A Philly is átlépné a Jazzt, tovább nyújtaná szériáját a Bucks

Joel Embiidék is megvernék a rossz formában érkező Mike Conley-ékat - átveheti a vezetést a Milwaukee - nyernie kell a Pacersnek, a Sunsnak, a Hawksnak és a Kingsnek is.

Charlotte Hornets - Phoenix Suns 01:00

Nagyon kellene már egy önbizalomnövelő győzelem a Sunsnak, mert komoly gödörbe került a csapat és ebből a negatív spirálból sem Ricky Rubio, sem Aron Baynes visszatérése nem tudta kirángatni a gárdát - főleg a védekezésük nem működött mostanában, meglátjuk, hogy a legutóbbi Dallashoz képest azért jóval szerényebb képességű ellenféllel szemben mennyit tudnak javulni. A Charlotte a Detroit oda-vissza legyőzése után 41 ponttal kapott ki Milwaukee-ban, komoly csapatok ellen azért bajba szoktak kerülni Grahamék, de a kérdés az, hogy ez a Phoenix mennyire tud most komoly lenni - ha korábbi önmagát idézi a gárda, akkor idegenben is nyerhet, ha nem, akkor egy jó kinti dobóformával bármire képes lehet a Hornets.

Philadelphia 76ers - Utah Jazz 01:00

A Jazz back-to-backet játszik, ráadásul egy nagyon nehéz idegenbeli túra végén úgy, hogy eddig finoman szólva sem a sikerekről szól számára ez a kirándulás - a Bucks és a Pacers is 120 pont fölé jutott Mike Conley-ék ellen, előző este a Raptors pedig 40-et vert rájuk egy félidő (!) alatt, minden szempontból szörnyű állapotban érkeznek meg ide. A Sixers egyáltalán nem remekel, de a 9-0-s hazai mérlegnek köszönhetően azért tartja magát a keleti elitben, az utóbbi meccseken a szoros végjátékaikat meg tudták oldani, Ben Simmons nagyon jó és a torontói borzalom óta Joel Embiid is pörög - ők tényleg jól védekeznek, és megkeserítik ellenfeleik életét, nekik inkább a pontszerzéssel van gondjuk. Josh Richardsonra továbbra sem számíthatnak, de ezzel együtt most pihentebben, az eddig bevehetetlen hazai pályájukon a jelenlegi, elöl-hátul bőven fogható, eléggé "kifilézett" Jazz ellen jó esélyeik lehetnek - hacsak nem pont most tüzeli fel csapatát annyira Quin Snyder, hogy több szintet javul. 

Atlanta Hawks - Golden State Warriors 01:30

A Warriors back-to-backet játszik az orlandói vereség után, míg a Hawks zsinórban tizenegy vesztes meccset követően próbál javítani, úgyhogy nem ez lesz az a találkozó, ahol a legmagasabb színvonalra számíthatunk. Különösebb tétje sincs a derbinek, mondjuk ha az Atlanta összeszedi magát, akkor még nem kell lemondania a playoffról, de annyira nem volt átütőerő mostanában a csapatban, hogy ezt nehéz belelátni Trae Youngékba. Persze mikor nyerjenek, ha nem otthon a back-to-backet játszó ligautolsó ellen, úgyhogy ha ez sincs meg, akkor nincs miről beszélni...

Milwaukee Bucks - New York Knicks 02:00

A Knicks back-to-backet játszik és egyébként sem sok csapatnak van esélye mostanában a Bucks ellen, Mike Budenholzer alakulalata 11-0-s győzelmi szériában van és ha itt is nyer, akkor átveszi a vezetést a Lakerstől - jelenleg holtversenyben vannak az élen, ez viszont most megváltozhat. Az esélyek egyértelműek, a Milwaukee pihentebb, otthon játszhat és egészen más szintet képvisel, mint ellenfele, hacsak nem dőlnek túlságosan hátra Giannis Antetokounmpóék, akkor le kell rendezniük a New Yorkot - annyi nehezítheti a dolgukat, hogy Brook Lopez nem épült fel és ő továbbra sem játszhat, illetve elvileg Giannis sem 100%-os, de ezt az eddigi formájukkal tudniuk kell ellensúlyozni. A Knicksnél van rá esély, hogy kiegészülnek Marcus Morrisszal, nyakproblémája van, a b2b első felét kihagyta, meglátjuk, hogy mennyire komoly a dolog.

Memphis Grizzlies - Indiana Pacers 02:00

A Grizzlies back-to-backet játszik egy váratlan minnesotai siker után, ahol Ja Morant és Jonas Valanciunas nélkül is nyert a gárda, de azért az nem reális, hogy ezt a formát fenn tudja tartani a társaság még akkor sem, ha most otthon játszhat - fáradtabb és egyébként is jóval gyengébb csapat, mint a Pacers. Az Indy főleg otthon villogott eddig, de idegenben is nyert már meccseket, a philadelphiai egylabdás vereség előtt szép győzelmi sorozatot épített fel, pihentebb és egészséges is, a megszokott rotáció Nate McMillan rendelkezésére áll. Kötelező is lenne nyerniük a papírforma szerint és bár Valanciunas játéka elvileg nem zárható ki a Memphisnél, de meglepődnénk, ha back-to-back még egyszer annyira pörögne a komplett csapat, mint a minden szempontból gyengén játszó Wolves ellen.

Sacramento Kings - Chicago Bulls 04:00

Nem kérdés, hogy a Kings jobb csapat, kőkeményen védekeznek Buddy Hieldék és támadásban is van két-három olyan fegyverük, aki meccseket tud eldönteni - ezt legutóbb a Denver is megtapasztalta, de előtte a Sixers és a Celtics is vért izzadt a Sacramento ellen. A Bulls teljesen más szint, képességben nem annyira, védekezésben és elsősorban fejben viszont komoly lemaradásban van a gárda és nem nagyon látni, hogy ez most mitől változna meg erre az estére. A hazaiak a playoff-helyekért, a vendégek pedig a saját démonjaikkal küzdenek, ha nem fog ki nagyon extra napot mondjuk Zach LaVine, akkor egyértelmű favorit a Kings.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus