A Paul nélküli Clippers is átgázol a Memphisen?

Ki tud mászni a gödörből a Grizzlies? - a nagy formában lévő Pistons látogat a GSW-hez - pályán a Spurs, a Bulls, a Pacers és az Atlanta is

 

Indiana Pacers – Orlando Magic 01:00

Paul George ismét a liga legszűkebb elitjéhez méltó formában játszik, sorra hozza a 30 pontos meccseket, lepattanózik, gólpasszokat ad és védekezik – tegnap viszont már Monta Ellis is fellépett mellé, a Pacersnél reménykednek benne, hogy lassan összeáll a gépezet. Mindkét csapat 0-3-mal kezdett, de már 3-4-gyel áll, a Magicnél Elfrid Payton találta meg magát legutóbb és Vucsevics nélkül is egész jól fest a játékuk – a center valószínűleg most sem lép pályára, bár utazik a csapattal. Érdekes lesz majd az utóbbi négy meccsen 21 pontot átlagoló Fournier játéka, illetve a hazaiaknál visszatérhet majd CJ Miles – Stuckey viszont valószínűleg még nem.

Philadelphia 76ers – Chicago Bulls 01:00

A Philly még mindig nyeretlen, de a támadójátékuk javult az utóbbi meccseken, ami bizakodásra adhat okot – viszont Noelt legutóbb kiállították, az öltözőbe menet pedig kisebb sérülést is szenvedett. A Bulls sincs túl nagy formában, egyelőre még mindig elég szenvedős a játék, ráadásul a védekezés sem az igazi, ez pedig új jelenség a korábbi évekhez képest. Legutóbb már Mirotic sem találta a dobásait, Butlernek sem ment, Rose és Gasol egy-egy villanást leszámítva nem meghatározó – ezzel együtt blama lenne, ha pont ellenük szakadna meg Okaforék negatív szériája.

Atlanta Hawks – Minnesota Timberwolves 02:00

Az Atlanta sorozatban hét győzelemmel, letisztult, hatékony támadójátékkal és jó védekezéssel halad előre, gyakorlatilag nincs az a csapat, amely ellen ne favoritként lépnének pályára otthon – Teague és Horford mellett már belendült Bazemore és Millsap is, legutóbb 37 gólpasszt osztottak szét. A Minnesota is előrelépett azonban tavaly óta, megverték a Chicagót, 3-2-vel állnak és már Andrew Wiggins is elkapta a fonalat – rá most is nagy szükségük lesz a vendégeknek. Kérdés, hogy Towns és Horford mire megy egymással a gyűrű alatt, illetve hogy mennyire tudnak vigyázni a labdára Rubióék, ezek ellopásában ugyanis a legjobbak között van a Hawks.

Denver Nuggets – Portland Trail Blazers 03:00

A Portland hárommeccses sikerszériája ugyan véget ért, de három negyeden keresztül a Pistons elleni meccset is kézben tartották – Reggie Jackson megőrülésével nem tudtak mit kezdeni. A Denvernek nincs ilyen játékosa (ha csak Gallinariból nem jön elő az „állat”), és csapatként is jóval hátrébb tartanak jelenleg még akkor is, ha jó periódusaik mindig vannak, főleg támadásban – a kérdés inkább az, hogy a Lillard-McCollum duóval mihez tudnak kezdeni, illetve hogy Lauvergne nélkül a palánk alatt mennyire tudják ellensúlyozni a perimétert. Kis történelem: Clyde Drexler 1988-as szezonja óta Lillard az első Blazer, aki az első hét meccsén sorozatban 20 pontot tudott szerezni.

Sacramento Kings – San Antonio Spurs 04:00

Cousins kidőlése óta 0-4-gyel, egyébként 1-6-tal áll a Sacramento úgy, hogy egyébként nem játszik rosszul, nincsenek reménytelen helyzetben – Rajon Rondo legutóbb tripla-duplázott, és mind a magasemberek, mind Collisonék nagyjából hozzák az elvártakat. A Spurs egy parádés dobóteljesítményből érkezik erre a meccsre, a liga egyik leghatékonyabb támadójátékával bírnak jelenleg, ráadásul legjobbjaikra nincs igazán védője a hazai csapatnak – egy nagyon extra Belinellire vagy Gay-re lesz szüksége a Kingsnek a győzelemhez.

Golden State Warriors – Detroit Pistons 04:30

A Warriors az egyetlen, még veretlen csapat a ligában és bár legutóbb a Kings ellen a megszokottnál gyengébben játszottak, hazai pályán utóbbi 42 meccsükből 41-et nyertek – egészen félelmetes szám. A Pistons back-to-backből jön, mégpedig egy drámai hajrával megnyert meccsből és most is ezekre építhetnek: Reggie Jackson nagy játékaira, valamint a 20,3 pontot és 20,3 lepattanót átlagoló Drummondra. A hírek szerint egyébként Bogut pályára léphet ma, neki és Ezelinek kell majd megfognia a Pistons centerét, de a GSW meccsein sosem ez a kérdés – sokkal inkább az, hogy van-e ember, aki le tudja lassítani Steph Curry-t. Nos, a Detroit ellen az utóbbi négy meccsén csak 17 pontot átlagol a regnáló MVP, most is valami hasonlót kell villantaniuk Jacksonéknak, ha nyerni akarnak.

Los Angeles Clippers – Memphis Grizzlies 04:30

Komoly nyugati rangadónak ígérkezik, de csak akkor, ha a Memphis össze tudja szedni magát – évek óta nem látott gödörben vannak Marc Gasolék, jelen állapotukban pedig nem sok esélyük lesz Los Angelesben. Chris Paul aligha lép pályára, de a Clippers vezére most amúgy is a majdnem 30 pontot átlagoló Blake Griffin – igaz, a Memphis ellen csak 35%-kal dobott az utóbbi négy találkozásukkor. Az ő játéka döntő lehet, de csak akkor, ha a Grizzlies előre tud lépni támadásban, mert az utóbbi meccseken előadott szenvedéssel sima vereséget fognak szenvedni – Gasolnak nagyot kell javulnia, de Conley-nak és a hátvédeknek is sokkal pontosabban kell játszaniuk.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus