A Miamit fogadja a Warriors, Atlantában a Boston

Három találkozóval folytatódik az NBA alapszakasza - pályán a címvédő és a listavezető is. 

 

Atlanta Hawks - Boston Celtics 01:30

Mindkét csapat back-to-backet játszik, az Atlanta nagy meglepetésre Clevelandben törte meg nyolcmeccses bukószériáját, kérdés, hogy ez átszakít-e valamilyen gátat Schröderéknél, vagy egyszeri fellángolás volt, és csak kihasználták a Cavs mélypontját. A ligaelső Boston egyelőre megállíthatatlan, a liga legjobb védekezése sorozatban nyolc sikernél tart, erre pedig nem igazán látni, hogy mit tud lépni a hazai alakulat, amely alapvetően éppen támadásban elég harmatos, ráadásul a back-to-back is fájhat nekik, mert sok a hiányzójuk. A toronymagas favorit természetesen a Celtics, ha fel tudnak pörögni erre a találkozóra is Irvingék, akkor nem most fog megszakadni a sikerszériájuk. Érdekesség: tavaly kettőt is nyert a Boston ellen a Hawks, Horford viszont győzelemmel tért vissza korábbi csapata otthonába. 

Phoenix Suns - Brooklyn Nets 03:00

A Suns back-to-backet játszik, a Nets pihentebb, viszont eléggé elfogyott az első meccseken látott lendület Russellékből: az előző négy meccsüket elvesztették, ebből háromszor 120 feletti kapott ponttal. A Phoenix is bukott most kettőt, ráadásul fáradtabb is a gárda, hasonló szintet képviselnek most a felek, mindketten a támadójátékból élnek, és nem nagyon törődnek a védekezéssel, meglátjuk, hogy mi sül ki ebből. Egy hete Brooklynban találkoztak egyébként a csapatok, akkor nyerni tudtak Bookerék 122-114-re, azóta viszont oda-vissza bejárták az országot ők és Mozgovék is. 

Golden State Warriors - Miami Heat 04:30

Az utóbbi találkozókra összeszedte magát a Warriors, több meggyőző sikert is arattak Curryék, ha kitart ez a motiváció és lendület, akkor a back-to-backből érkező Heat sem okozhat nekik nagy problémát. A Miami Whiteside visszatérésével azért sokat javult, háromból kettőt nyert a gárda, közte pedig egy ponttal kapott ki Denverben, igaz, Dion Waiters valószínűleg most még nem lesz ott a parketten, mivel kislánya születése miatt visszatért Floridába. Whiteside a palánk alatt a Warriorsnak is okozhat gondokat, de egy motivált és "éhes" GSW ellen sok csapat lesz esélytelen ebben a csarnokban - ez most is leginkább a hazaiakon múlik majd. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus