A Portland a Dallast, a Houston a Spurst verte simán

A Spurs Duncanék nélkül simán kikapott Houstonban, a Dallas pedig ismét bealudt és a harmadik negyedben megnyerte a meccset a Blazers

Ma hajnalban csak két mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban, a címvédő San Antonio Spurs tartalékos felállásban kikapott a még mindig hibátlan Houston otthonában, a Portland pedig a harmadik negyedben lelépte a nagyszünet után szokásosan összeeső Dallast. Nézzük a részleteket!

A játéknap legfontosabb jeleneteit tartalmazó videós cikkünket itt találjátok!

Houston Rockets – San Antonio Spurs 98-81

Popovich biztosra ment. A címvédőnél pihenőt kapott Duncan és Ginobili, sérülés miatt Splitter, Mills és Belinelli is kihagyta a derbit. A pályán lévők is ebben a szellemben játszottak, Leonard 2/11-gyel, Green 3/13-mal célzott, Tony Parker mindössze hat dobást vállalt és összességében is csupán 34,4%-kal tüzeltek. A 2/20-as triplamutató sok mindent elárul a Spurs játékáról és főleg koncentrációjáról…

Howard lubickolt a gyűrű alatt. Duncan és Splitter hiányában D12-nek folyamatosan zöld lámpája volt a gyűrűig, Bonner, Ayers és Baynes nem jelentett neki akadályt. Folyamatosan kapta is a labdákat és már félidőre dupla-duplát hozott (20 pont, 12 lepattanó), végül 32 ponttal és 16 lepattanóval zárt, 18 dobásából 12 pontos volt és kiosztott két blokkot is. Bármit csinált, jó volt, dobott kosarat pozícióból, zárás utáni belépésből, alley-oopból, ettől ihletet kapva még triplával is próbálkozott, igaz, azt elrontotta.

Jason Terry hasznos tagja lesz a csapatnak? Az eddigi öt meccsen is húsz perc körül átlagolt a veterán hátvéd, ez alatt majdnem hét pontot szerzett. Ma 4/5 triplát süllyesztett el, így a húsz perce alatt 16 egységig jutott – sokan már csak ballasztnak tartották, de úgy néz ki, Houstonban hozzá tud tenni a padról beszállva.

A Rockets még mindig hibátlan. Hardenék hatodik meccsüket is megnyerték, méghozzá mindegyiket több, mint tízpontos előnnyel. Bár a Spurs pihenőn volt a mai találkozón és a Heat sem erőltette túl a sztárokat, mindenképpen figyelemre méltó ez a rajt – főleg úgy, hogy rekordbeállítás.

A Rockets legjobb dobói: Howard 32, Harden 20/3, Terry 16/12
A Spurs legjobb dobói: Joseph 18, Baynes 12, Green 10

Portland Trail Blazers – Dallas Mavericks 108-87

A kritikus harmadik negyed. A Dallas kapja a legtöbb pontot a nagyszünetet követő tizenkét percben és ma is ebben a periódusban bukták el a mérkőzést. Félidőben még négy ponttal vezettek, majd a harmadik negyedet 35-18-ra veszítették el, így az utolsó játékrész már formalitássá silányult - a biztonság kedvéért itt is kikaptak kilenc ponttal.

Dobjanak a belső emberek. Damian Lillardnak a Cavs elleni szárnyalás után most nem estek be a tempói és kinti dobásai (1/6 tripla) és bár a negyedik negyedben kozmetikázott a statisztikáin, elsősorban a festékben nyerte meg a meccset a Blazers. Aldridge és a padról érkező Kaman hozták a pontokat, előbbi húsz egységet rámolt be, utóbbi nem hibázott dobást, Tyson Chandlerék nem álltak a helyzet magaslatán. A pontok mellett a lepattanókat is ki kell emelni, hiszen 53-34-re nyerte ezt a szegmenst a Portland, emellé a 15%-kal jobb dobáshatékonyságot párosítva nem kérdés, miért arattak 21 pontos sikert.

A dallasi támadójáték most nem működött. Bár az első félidőben jöttek a pontok, a hatékonyság ott sem volt már teljesen rendben, végül mindössze 36,7%-on zártak. A kulcsemberek nem tudtak a csapat élére állni, Nowitzki 6/17-tel dobott, Parsonsnak nem estek a triplái és Ellis sem tudta megtolni a szekeret - Nelson és Chandler betlijéről nem is beszélve. A mezőnymutató mellett a csúnyán elbukott pattanózás és a mindössze 14 szétosztott gólpassz is azt jelzi, hogy nem igazán sikerült ma megvalósítani a tervet.

A Trail Blazers legjobb dobói: Aldridge 20, Lillard 18/3, McCollum 13/9
A Mavericks legjobb dobói: Nowitzki 17/6, Ellis 14, Parsons 11

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus