A New Yorkot fogadja a Spurs, Portlandben a GSW

A Knicks megállítaná Leonardékat - Curry mindenképpen játszana - Minnesotába látogat a Cavs - Wizards-Raptors derbi Keleten

 

Washington Wizards – Toronto Raptors 01:00

A felek idén már kétszer találkoztak, és mindkétszer kevéspontos meccsen nyert a Toronto, utoljára bő egy hete – most is hasonlóra számíthatunk. A Raptors védekezése nagyon egyben van, de Carroll most biztosan kiesett huzamosabb időre és kérdés, hogy ez milyen hatással lesz rájuk, de alapvetően nélküle is megoldották eddig a feladatot. A támadójáték sokszor kissé esetleges, de Lowry, DeRozan és Valanciunas is képes bármikor beszórni húsz pontot, ez pedig eddig elégnek bizonyult. A Wizardsnál visszatért Neal és Nené is legutóbb, de Bradley Beal továbbra sem bevethető és a gárda az utóbbi két meccsét elveszítette, így 50% alatt áll hazai pályán is. Ha sikerül gyorsítaniuk a játékot és John Wall mellé fel tud lépi valaki (és ő hozza a számait Lowry ellen), akkor lehet keresnivalójuk, de mindenképpen fogást kell találniuk a Toronto védekezésén.

Brooklyn Nets – Orlando Magic 01:30

Nagyon fontos ez a találkozó a Magic számára, hiszen bár a Brooklynt december 30-án még megverte a gárda, az utóbbi négy találkozóját elveszítette, méghozzá nagyon gyenge játékkal – a korábbi jó forma már a múlté. A zuhanórepülés fő oka Elfrid Payton hiánya, egyszerűen nincs irányítója a csapatnak, Oladipo nem képes ellátni ezt a feladatot, ez pedig az egész támadójátékot döntően befolyásolja – kérdés, hogy a szintén irányító nélküli Nets ki tudja-e ezt használni. Náluk Jarrett Jack a teljes idényre kidőlt, hazai pályán is borzasztóan teljesít a gárda és a támadójáték nekik sem az erősségük – ezek alapján sok pontra nem, palánk alatti csatára viszont számíthatunk. Nagyon fontos lenne a siker az Orlando számára, hiszen még a bukószériával együtt is playoff-helyen állnak, de most már sürgősen el kellene állítaniuk a vérzést.

Memphis Grizzlies – Denver Nuggets 02:00

A Memphis sikeressége továbbra is elég ingadozó, jelenleg egy meccsel állnak 50% felett Gasolék, aminél jóval többre számítottak és hazai pályán, a Denver ellen nem betlizhetnek ismét. Hazai pályán azért egyre stabilabb a gárda, de Mike Conley és Courtney Lee játéka is kérdéses, a két kezdő hátvéd hiánya pedig nyilvánvalóan komoly érvágás lenne számukra még akkor is, ha a Denver nem tűnik verhetetlen ellenfélnek. Gallinariék sorozatban hat vereség után legyőzték a Minnesotát, de ott sem voltak meggyőzőek és ezen valószínűleg az sem segít majd, ha végre pályára kerül Emmanuel Mudiay – az újonc irányító valószínűleg ma este visszatérhet. A védekezésben azért bízhatnak a Memphisnél, mert az egyre inkább összeáll, Zach Randolph is beleszokott az új szerepkörébe és ezt a meccset bármilyen összetételben is, de hozniuk kell.

Minnesota Timberwolves – Cleveland Cavaliers 02:00

Nagy a gond Minnesotában, kikaptak a Philly-től, kikaptak a Denvertől, bár legutóbb a védekezésükre nem lehetett panasz, a támadójátékuk volt teljesen reménytelen, ilyen körülmények között pedig óriási meglepetés lenne, ha meg tudnák szorítani a Clevelandet. A keleti bajnoknál tovább folyik Kyrie Irving beépítése, az irányító az utóbbi meccseken már el is kapta a fonalat, de kosarait szinte kivétel nélkül egy-egyezésből szerzi egyelőre, a többiekkel még meg kell találnia az összhangot. A mérkőzésnek természetesen továbbra is különös ízt ad Kevin Love és Andrew Wiggins, de bár a hazaiaknál visszatért Pekovics, az esélyek egyértelműek – érdekesség, hogy a Minny 2005 óta nem tudta megverni a Cavst.

New Orleans Pelicans – Indiana Pacers 02:00

A Pelicans nem tudta kihasználni a Dallas gondjait és nagyon fájó vereséget szenvedett legutóbb, az Indiana viszont nyerni tudott és úgy fest, hogy kijöttek a korábbi gödörből: az utóbbi három mérkőzésen 90 pontot kaptak átlagban és 19%-kal tripláztak ellenük, közben pedig Paul George újra hatékonyabban szerzi kosarait. Ezek után kötelező számukra ez a győzelem, de azért a Davis-George párharc mindenképpen izgalmasnak ígérkezik, illetve a Pelicans egy-egy meccsen képes meglepetést okozni, ha a hátvédeknek megy a játék – kérdés, hogy George Hillék mennyire engedik őket kibontakozni. A vendégek sokkal szervezettebb csapatot alkotnak jelenleg és nagyon kell is nekik ez a győzelem, ráadásul december közepe óta ellenük dobnak a leggyengébben kintről az ellenfelek – ha ez most is így lesz, nagyon nehéz este elé néz a New Orleans.

Milwaukee Bucks – Dallas Mavericks 02:00

A dupla hosszabbításos siker másnapján négy kezdőjátékosa nélkül is nyerni tudott a Dallas a New Orleans ellen, így most pihentebben utazhatnak el Milwaukee-ban – ez a túra Zaza Pachulia számára lehet különösen érdekes. A felek december végén már megmérkőztek Dallasban, akkor tíz ponttal nyer a Mavs úgy, hogy egy pillanatig sem volt hátrányban, ami nem túl jó emlék a Bucks számára. A hazaiak az utóbbi öt meccsükön 114,4 pontot kaptak átlagban, a Mavs pedig a szellős védekezést simán ki tudja használni, bőven megvannak hozzá a fegyvereik Nowitzkiéknek – nem biztos, hogy a jó formában lévő Middleton (23,2 pont az előző kilenc meccsen) és Carter-Williams ellensúlyozni tudja ezt, ha nem tudnak nagyot javulni hátul. A Milwaukee-nak ezzel együtt nagyon kell a győzelem, az előző két meccsüket is elveszítették és az alapszakasz feléhez közeledve továbbra is messze vannak a playoff-helyektől…

San Antonio Spurs – New York Knicks 02:30

Nincs új a nap alatt, a félelmetes formában lévő San Antonio legutóbb a Jazzt ütötte ki félgőzzel és hazai pályán továbbra is veretlen – úgy veri rommá a riválisokat Gregg Popovich csapata, hogy közben bőven pihenteti is kezdőjátékosait. Legutóbb Parker és Aldridge nem lépett pályára és most is kérdéses, hogy ott lesznek-e a kezdőben, Aldridge játéka van nagyobb esély. A Knicks megnyerte az előző három meccsét és nagyon rendbe szedték a támadójátékukat, 105 pontot átlagoltak a széria alatt és a kezdőcsapat nagyon harmonikusan működött együtt – most még egy szinttel feljebb kell kapcsolniuk, ha meg akarják szorongatni a Spurst. Duncanék 89,5 pontot kapnak átlagban, ugyanakkor az előző három meccsükön 118,7-et dobtak 56%-kal, ami félelmetes - ráadásul Leonard eddig minden elit kiscsatárt megfogott, ha most is ezt teszi Anthony-val, borzasztóan nehéz dolga lesz a New Yorknak. A vendégek most zárják idegenbeli túrájukat, ami szintén nem mellettük szól, ráadásul novemberben otthon egyszer már kikaptak a San Antoniótól.

Phoenix Suns – Miami Heat 03:30

Tavaly nem fogadták kitörő örömmel Goran Dragicot Phoenixben és most is hasonlóra számíthat a szlovén irányító, a vendégcsapat számára azonban így is kötelező a győzelem. A Heatnél az utóbbi hetekben Chris Bosh úgy játszik, ahogy elvárják tőle és rendre a csapat élére tud állni, Wade is hozza magát, de rajtuk kívül szinten minden ingadozó, a támadójáték és a védekezés sem stabil – a Suns viszont sorozatban kilenc vereség után tudott győzni legutóbb és egyértelműen a liga leggyengébb csapatai közé süllyedt. Bledsoe sérülése, Markieff Morris és a vezetőség problémái után 19 triplát dobtak a szétesett Charlotte-nak, amivel megszakították a rossz szériájukat, de ettől nem lettek jobb csapat, a Miami pedig kimondottan jól védekezik a periméteren – nagy blama lenne számukra, ha nem hoznák ezt a találkozót.

Portland Trail Blazers – Golden State Warriors 04:00

A Portlandnél talán végre teljes lehet a keret, miután Damian Lillard visszatért és talán most már CJ McCollumot sem hagyják le a listáról… Lillard egyébként nem túl jó formában állt újra csatasorba, eddig több kárt okozott, mint hasznot, a bajnok ellen pedig nem férnek bele a hibák – még akkor sem, ha most a GSW közel sem olyan félelmetes, mint a szezon elején. A parádés első másfél-két hónap után az utóbbi jó pár meccs Draymond Green extra formájáról és Steph Curry sérüléséről szól, az MVP-nek hetekig pihennie kellene, de ő semmiképp sem akar – most úgy fest, hogy ezúttal is pályára lép. Ha Lillard is elkapja a fonalat, a portlandi hátvédsor okozhat bőven kellemetlen perceket a címvédőnek és Klay Thompsonék nem számíthatnak könnyed diadalmenetre, főleg ha Curry végül mégsem játszik vagy ha igen, esetleg ismét történik vele valami…

Los Angeles Lakers – Oklahoma City Thunder 04:30

Az OKC decemberben már kétszer is ízekre szedte a Lakerst és bár az arany-lilák azóta előreléptek, most ismét toronymagas esélyesek Westbrookék. Kobe Bryanték tegnap 27 pontos hátrányból álltak fel és kaptak ki a Kingstől, ami a back-to-backen felül (Kobe játéka kérdéses emiatt) D’Angelo Russell bokasérülése miatt is ellenük szól, a remekül teljesítő irányító nem léphet pályára ezen az estén. A vendégeknél ugyanakkor Kevin Durant némileg váratlanul visszatért és pazarul játszott legutóbb, a Thunder támadójátéka továbbra is parádés, a Lakers védekezése viszont továbbra sem az – meglepetés lenne, ha Jordan Clarksonék megszorítanák a nyugati harmadik helyezettet.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus