A Pacers feladta a leckét Lebron Jamesnek és a Miaminak

Nyolc összecsapással jelentkezett ma az NBA, amelyek közül kiemelkedett a Pacers-Heat csata: a két keleti éllovas meccsét az Indiana nyerte. A Cleveland egyre jobban magára talál, míg a San Antonio, a Minnesota és az Oklahoma keleten aratott újabb sikert. A Bulls megdöbbentő vereséget szenvedett, a Brooklyn Netsbe viszont nagyszerűen tért vissza Deron Williams. Kobe Bryant már zsákolt és csapata legjobbja volt a Suns ellen, de mindez még nem eredményezett győzelmet. 

A nap legfontosabb, legérdekesebb jeleneteit állandó rovatunkban (Amiről a Festékben beszélnek) tekinthetitek meg.

Cleveland Cavaliers - New York Knicks 109-94

Elveszett kezdőjátékosok. Anthony teljesítményét leszámítva kritikán aluli, amit a Knicks kezdője előadott: 9/32-es mezőnymutató, valamint 21 pont. Ezzel szemben a padról beálló JR Smith 14, Stoudemire pedig 15 pontot vállalt magára – de ezzel csak a nagy zakótól tudták megmenteni a csapatot.

Precizitás. Az eddig még a 40%-os mezőnypontosságot is csak ostromló Irving idénybeli legjobb játékát produkálta (37 pont, 61% FG, 11 gólpassz), a mérkőzés második felében 18 perc alatt 22 pontot, 7 gólpasszt tett a közösbe. A hazaiak 56%-os hatékonysággal tüzeltek mezőnyből, kérdés nem fért hozzá, hogy nyerik a mérkőzést.

Feltámadóban a Cavs? A Lovagok a legutóbbi öt fellépésükből négyet megnyertek, rendre érkezik egy-két kiemelkedő teljesítmény, kezdenek javítani a szezon eleji, szinte minősíthetetlen mérlegükön.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 37/12, Jack 17/9, Thompson 12
A Knicks legjobb dobói: Anthony 29/9, Stoudemire 15, JR Smith 14/12

Indiana Pacers - Miami Heat 90-84

A trónkövetelő hivatalosan is bejelentkezett. A tavalyi konferencia-döntő visszavágóját játszotta a Keletről jelenleg is toronymagasan kiemelkedő két csapat - a ligaelső Pacers pedig bizonyította, hogy komolyan a szándékai a tavalyi vereség után. A mai győzelem után 10-0-val állnak otthon, ami a legjobb a franchise történetében.

Nem James napja. Az elmúlt két szezon MVP-je tíz meccs után először maradt 20 pont alatt, ráadásul egy perccel a vége előtt hétpontos hátrányban egy triplakísérletnél a gyűrűt sem találta el. A túloldalon George, Hibbert és West is a legjobbkor tette hozzá a magáét.

Ki állítja meg a Pacerst? Vogel együttese négy nap alatt legyőzte a Miamit és a Spurst, közben kikapott Oklahomában, de így is simán vezetik a ligát, a legnagyobb keleti riválisuk előtt három meccsel, átlagban 53,5 pontot szereznek a második félidőben, amivel szintén ligaelsők. Ha vezetnek a harmadik negyed után, akkor nem kapnak ki, legalábbis eddig 17-0-val állnak ilyen helyzetekben.

A Pacers legjobb dobói: Hibbert 24, George 17/9, West 17
A Heat legjobb dobói: James 17/3, Wade 17, Bosh 12

Toronto Raptors - San Antonio Spurs 103-116

Rossz sorozatok. A Raptors utolsó hét mérkőzéséből hatot elvesztett, ráadásul a a texasiakat már három éve nem tudják legyőzni, legutóbbi hat találkozójukat kivétel nélkül a Spurs nyerte.

Hullámvasút és domináló csapatjáték. A vendégek elaludták a találkozó elejét, de 14 pontos hátrányukból még időben ébredtek. Hét játékosuk jutott tíz pont fölé, ám ennél sokkal meggyőzőbb tény, hogy 45 mezőnykosarukra 30 gólpassz jutott. A Raptors oldalán csak Johnson és DeRozan húzták az igát, segítség nélkül pedig nem lehetett esélyük a győzelemre.

Cserepadok közti szakadék. A Spurs cserejátékosai hozták a meccset, ugyanis 61-26 arányban múlták felül a hazai csapat kiegészítő embereit. 

A Raptors legjobb dobói: DeRozan - Johnson 19-19, Ross 14/12, Valanciunas 14
A Spurs legjobb dobói: Ginobili 16/12, Parker 15/3, Green 14/6, Baynes - Duncan 14-14

Atlanta Hawks – Oklahoma City Thunder 92-101

Kevin Durant foghatatlan volt. A Hawks kiscsatára, DeMarre Carroll elég szép szezont fut eddig, de a mai meccse rettenetesre sikerült: 2/10-et produkált mezőnyből, védőoldalon pedig még rosszabb volt, Durant dobott róla 30 pontot, és szedett mellette 10 lepattanót. Carroll mellett sok mindenkivel próbálkoztak, hogy megfogja a Thunder sztárját, de sikertelenül: KD 15 büntetőt harcolt ki. 

Russell Westbrook majdnem tripla-duplázott. Munkás meccse volt az OKC irányítójának, Jeff Teague és Shelvin Mack jól védekezte le a dobásait (5/15), viszont ezt felismerve a játék többi elemében hozott kiválót: 11 gólpassza és 9 pattanója mellett 4 labdát is szerzett. 

Néhány percnyi kihagyás nem fér bele egy élcsapat ellen. Ígéretes kerete van a Hawsknak, de most leckét kaptak abból, hogy még messze vannak a tökéletestől: három perc volt hátra a 2. negyedből, kétpontos hátrányban volt csak az Atlanta – innen lett a Thundernek kilencpontos előnye a nagyszünetre, ami elég volt nekik, hogy fordulás után kontrollálják a játékot. 

Kyle Korver sorozata folytatódik. 91. meccsén is dobott egy hárompontost a Hawks specialistája. 

A Hawks legjobb dobói: Millsap 23/6, Mack 17/9, Teague 17.
A Thunder legjobb dobói: Durant 30/3, Ibaka 19, Westbrook 14/6.

Brooklyn Nets – Boston Celtics 104-96

Deron Williams visszatért. 25 pontot szerzett 10/16-os mutatóval a bokasérülésből visszatérő Nets-irányító, kiosztott 7 gólpasszt, rögtön volt formája a Brooklyn játékának. Brook Lopez profitált sokat D-Will jelenlétéből, az első negyedben a center 10 ponttal vezette a gárdát (végül 24-ig jutott, 10/13-as mezőnnyel). 

Az első negyedben alapozta meg a sikert a Nets. 31-20-ra hozták a játékrészt a hazaiak, innentől kezdve végig kézben tartották a meccset. Egykori klubja ellen Paul Pierce is játszott, de nem a kezdőötösben, helyén Alan Anderson egy rontott mezőnykísérlettel dobott 15 egységet. 

A Celtics kispadja nem tudott felpörögni. A Boston minden kezdője legalább 13 pontot szerzett – a kispadról összesen 12 egység érkezett. 

A Nets legjobb dobói: Williams 25/3, Lopez 24, Anderson 15/3.
A Celtics legjobb dobói: Bradley 22/9, Green 19/12, Crawford, Sullinger 15/6-15/6.

Detroit Pistons - Minnesota Timberwolves 94-121

Tiszavirág életű remény. Mindössze a nyitó negyedben tudta tartani a lépést a Pistons a vendégekkel, Drummond és Monroe rég játszottak ennyire mérsékelt sikerességgel. Ketten együtt 18 pontot és 10 lepattanót tette a közösbe, ezzel szemben a Love - Pekovic duó 44 pontot és 21 gyűrűről lecsorgó labdát könyvelhetett el.

Minél többször állj a büntetővonalra. A T'wolves megfogadta a tanácsot, az egy meccset kihagyó és hibátlanul büntetőző (10/10) Love vezetésével 28-8-ra nyerték a büntetőkísérletek csatáját. Emellett a hazaikat felülmúlták a védjegyüknek számító lepattanózásban is (46-39).

Öröm az ürömben. Az elmúlt hetek pontszegény teljesítményei után a Pistons újonc játékosa, Caldwell-Pope ismét jó játékkal rukkolt elő (16 pont, 7/14 mezőnyből). Szurkolói csak bízni tudnak abban, hogy rendszeresíti ezt a formát.

A Pistons legjobb dobói: Jennings 20/6, Smith 17/3, Caldwell-Pope 16/6.
A Timberwolves legjobb dobói: Love 26/12, Martin 18/9, Pekovic 18

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 74-78

Mélyponton a Bulls? A Bikák 8-11-gyel állnak, az elmúlt négy szezonban, Tom Thibodeau keze alatt először fordul elő, hogy három meccsel maradnak el az 50%-tól.

Henson a hős, Boozer a lúzer. A Milwaukee centere 25 pontig és 14 lepattanóig jutott, és másfél perccel a vége előtt nagyjából hat méterről egy óriási kosarat süllyesztett el a támadóidő lejárta előtti pillanatban. Boozer szintén 20 pont és 10 lepattanó felett végzett, ám hat másodperccel a lefújás előtt kisodorták a kezéből a labdát, így a Chicagónak nem maradt esélye.

Dunleavy bizonyított. A Buckstól a Bullshoz szerződő dobógép szezoncsúcsot jelentő 24 pontig jutott 60%-os mezőnymutatóval, de a Bulls így is csupán 14 pontot szerzett az első negyedben, ami a legkevesebb ebben a szezonban.

A Bulls legjobb dobói: Dunleavy 24/6, Boozer 21, Snell 13/3
A Bucks legjobb dobói: Henson 25, Knight 19/3, Ilyasova 10

Los Angeles Lakers – Phoenix Suns 108-114

Kobe Bryant javul. Ma már zsákolt is a Lakers sztárja, 20 pontot szerzett 50 százalék feletti hatékonysággal, mind a nyolc büntetőjét bedobta, adott 3 gólpasszt és csak 3 labdát szórt el. Ezzel egyébként csapata legeredményesebbje is lett – idén ő a 10. különböző Lakers-játékos, aki egy adott meccsen a Los Angeles legjobb pontszerzője. 

Goran Dragic és az ikrek nagy estéje. A szlovén játékmester kihasználta, hogy a túloldalon az egyetlen irányító, Steve Blake sem teljesen egészséges, és 31 ponttal terhelte meg a Lakers gyűrűjét. A Morris-ikrek is remekeltek ma a padról beszállva, Marcus 22, Markieff 15 egységgel segítette csapatát, amely, egy győzelemmel megelőzve a Warriors-Grizzlies duót, a nyugati 8. helyet birtokolja. 

A Lakers legjobb dobói: Bryant 20, Gasol 19, Meeks, Young 13/3-13/3, Hill 13.
A Suns legjobb dobói: Dragic 31/6, Marcus Morris 22/6, Bledsoe 18/3. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus