A Nets nyerte a húsvéti derbit

Brook volt a jobb Lopez, Lillard 36 pontja kevés volt a jól játszó Nets ellen, amely így őrzi hetedik helyét Keleten. 

A Brook Lopez-Deron Williams páros hatékony játéka többet ért, mint a három alapemberét is nélkülöző Portlandben 36 pontig jutó Damian Lillard – a Nets különösebb gond nélkül nyomta le a Blazerst az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) hétfői játéknapján. Íme a részletek!

Brooklyn Nets – Portland Trail Blazers 106-96

Brook volt a jobb Lopez. A két iker csatáját Robin kezdte jobban, hiszen betakarta testvérét, de összességében csak nyolc ponttal és hét pattanóval zárt – eközben Brook 15/25-ös mezőnymutatóval berámolt 32 egységet és leszedett 9 lepattanót. A Nets centere másodszor is a Hét Játékosa lett keleten és az Aldridge-et valamint Kamant is nélkülöző Portland-frontcourt képtelen volt lelassítani – főleg úgy, hogy kintről Deron Williams is hozzátette 24 pontos, 10 gólpasszos dupla-dupláját.

Lillard egyedül kevésnek bizonyult. Aldridge, Kaman és Batum sem lépett pályára a vendégeknél, nélkülük pedig Damian Lillard egymaga próbálta túldobni a Brooklynt – ennek parádés, 14/26-os mezőnymutatóval beszórt 36 pont, viszont csupán két gólpassz lett a vége. A mély dupla-duplát hozó (17 pont, 15 pattanó) Leonardon kívül még McCollumnak voltak jó pillanatai, de összességében az irányító egyedül maradt pontszerzésben és mivel védekezésben nem tudott mit kezdeni Williamsszel, nem volt reális esélyük a győzelemre.

A második negyed döntött. Az első negyedet még a Portland nyerte, a második tizenkét percben viszont eldöntötte a találkozó sorsát a Nets, ezt a játékrészt 32-13-ra hozták a hazaiak, a vendégek 4/18-as mezőnymutatót szenvedtek ekkor össze. 22 pontos hátrányból indította meg a felzárkózást a Blazers és egészen hat egységig jutott a negyedik negyedben, de itt megálljt parancsoltak Youngék és hozták a derbit. A Nets ezzel stabilizálta magát a hetedik helyen és utóbbi 11 mérkőzéséből a 9. sikerét aratta, a Portland viszont jó eséllyel lemarad a hazai pályáról, mivel már másfél meccs a hátránya az ötödik Clippersszel szemben - ráadásul még a hatodik Spurs mérlege is jobb.

A Nets legjobb dobói: B. Lopez 32, Williams 24/12, Young 20
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 36/18, Leonard 17/3, McCollum 15/3

Brook Lopez estéje videón:

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus