A Pacers -25-ről nyert idegenben!

Mára virradóra hat találkozót rendeztek meg az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, s azon kívül, hogy meglepetés nem történ, bőven akadtak érdekességek, ugyanis az Indiana óriási hátrányból tudott győzelmet kicsikarni Detroitban, méghozzá Andrew Bynum újabb hatékony játékával, a Washington pedig John Wall extrájával hajrázta le a Brooklynt a nap rangadóján. A New York és az Atlanta sem akar visszavenni a tempóból, a Philadelphia viszont már sorozatban 20. vereségét könyvelte el. Jöjjenek a részletek!

New York Knicks - Milwaukee Bucks 115 - 94

Sorozatban hatnál a Knicks. Ahogy várni lehetett, a végre formába lendülő New York lefújta a pályáról a 15 pontos Nate Wolters irányította, megint szedett-vedett kerettel kiálló Milwaukee-t és újabb lépést tett borzasztó szezonja megmentése felé.

Anthony és a fiatalok. A 23 pontos, 7 lepattanós vezér mellett a Shumpert (14 pont, 4 gólpassz), Hardaway (20 pont) duó villogott leginkább hazai oldalon, de sokat számított az is, hogy a kezdőben megint ott lehetett a Stoudemire (15 pont, 6 lepattanó), Chandler páros, nem volt tehát kérdéses a Woodson-legénység könnyed diadala.

A Knicks legjobb dobói: C. Anthony 23/3, Hardaway Jr, 20/6, JR Smith 15/6, Stoudemire 15
A Bucks legjobb dobói: Wolters 15/6, Sessions 14/3, Knight 14

 

Washington Wizards - Brooklyn Nets 101 - 94

A Nets csapatként sem bírt a hazai vezérrel. Már az sem kis meglepetést jelentett, hogy 24 órával korábbi sérülése ellenére ott volt a kezdőben Bradley Beal (15 pont, 5 gólpassz), de a kulcs John Wall (33 pont, 6 gólpassz, 3 blokk) volt, ugyanis 15 pontot szórt az irányító a kritikus harmadik etapban, aztán a hajrában is ő zárta le a meccs érdemi részét.

Drew Gooden és a negyedik negyed. A veterán magasember egy ideje már nem kellett a ligában, de most megmutatta, hogy még meccset nyerni is képes, hiszen 21 pontjából 11-et az utolsó játékrészre tartogatott, melyet 14-gyel nyert az addig hátrányban játszó Wizards, tökéletes pótléka volt Nenének a veterán.

Fontos győzelem. Közvetlen riválisok lévén "duplaszorzós" meccs volt az a javából, de a Brooklyn nem bírta el, hogy Brook Lopez mellett Kevin Garnett is hiányzott a palánk alól, a festékvédekezés most nem volt a Nets erőssége.

A Wizards legjobb dobói: Wall 33/12, Gooden 21/3, Beal 15/6
A Nets legjobb dobói: Thornton 19/15, Joe Johnson 16/6, Pierce 15/6

 

Atlanta Hawks - Denver Nuggets 97 - 92

Még időben kapta magát össze a Hawks? Paul Millsap és a több fontos kiegészítőember sérülése idején volt egy olyan 15 meccses periódusa az Atlantának, amely alatt egy kivételével minden fellépésén kikapott, de amint visszatért a korábbi Jazz-játékos, valamint Pero Antics, hirtelen megint minden összeállt az addigra már a nyolcadik helyre lecsúszó alakulatnál, mely most sorozatban harmadszor diadalmaskodott és tartja előnyét a ritmust váltó Knicks, Cavaliers páros előtt.

Ty Lawson borzalma. A vendégek irányítója nagy formában volt, mióta felépült, de most mind a 12 mezőnydobását elrontotta és két ponttal fejezte be az összecsapást, így hiába hozott 25 pontos, 7 lepattanós teljesítményt Faried, illetve dupla duplázott bent JJ Hickson (11 pont, 10 lepattanó), kapitulált a Nuggets.

Millsapnek jól áll a vezérszerep. 24 pontos, 11 lepattanós, 5 gólpasszos, 3 szerzett labdás, 2 blokkos performanszt tett le az asztalra a Horford távollétében abszolút első számú opcióvá avanzsáló belső ember.

Antics nagy dobása. A hajrában kevesebb, mint egy perccel a vége előtt szorult helyzetben volt a Hawks, de a 16-ot szóró macedón magasember egy távoli duplával érdemben eldöntötte a csatát.

A Hawks legjobb dobói: Millsap 24/3, Korver 18/12, Antics 16/9
A Nuggets legjobb dobói: Faried 25, W. Chandler 12/6, Hickson 11

 

Detroit Pistons - Indiana Pacers 104 - 112 - hosszabbítás után

Mindkét csapat megmutatta mindkét arcát.A Drummondot sérülés miatt korán elvesztő Pistons már 25-tel is ment a fordulás után, de aztán jött a teljes összeomlás hazai oldalon és végre azt a Pacerst láthattuk a parketten, amely hónapokig toronymagas ligaelső volt, ez pedig egy hosszabbítást ért. A ráadásban már csak egy csapat volt a pályán az extrát nyújtó Paul George (30 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz, 3 szerzett labda) és a csereként most remeklő Evan Turner (20 pont, 5 lepattanó) bevitték a célba az Indianát.

Andrew Bynum újra a régi. Sokáig tartott, mire egyáltalán pályára tudott lépni a Pacers újonnan megszerzett centere, de úgy fest, megérte türelmesnek lenni, hiszen 20 játékperce alatt 15 pontot és 9 lepattanót tett a közösbe a korábbi NBA-bajnok.

Kiszállt a Detroit? Bár matematikailag nem behozhatatlan a Pistons hátránya a keleti nyolcadik helyért folytatott versenyben, de nem csak hogy nyertek most a riválisok, de még olyan jellegű vereséget is szenvedett a kulcsemberét elvesztő gárda, amely után pláne nehéz lesz feljebb kapcsolnia.

A Pistons legjobb dobói: Josh Smith 23/3, Stuckey 19, Monroe 17
A Pacers legjobb dobói: George 30/6, Turner 20/3, A. Bynum, Da. West 15-15

 

Philadelphia 76ers - Memphis Grizzlies 77 - 103

Philadelphia legsötétebb napjai. Nem véletlen, hogy már most jó áron hozzá lehet jutni a Sixers jövő évi bérleteihez, hiszen a klub története legrosszabb periódusát éli, ami az eredményességet illeti, most döntötte meg negatív franchise rekordját a Brown-legénység egyhuzamban benyelt 20. kudarcával.

Játszott egy jó edzőmeccset a Grizzlies. A vendégeknél senkinek sem kellett 28 percnél többet játékban lennie, így a 19-et szóró Mike Conley-n kívül sem volt szükség senkitől átlagon fölüli produkcióra, simán érvényesítette a papírformát a Memphis a 23-at dobó Carter-Williams és társai ellen.

A 76ers legjobb dobói: Carter-Williams 23/3, T. Young 20/12, Wroten 13
A Grizzlies legjobb dobói: Conley 19/6, Z.Randolph 14, M. Gasol 11

 

Chicago Bulls - Sacramento Kings 94 - 87

Bár jól tartotta magát a Kings, de itt sem volt kérdés, ki nyer. A megint nagyon sokoldalú Joakim Noah (23 pont, 11 lepattanó, 8 gólpassz, 3 szerzett labda, 5 blokk) és a csereként 19 pontos, 9 pattanós performansszal beszálló Taj Gibson a vártnál nehezebben, de győzelemre vezették a Chicagót.

Három ember ennyire volt elég. Isaiah Thomas (26 pont, 5 gólpassz), DeMarcus Cousins (25 pont, 14 lepattanó, 4 szerzett labda) és Rudy Gay (13 pont, 5 lepattanó, 2 blokk) remekül játszott egymás mellett ezen az estén, de senki mástól nem kapott érdemi segítséget az amúgy végig meccsben lévő Sacramento.

A Bulls legjobb dobói: Noah 23, T. Gibson 19, Dunleavy 16/9
A Kings legjobb dobói: I. Thomas 26/6, Cousins 25, Gay 13

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus