlandben vizitálnak), míg Drummondék már kicsúsztak a keleti első nyolcból. Az előző két találkozón borzalmasan játszottak, Van Gundy ki is akadt csapatára, kérdés, hogy mennyire sikerül feltüzelni őket erre az összecsapásra. A Phoenix maximálisan a fiatalokat játszatja, akik tehetségesek, ügyesek, de nyerni még nem igazán tudnak, kivéve persze, ha mondjuk Bookernél elgurul a gyógyszer - őt Caldwell-Pope próbálhatja meg megálíltani. Az is egyértelmű viszont, hogy a vendégek lelkesen fognak küzdeni-hajtani, az a lélektelen erőlködés, amit az elmúlt két találkozón bemutatott a Detroit, most sem fog beleférni.

New Orleans Pelicans - Minnesota Timberwolves 23:00

A két gárda közvetlen rivális, egy hete még azt írtuk volna, hogy a Minnesota egyértelmű favorit, most viszont már nem írhatjuk - a Wolves nagyon szétesett legutóbb, és idegenben az utóbbi négy találkozóját elveszítette. A Pelicans kicsit feljebb kapcsolt, Cousins nélkül megverték a Houstont, és Anthony Davis körül érdekes módon bőven használható ez a periméter, márpedig ha tartják ezt a formát, akkor most is nyerhetnek - persze Solomon Hilltől nem kell mindig 30 pontot várni, de az utóbbi időben valaki mindig fel tud lépni. Cousins játéka kérdéses, több kisebb sérülése is van, és szemmel láthatóan jól megy nélküle a csapatnak, nem biztos, hogy erőltetni fogják...

Toronto Raptors - Indiana Pacers 23:00

Egyik csapat sem túl meggyőző, de mindkettőnek nagyon kellene a siker, hiszen a Raptors előre és hátra is figyel, míg a Pacers bajban lehet, ha nem tudja magát stabilizálni. A Toronto nagyon gyér támadójátékkal, de agresszív, kemény védekezéssel próbálkozik Lowry nélkül, most is nagyon megnehezíthetik George-ék dolgát, akik vendégként egyébként kifejezetten gyengék, mindössze 11-23-mal állnak, és legutóbb New Yorkban is kikaptak. Fontos lesz, hogy ezen az idegenbeli problémán túl tudnak-e lépni, de az biztos, hogy meg kell szenvedniük a sikerért - George Carroll-lal, Teague pedig Joseph-fel találhatja magát szemben, miközben a túloldalon Ibakát és DeRozant kell valahogy lassítani.

Miami Heat - Portland Trail Blazers 23:00

A Heat végre odaért a playoff-helyekre, elképesztő játékot mutat most már hosszú hetek óta Erik Spoelstra csapata, de legutóbb megsérült Dion Waiters, az ő állapotától sok függhet náluk - szerencsére törése nincs, de a legutóbbi hírek szerint miminum 1-2 meccset ki kell hagynia. Meghatározó játékos támadásban a hátvéd, de Josh Richardson és Wayne Ellington is jól gazdálkodhat a plusz dobáslehetőségekkel, így hazai pályán még nélküle sem esélytelenek. A Blazers back-to-backet játszik, ráadásul hosszú idegenbeli túrája vége felé közeledik, ugyanakkor Lillardéknak előző este Atlantában nem kellett megszakadniuk a győzelemért - egyébként pedig legutóbb a back-to-back második felén nem akárhol, San Antonióban nyertek, mondhatni, hogy nem esnek kétségbe a duplázásoktól. Legutóbb a kéztörésből felépült Evan Turner is játszott már, vele tovább bővültek a rotációs lehetőségeik a periméteren, ami a Heat ellen nagyon fontos szempont. Szintén fontos lehet Jusuf Nurkic remek formája, a bosnyák center elegendő "ellensúlyt" képezhet a palánkok alatt Hassan Whiteside-dal szemben. 

San Antonio Spurs - Sacramento Kings 00:00

Mindkét együttes back-to-backet játszik, de a játékerőt tekintve természetesen egyértelmű a különbség, kötelező a győzelem a Spurs számára még akkor is, ha a Grizzlies ellen a rosszabbik arcát mutatta az együttes. A Parker-Ginobili-Gasol trió finoman fogalmazva sem villogott, és kérdés, hogy maradt-e annyi a lábakban, hogy rutinból leoktassák a fiatalokat bevető Sacramentót. Ha ismét gondban lesznek a kinti dobásokkal, akkor akár még kellemetlen meglepetés is érheti őket, mert a Kings magasemberei jól lepattanóznak, és sok második esélyt teremthetnek, míg a San Antonio magasai nem éppen ebben a műfajban erősek. Sok múlik majd Kawhi Leonardon, aki szintén erősen szenvedett a Grizzlies betonvédelme ellen - itt azért ilyenre nem lehet számítani, őt sem csapatszinten, sem egyénileg nem tudják megfogni a vendégek, és valószínűleg ez is lesz a mérkőzés kulcsa. 

Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers 02:30

A Lakersnél abszolút a fiatalításon van a hangsúly, bár legutóbb a Bucks ellen szorossá tették a hajrát, nagyon régóta nem lehet őket igazán komolyan venni, még hazai pályán sem. A Cavs back-to-backet játszik, előző este ugyanebben a csarnokban csaptak össze a Clippersszel - ez ugyanakkor semmit nem jelent, mivel gyakorlatilag a B-csapat állt ki Griffinék ellen. Irving a fájós, Love a műtött lábát pihentette, emiatt Jamest is kiültette Tyronn Lue, sőt az elvileg már felépült Kyle Korvert sem vetette be. A formába hozásra azonban tökéletesen alkalmas lesz a Lakers elleni meccs, James biztosan játszik, és valószínűleg a Love/Irving duóból is az egyik - innentől kezdve pedig csak rajtuk múlik, győznek-e. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus