A OKC-t fogadja a Clippers, megtörné a szériát a Portland

A Clippershez látogat az OKC, a Celticshez a Blazers - képes duplázni Russell? - hazatérhet a Spurs - Bucks-Pacers rangadó.

 

Orlando Magic – Chicago Bulls 01:00

Mindkét csapat kikapott tegnap, és mindkét csapat nagyon sok pontot engedett, így az a kérdés, hogy melyikük tudja stabilabbá tenni a védekezését. Ez egyik félnek sem erőssége, de a hazai pálya és az egészségesebb keret a Magic mellett szól, főleg a back-to-back miatt, de Vucsevicsék annyira gyengén védekeznek az utóbbi időben, hogy nem lehet esélyesként kezelni őket – még akkor sem, ha a Chicago támadójátéka is eléggé ingadozó. A back-to-back miatt kérdés többek között Derrick Rose állapota is, aki tegnap jól játszott Miamiban, mindenesetre sok pontra és nagy adok-kapokra számíthatunk – tét is van, hiszen mindketten a playoffért hajtanak…

Philadelphia 76ers – Charlotte Hornets 01:00

A Charlotte hetet nyert az utóbbi tíz meccséből, és bár sokszor léptek pályára hazai pályán, ezúttal idegenben is kötelező a győzelem Walkerék számára. A Philly-t nem lehet leírni, és komolyan kell venni, de ha valaki teljes erőbedobással játszik, könnyedén verhető csapat, ezt láthattuk az utóbbi hetekben jó párszor – ugyan a back-to-back miatt aligha lesz teljesen friss a vendégcsapat, így sem hibázhat. Kérdés, hogy a Sixersnél játszik-e Jahlil Okafor, ha nem, akkor valószínűleg ismét Ish Smith próbál majd show-t csinálni a hazaiaknál.

Boston Celtics – Portland Trail Blazers 01:30

Nem gondoltuk volna akár mondjuk három hónappal ezelőtt sem, hogy ez a párosítás a játéknap rangadója lehet, főleg ha kilenc másik mérkőzést is rendeznek – most azonban ez a helyzet. Két óriási formában lévő csapatról beszélünk, a Boston zsinórban 11 hazai meccsét nyerte meg, a Portland pedig eddig 3-0-ra áll idegenbeli túráján, és hosszú hetek óta alig-alig kap ki, ráadásul a stílus is hasonló – mindkét gárda eléggé periméter-orientált. Kérdés, hogy mire megy egymással a Thomas-Bradley és a Lillard-McCollum páros, bár támadásban a Bostonnak vannak még egyéb fegyverei is, a Blazersnek viszont nem igazán – védekezésben viszont a vendégek számítanak stabilabbnak. Érdekesség, hogy Lillard általában szenvedni szokott Bostonban…

Toronto Raptors – Utah Jazz 01:30

Kyle Lowry nélkül legutóbb kikapott a Toronto, most viszont a hírek szerint visszatérhet az irányító, vele megerősödve pedig hazai pályán mindenképpen esélyesnek is számít csapata. A Raptors zsinórban tíz hazai győzelemnél jár, a védekezés egyben van, Lowry-val pedig nagyon kontrollált támadójátékot játszanak, ami a Jazzre is jellemző – a vendégek viszont nincsenek jó formában, zsinórban háromszor kaptak ki. Sok pontra és nagy rohanásra sem számíthatunk, nagyon fontos lesz a Favors-Gobert páros védekezése a festékben a vendégek részéről, illetve hogy a hazai triplák mennyire ülnek majd.

Houston Rockets – New Orleans Pelicans 02:00

A Houston támadójátéka többé-kevésbé összeállt az utóbbi időben, Dwight Howard a lehetőségekhez képest egészséges, és James Harden formája is rendben van – az utóbbi nyolc meccsen 34 pontot átlagol a dobógép. A győzelmek mégsem jönnek, a védekezés átjáróház, és egyetlen meccsen sem képesek igazán ráerőltetni akaratukat az ellenfélre, márpedig most ez kell, igaz, a túloldalon Anthony Davis játéka kérdéses – az erőcsatár nélkül 1-6-ra áll a Pelicans, ami elég beszédes. A két csapat között öt meccs a különbség, így egy győzelemmel még mindig esélyt teremthetne magának a New Orleans, de ha nincs Davis, erre kevés a sansz – egyébként sem lenne könnyű dolga Howarddal, és egyébként is gyengén védekezik a gárda. Nem lehet egyértelmű esélyest megnevezni jelenleg a Houston instabilitása miatt, de blama lenne, ha nem húznák be a meccset Hardenék.

Memphis Grizzlies – Sacramento Kings 02:00

A Kings zsinórban három vereségnél tart, pedig minden meccs kulcsfontosságú számukra, hogy maradjon esélyük a playoffra – azonban az utóbbi időben nem a játék, inkább a frusztráltság uralkodott náluk. DeMarcus Cousins meccsenként leüt valakit kis híján, viszont most nagy estéje lehet, hiszen Zach Randolph az egyetlen érdemi percig fenntartható magasember, de ő is egy számmal kisebb Boogie-nál – alapesetben is tömik labdával, kérdés, hogy milyen százalékkal oldja meg ezeket. A Grizzlies támadójátékát papíron tudja ellensúlyozni a Kings, és az említett palánk alatti harcból is jól jöhetnek ki a vendégek, a kérdés, hogy mennyire tud pontosan dobni a Memphis, és hogy ki tud agresszívebben védekezni – a hazai pálya és a forma is Conley-ék mellett szól, de közel sem esélytelen a Sacramento. Érdekesség: a Kings zsinórban 11 vereségnél jár ebben a csarnokban…

Milwaukee Bucks – Indiana Pacers 02:00

Kimondottan érdekes meccsre számíthatunk, hiszen a Milwaukee hazai pályán nagy formában van, és az utóbbi meccseken kezd összeállni a gépezet – Parker és Antetokounmpo már egy ideje „elszabadult”, és a csapatvédekezés sem fest olyan szörnyen, mint korábban. A két fiatal papíron hátul is jó opció Paul George-ra, de akár Myles Turnerre is, míg a periméteren Monta Ellis és Khris Middleton csatázhat nagyot – a Pacers nem rossz matchup a Bucks számára. A vendégek ráadásul úgy tűnik, hogy kissé kifulladtak ismét, zsinórban háromszor kaptak ki, míg a Milwaukee otthon semmivel sem rosszabb mai ellenfelénél – Carter-Williams játéka viszont kérdéses.

Minnesota Timberwolves – Washington Wizards 02:00

Az All-Star szünet óta remeklő Washingtonnak most idegenben is bizonyítania kell, de az utóbbi meccsek alapján esélyesnek számítanak John Wallék – ha tudják hozni az elmúlt időszakban mutatott védekezést, akkor mindenképpen. A Minnesotát sem kell azért félteni, a szenzációs Towns mellett egyre inkább összeáll a gépezet náluk is, de továbbra is hiányoznak a külső dobások, és hátul sem elég stabilak. Kulcsfontosságú lehet, hogy Rubio mennyire tudja lassítani Wallt, az ő védekezésével nyerhet nagyot a Minny, de még ez sem biztos recept a sikerre – a Wolves 5-6-ra áll februárban, de 112 pontot kapott átlagban ez idő alatt is…

San Antonio Spurs – Detroit Pistons 02:00

Rendkívül impresszív idegenbeli túrán van túl a San Antonio, amely a GSW árnyékában szintén egészen elképesztő formában van, és hosszú idő után végre ismét otthon léphet pályára, ahol még veretlen ebben az idényben. Ugyan a Detroit is nagyon egyben van mostanában, más szint a két csapat, és Kawhi Leonard visszatérése után ismét iszonyatosan hatékony a Spurs – igaz, a Pistons több komoly skalpot is ejtett már ebben a szezonban. Drummondék azonban főleg otthon vitézkednek, és a kispadjuk is elég üres, kérdés, hogy a most már alapjárattá váló alacsony szerkezetük mennyire lesz versenyképes a hazaiak tornyai ellen – igaz, ez oda-vissza érvényes.

Denver Nuggets – Los Angeles Lakers 03:00

D’Angelo Russell tegnap robbantott, és 39 pontos estével vezette győzelemre csapatát, de nem várható el az újonctól a back-to-back űrteljesítmény – márpedig valószínűleg most is szükségük lesz rá. A Denver alapvetően jobb csapat, ugyanakkor az All-Star szünet óta 0-3-ra állnak otthon, Kenneth Faried játéka kérdéses, és sem elöl, sem hátul nem meggyőzőek – viszont kit verjenek meg, ha nem a nyugati sereghajtót. A Lakerstől a tegnap látott védekezés kell, és a Russell-Clarkson páros agresszivitására is szükségük lesz, ha ez mind megvan, bőven lesz esélyük a sikerre még akkor is, ha Lou Williams nem léphet pályára sérülés miatt.

Los Angeles Clippers – Oklahoma City Thunder 04:30

A Boston-Portland mellett természetesen ezt a mérkőzést kell kiemelnünk a kínálatból, hiszen a nyugati harmadik-negyedik helyezett mérkőzik meg egymással. A két irányító csatája nyilvánvalóan alapjaiban határozhatja meg a meccset, mert Paul és Westbrook is jó formában van, és kulcsszerepet játszanak csapatuk eredményességében, de jóval több lesz ez az párharcuknál. Kevin Durant szenzációsan játszik már hetek óta, de az OKC támadójátéka meglehetősen egysíkú, és nem nagyon jut más szóhoz, míg a Clippers egységesebb, ráadásul ami még ennél is fontosabb, jóval keményebben védekezik, ez pedig döntő lehet. Az OKC ugyan fizikai fölényben lehet több poszton, és sokat számíthat a lepattanózás, a hazai pálya mindenképpen Redickék mellett szól.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus