A nagy formában lévő Chicagót fogadja a ligaelső Clippers

Paulékat is lenyomja a Bulls? - a Buckshoz látogat a GSW - a Jazzt fogadja a Houston - mire megy a Charlotte-tal a Pelicans?

 

Houston Rockets – Utah Jazz 23:00

A Jazznél egyre jobban érződik, hogy nem teljes a keret, legutóbb George Hill és Alec Burks mellett Derrick Favors is hiányzott, és az elmúlt két meccsét elveszítette a gárda – ugyan a Houston nem túl kiegyensúlyozott, most jó eséllyel indulnak harcba Hardenék. Náluk visszatért már Patrick Beverley, az említett Harden remekel, és összességében meglehetősen eredményes (108,9 pont átlagban) a gyors, sok kinti dobást tartalmazó támadójátékuk – ellenben a Jazz a liga leglassabban játszó csapata, kérdés, hogy melyik fél akarata érvényesül. Védekezésben azért továbbra is szilárdak (93,2 kapott pont) a vendégek, de pont egyes poszton vékonyak, ami sokat számíthat most is.

New Orleans Pelicans – Charlotte Hornets 01:00

Mindkét csapat back-to-backből érkezik, de mindketten örülhettek előző este. A Pelicansnél visszatért Jrue Holiday, vele megerősödve pedig megverték a Portlandet, és talán elindulhatnak felfelé, a Hornets pedig megtörte az Atlanta nagy szériáját, és rangadót tudott nyerni. Alapvetően nyilván előrébb jár a Charlotte, ráadásul nem biztos, hogy rögtön back-to-backet játszatnak Holiday-jel a hazaiak, ami jelentősen csökkentheti az esélyeiket. Kérdés, hogy Davisszel mihez kezd a Hornets, illetve hogy ők mennyire tudnak hatékonyak lenni a festékben, a Walker-Batum-Zeller háromszög teljesítményétől sok függhet ezúttal is.

Washington Wizards – Miami Heat 01:00

Két gyengén teljesítő, de legutóbb győzelmet arató csapat találkozik ezen a mérkőzésen, így elég nehéz megjósolni, hogy mi történhet majd. A Heatnél alapvetően a támadójátékkal, a Wizardsnál a védekezéssel vannak gondok, de a pálya másik oldalán jól dolgoznak, főleg a Miami (95,3 kapott pont átlagban) – kérdés, hogy Whiteside-ék védekezését mennyire tudja megbontani John Wall és Bradley Beal. A hazai pálya a fővárosiak mellett szól, de ha olyan stabil tud maradni hátul a Miami, mint idén eddig szinte mindig, akkor bőven lehet keresnivalója.

Orlando Magic – Dallas Mavericks 01:00

A Dallasnál nagy a gond, a Memphis ellen dobott 64 pont is jelzi, hogy ez a támadójáték Nowitzki, Williams, Barea és Harris nélkül nem feltétlenül NBA-szintű – ráadásul most a back-to-back is nehezíti az egyébként is nehéz helyzetben lévő csapat dolgát. Sokkal azonban a Magic sem áll jobban, a gárda rendkívül hullámzó teljesítményt nyújt, képes remek és egészen pocsék estékre is, méghozzá felváltva – kérdés, hogy most melyik következik majd. A Mavs védekezésben azért stabil, Paytonék pedig nem éppen a mindent elsöprő támadójátékukról híresek, és ha Boguték jól zárnak a festékben, nem biztos, hogy kintről büntetni tud az Orlando – izzadós, küzdelmes meccsre van kilátás.

Detroit Pistons – Boston Celtics 01:00

Mindkét együttes pályára lépett előző este, és mindketten komoly pofont kaptak – a Boston a Golden State, a Detroit pedig a Cleveland ellen maradt alul. Öröm az ürömben, hogy mindkét oldalon pihenhettek már a kezdők a negyedik negyedben, de a Celticsnél továbbra is hiányzik Horford, Crowder, ráadásul Smart is kidőlt ismét. A Pistons azért bízhat a hazai pályában, ahol 5-0-ra állnak eddig Ish Smith-ék, ráadásul Andre Drummondra is építhetnek a palánk alatt – itt azért fölényben lehet Van Gundy együttese. Javulniuk mindenesetre nekik is sokat kell, jóval pontosabban kell dobniuk, és koncentráltabban kell játszaniuk, de otthon eddig ezzel nem volt problémájuk.

Philadelphia 76ers – Phoenix Suns 01:30

A Suns érdekes meccsből érkezik, a kispad extra teljesítményével győzni tudott tegnap Indianapolisban, viszont megsérült TJ Warren, az ő játéka erősen kérdéses ezen a találkozón. A Sixers elég ingadozó játékot mutat eddig, de otthon általában szoros meccseket játszik, de nagy szükségük lesz most is arra, hogy Embiid dominálni tudjon a festékben (Chandler nélkül erre minden esélye megvan), valamint arra, hogy Sergio Rodriguez a jobbik arcát mutassa. Támadásban összességében jóval potensebb a Phoenix, de egyrészt tegnap ezt nem igazán láttuk, másrészt a back-to-back okozta fáradtság kijöhet Bookeréken, harmadrészt pedig a védekezésük ezt sokszor felülírta már…

Memphis Grizzlies – Minnesota Timberwolves 02:00

Idén már harmadszor csapnak össze a felek, eddig egy-egy győzelmet jegyeznek mindketten, és az előző meccseken mindig a hazai csapat tudott nyerni – ez a Memphis mellett szólhat. Gasolék a Clippers legyőzésével jelezték, hogy bár nem mindig brillíroznak, komolyan kell őket venni, de a Mavs ellen szörnyű meccset húztak be, és a back-to-back nem növeli az esélyeiket. A Wolvesnál sincs minden rendben, de Andrew Wiggins hatalmas formában van, és szinte tarthatatlan az utóbbi meccseken, 33 pontot átlagolt az elmúlt hat találkozóján – kérdés, hogy vele mihez kezd majd a hazai csapat, bár Tony Allen tegnap már visszatért a sérüléséből.

Milwaukee Bucks – Golden State Warriors 02:30

A Warriors sorozatban hatodik győzelmét aratta tegnap Bostonban, de az idegenbeli back-to-backet azért ők is megérezhetik – ráadásul tavaly emlékezetes meccset játszottak itt, hiszen Milwaukee-ban szakadt meg a nagy győzelmi sorozatuk. A Bucksnál egyértelmű, hogy akkor tudnak nyerni, ha az Antetokounmpo-Parker páros dominál a festékben, így a döntő faktor az lehet, hogy ők mire mennek majd Durant, Iguodala és Green ellen, illetve hogy melyik csapat tud jobban vigyázni a labdára. A GSW védekezése azért még nem állt össze, és a Celtics ellen támadásban is voltak gyengébb időszakaik, ezzel együtt természetesen meglepetés lenne, ha nem húznák be a találkozót.

Los Angeles Clippers – Chicago Bulls 04:30

Ez mindenképpen rangadó lesz, a Clippers nem tudott könnyen nyerni a Kings ellen tegnap, és bár otthon vannak Paulék, a back-to-backnek lehetnek káros hatásai. A Chicago nagy formában van, sorozatban négy meccset nyertek Butlerék, ennek fő oka pedig a remek védekezés, összességében 97,8 pontot kapnak átlagban, így a kevésbé olajozott támadójátékukat is ellensúlyozni tudják – ráadásul a ligaelitbe tartoznak a lepattanózást tekintve is. Ez fontos lehet, hogy a palánk alatt mire mennek majd Jordan és Griffin ellen Robin Lopezék, illetve hogy Chris Pault hogyan tudják majd kordában tartani, de izgalmas, szoros, parázs találkozóra van kilátás, ahol előzetesen nem számíthatunk túl sok pontra.

Partnerünk, a Tipplap.hu cikkében sportfogadási tippeket is találhattok. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus